První vážný problém s prodejcem na Aukru - Vo. Mar.

Založil Mičánek, 16.10.2007, 23:10:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Mičánek

První vážný problém s prodejcem na Aukru.

Na Aukru mě zaujal inzerát kde prodejce nabízel stavebnici z řady MODEL TEAM 5521. Byl tam obrázek krabice a text  !!! KOMPLETNÍ, VÝBORNÝ STAV, ORIGINÁL KRABICE VČETNĚ OBRÁZKOVÉHO NÁVODU !!!. Cena byla vyšší (1.000,-Kč+75,-Kč doporučená zásilka) ale protože to byl výborný stav tak jsem to vydražil. První problém nastal když chtěl prodejce 75,-Kč poštovného za doporučenou zásilku ale oželel jsem to (konečná cena poštovného na balíku byla 32,-Kč). Zásilka přišla za 14 dní po zaplacení zabalená v novinách. Ještě nikdy jsem se nesetkal s takto balenou zásilkou. Nejhorší překvapení na mě čekalo když jsem vysypal dílky. Polovina bílých dílků byla silně poškozena sluncem. Okamžitě jsem to reklamoval ale prodejce nepřipustil že změna barvy je poškození dílků a že stavebnice je ,,vybornym stavem jsem rozumel to, ze je stavebnice neposkozena a kompletni - NEPOSKOZENA A KOMPLETNI OPRAVDU JE !!!. Soucasne ale byla prodavana jako POUZITA, takze kupujici prece nemuze ocekavat, ze bude ve stavu jako nova - na svoje stari ale ve vybornem stavu je." Později připustil že některé dílky jsou nažloutlé ale s tím prý musím počítat, protože stavebnice byla označena jako použitá. Když jsem stavebnici sestavil, bylo jasné, že o tomto problému dobře věděl a polovinu dílků vyměnil za nové. Bohužel né všechny. Jak je z fotek vidět, vypadá stavebnice jako papoušek. Také zničené dílky jsem našel. Není jich mnoho, jen 3 drobné ale vyvrací to slova o tom že je ,,NEPOSKOZENA". Protože prodejce nechtěl přistoupit na mnou navrhovanou slevu, dohodli jsme se na vrácení stavebnice. Zde nastal největší problém na kterém jsme se zasekli. Prodejce uznal že by vrátil 1025,-Kč (původně jsem koupil dvě stavebnice proto jiná cena) ale v žádném případě nechce zaplatit stejné poštovné za vrácení stavebnice jaké jsem musel zaplatit já, to je 75,-Kč. Dodnes nevím jak tento problém dopadne.
Dnes mi přišla z Aukra tato zpráva:

,,Důležité upozornění od Aukro týmu

Rádi bychom Vás upozornili, že jsme byli vzhledem k závažnému porušení Aukro Smlouvy nuceni zablokovat účet Prodejce Al-con, s nímž právě obchodujete.

Důrazně doporučujeme nepřevádět na účet tohoto Uživatele žádné peněžní prostředky do doby, než se situace vyjasní a jeho účet bude odblokován."

Původně jsem chtěl tento problém zveřejnit až se vyrovnáme ale po tomto oznámení z Aukra jsem se rozhodl že na tento problém upozorním už dnes.

Adresa prodejce je Ma. Vo., Blansko.

***Banana.com

#1
No, od prodejce je to podraz a od Tebe pitomost. Kupovat aukce, kde je jen jpg stažený odkudsi z Lugnetu, pokud se nejedná o jasně deklarovaný MISB, je v 99% šlápnutí do finálního produktu trávicího traktu. Na Ebay, a v ČR na Aukru dvojnásob. Aukce bez WYSIWYG nebrat... ::) :P
Doporučuji Ti vzít od prodejce 1025,- Kč, pokud to opravdu pošle, šrot mu poslat zpět, a těch 50,- Kč brát jako daň za novou zkušenost. Případně druhá možnost - do Blanska to máš z Šalingradu kousek , udělejte si rodinný výlet na Macochu, a cestou zinkasuj pána. Bude to lepší, než aby Ti za cenu, která se jeví vysoká dokonce i mně, zbyl doma na první pohled nevybělitelný set.

P.S. - přesně s tímto setem jsem si kdysi takto hloupě naběhl na Ebay, vítej do klubu. Set byl tehdy nafocen z té lepší bílé strany a na tu druhou žlutou jsem pak taky vztekle koukal. Naštěstí týden v Savu věc tehdy vyřešil, finální stav setu byl celkem slušný (s návodem bez krabice) a prodával jsem ho tehdy za 650,-.