Jak dostat eura z PayPalu na koruny?

Založil Colonel32, 15.01.2024, 16:54:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

Mám na PayPalu nějaká eura a chtěl bych je přeměnit na české peníze. Na PayPal mám nalinkovaný účet v české bance v korunách. Pokud nechám eura vyměnit PayPalem jejich kurzem, dostanu 23,87 Kč/euro. Pokud bych Eura směnil pomocí Revolutu, tak nabízí kurz 24,65 Kč/euro. Problém je, že nevím jak tam ty eura dostat. Protože když jsem chtěl na Paypalu přidat revolutový účet, tak mi to řeklo, že mohu přidávat pouze účty vedené v korunách. Čímž se teda dostávám do situace, že jako jediné řešení vidím domluvit se s někým, kdo by eura na paypalu vyměnil za peníze v korunách "manuálně" (Já ti pošlu eura z paypalu na paypal ty mi pošleš koruny z účtu na účet a vezmeme středový kurz podle XE.COM), což už jsem i mezi kamarády zkoušel, ale evidentně nikdo nemá zájem. Je tam nějaké řešení které mi uniká, nebo pokud chci dostat eura z PayPalu na české koruny, tak jiné způsoby než ty dva výše popsané, neexistují?     

otaznik

Paypal je úplně na .... Nejraději bych ho zrušil, ale bohužel pro některé je to jediný způsob, jak od nich nebo jim zaplatit.
EURa tedy jedině tak, že je někomu pošleš, případně mu za ně něco koupíš, co ti zaplatí pak zaplatí v CZK.

Miketuk

Nejde to, pokud nemáš svou adresu v některé zemi v eurozóně. Teoreticky by to šlo poslat někomu třeba na Slovensko (Friends and family payment), kdo by to vybral na svůj bankovní účet a přeposlal.

Nebo si založit firmu v některé zemi eurozóny, zřídit bankovní účet a pak to vybírat přes ní.

Citace od: otaznik kdy 15.01.2024, 17:28:55Paypal je úplně na .... Nejraději bych ho zrušil, ale bohužel pro některé je to jediný způsob, jak od nich nebo jim zaplatit.
EURa tedy jedině tak, že je někomu pošleš, případně mu za ně něco koupíš, co ti zaplatí pak zaplatí v CZK.

Souhlas. Kéž by už většina světa znala a používala Bitcoin a jeho lightning network. Mezinárodní platby by pak byly okamžité a téměř zadarmo.


david.zeman

#3
Na konverze je nejlepší revolut. V podstatě Vám založí účet v některé licencované bance a má sám bankovní licenci ve Švýcarsku i UK. Není problém si na Revolutu otevřít účet v korunách, eurech nebo francích. Kurzy nabízené paypalem jsou naprostý joke, i normální banky okrádají na konverzi jak blázen.
Paypal jsem přestal používat - ty Eura na paypalu bude nejlepší utratit v nějakém Euro obchodě.

Anatyt

Prijmite Euro a ste v cajchu. >:D
Na PayPal mi vadí len to, že sa tam (už) nedajú presunúť prachy z bankového účtu.

Colonel32

Oh well.

Tím pádem dotaz do davu, jestli by někdo měl zájem vyměnit mých cca 200e na PayPalu za české. A pokud ne, jestli by se nějaký slovák obětoval, vybral je z PayPalu na jeho běžný eurový účet a pak mi je zase poslal zpátky na Revolut.