(Vlastní) Škoda 109E aneb řada 380 ČD

Založil betakaroten, 26.11.2013, 23:47:26

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

betakaroten

Po dlouhé době opět zdravím. Tady je skromný pokus o jedno z vozidel našich tratí. Bohužel není kam umístit motor, leda tak do prvního vozu za lokomotivou.

blindmelon

Celkem povedená interpretace. Z toho co by bylo snadné změnit a bylo by to dle mého názoru k lepšímu - černé podvozky, ale to asi víš. A světla, ty tr. bricky bych posunul do stran až pod ty cheese slopes (v ideálním případě bych je nahradil za double cheese slopes).
Hezký den, Blindmelon

hobby

Citace od: betakaroten kdy 26.11.2013, 23:47:26
Po dlouhé době opět zdravím. Tady je skromný pokus o jedno z vozidel našich tratí. Bohužel není kam umístit motor, leda tak do prvního vozu za lokomotivou.

Opravdu jsme o tobě už dlouho neslyšeli a skoro jsem tě tu postrádal, protože jsi jeden z nemnoha vlakařů tady na fóru.
Ta lokotka je opravdu dobrou interpretací předlohy. Ono totiž udělat ´šikmo-kulatý´ tvar předku a zadku skříně je problém. Kdysi jsem se pokoušel o "Tauruse" (podobný tvar) a po dvou hodinách hledání mi to přestalo bavit a vzdal to. Tady jsi to vyřešil docela vtipně. Že se na tom dá ještě pracovat a vylepšovat, to je jasné, ale nechci radit jak, protože to víš nejlépe sám.
Ta černá kola tam nejsou proto, že je nemáš? Ovšem motor by mě u téhle lokotky opravdu chyběl; kdyby to byla pára s velkými koly a pohybujícím soustrojím (což je jiná konstrukce a jak víš, z nostalgie jsem jich postavil několik), tak neříkám nic. No, ty už si nějak poradíš ;).

peki

Citace od: betakaroten kdy 26.11.2013, 23:47:26
Po dlouhé době opět zdravím.

Po hodně dlouhé době  ;) O této lokomotivě také přemýšlím. Je poznat o co jde to oje hlavní. Zkusil bych jí protáhnout aby se vešel i ten motor.  Také ji zkusím postavit. Ještě dlouhodobě přemýšlím o laminátce

betakaroten

Díky všem za připomínky. Šedé podvozky jsem udělal schválně, ale po přestavbě na černé to taky nevypadá špatně. Ideální by asi byly tmavošedé. Světla posunout šla, opticky to lokomotivu rozšířilo (což je dobře). Motor by koneckonců i zamontovat šel, ale musel bych pak značně zjednodušit detaily na spodku, což se mi nechce. Vagon to jistí 8)

Citace od: peki kdy 28.11.2013, 10:27:39dlouhodobě přemýšlím o laminátce
:o Tak to jsem zvědav. Z kulatých vozidel jsem zkoušel postavit krátký Balm, ale vypadá dost zrůdně. Zkusím to někdy nafotit za denního světla.