Podvodný mail tvářící se že je od Paypal !

Založil Maci, 22.04.2007, 12:11:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Maci

Dnes jsem dostala podvodný mail vedoucí do Dánska abych znovu zadala svoje osobní data a heslo na Paypal. Varuji všechny kamarády, kteří přes Paypal platí aby na tento mail nereagovali pokud ho také dostanou. Je velice věrohodný, nicméně lze ho rozeznat podle toho, že oslovuje příjemce Dear Paypal Member a ne přímo jménem a příjmením tak jak to vždy je zvykem na Paypal. Thunderbird tento mail označil jako podvodný mail. Pokud tento mail také dostanete lze ho přeposlat do Security centra Paypalu na adresu spoof@paypal.com .

Maci

Ještě dodávám, že odesílatel podvodného mailu je :
service.intl@paypal.com

Skutečné maily od Paypal mají odesílatele :
service@intl.paypal.com

Petrjr

Citace od: Maci kdy 22.04.2007, 13:54:36
Ještě dodávám, že odesílatel podvodného mailu je :
service.intl@paypal.com

Skutečné maily od Paypal mají odesílatele :
service@intl.paypal.com
Název odesílatele (email odesílatele) mailu se dá podstrčit naprosto libovolný, tím se nesmí člověk řídit (resp. brát, libovolný, jako potvrzení/vyvrácení podvodného mailu).

Maci

CitaceNázev odesílatele (email odesílatele) mailu se dá podstrčit naprosto libovolný, tím se nesmí člověk řídit (resp. brát, libovolný, jako potvrzení/vyvrácení podvodného mailu).
To je pravda, nevím proč autor podvodného mailu nepoužil ten správný mail. Příště se určitě polepší  ;D
Jediný způsob jak uchránit svou peněženku před podobnými výpady je vůbec na žádosti  "zadej heslo + osobní údaje" nereagovat.