Slátanina Uniwler

Založil bart_nj, 29.04.2016, 00:18:55

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

bart_nj

Zdravím,
jsem tady nový a s Legem jsi hraju jen asi 1/2 roku a to dost sporadicky.
Hodně se mi líbí 8110, ale jeho motorizace v původním pojetí nesplnila mé očekávání.
Proto jsem se rozhodl pro vytvoření slátaniny Unimogu a Crawlwra s původním pohonem 9398 které už bylo lepší, ale taky žádná sláva.
Poté jsem zkoušel nápravy s XL motorom jak s tak i bez dif. a teď se pokouším o pohon 4x L-motor k jehož stavbě mě motivovalo toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=DLaFjfu-bDs&nohtml5=False , bohužel se mi nedaří ho rozhýbat stejně jak na videu.
Bohužel nemám dostatek zkušeností, ale pořád se na tom pracuje, pokud by měl někdo nějakou radu tak sem s ní ,předem díky.

Na stavbu jsem použil set 42042 + zbytek dílku dokoupen na BL.
Váha 2kg
PF: 5*L-motor, 2*IR V2, přepínač



Engine

Na prvotinu je to dobrý. Jenom podvozek je moc široký a vysoký.

Mě přijde, že máš příliš rychlý převod. Takže asi nemá dost síly na překonání překážek. Je to tak?
Ale chápu, že chceš rychlost i sílu. Možná by pomohlo motorům dodat více šťávy. Zkus každému motoru dát jeden kanál přijímače. Tzn. předný levý motor dát na červený kanál 1. přijímače, přední pravý dát na modrý 1. přijímače a stejně zapojit zadní motory na 2. přijímač. Sice bys musel řízení dát na 3. přijímač, ale jen to zkus zatím bez řízení.
A zkus ještě na každý přijímač použít jeden batterybox.
No pak může být problém ještě v baterkách. Jsou na to dobré dražší alkalické, které jsou určené pro foťáky a RC hračky. Mají menší vnitřní odpor, takže neztrácejí napětí při vyšším zatížení.
Ale zase....  Batteryboxy, přijímače i motory mají vlastní proudové omezení. Takže já nikdy nevim, kde přesně dochází k tomu seškrcení výkonu.

Legman

Na prvotinu je to dobre  ;) Len ak máš problém s tým rozhýbaním mal by si skúsiť len čisto podvozok bez kabíny.Môže to byť velká záťaž na motory a preto to nemusia utiahnuť  ::) Lebo ako uvádzaš vo videu je originál set,ktorý ma iné rozloženie ťažiska a tým aj má lepšie jazdné vlastnosti. Veď vyskúšaj a uvidíš.

stricekfido

jak říkají ostatní, náprava je opravdu široká, zkusil bych otočit motory o 90 stupňů, sice budeš muset použít převod ale alespoň budeš moci přidat na síle. u takových to Crawlerů je lepší víc síly a pomalejší.  Na ovladání by byl nejlepší sbrick, nebo dva V2 přijímače na motory a samostatné řízení.

Já se snad brzo pochlubím vlastním unimog offroadem avšak v menším měřítku

HD

#4
Snížit, snížit! Takto se Ti překlopí při první větší překážce. Jinak, souhlasím s tím, co již bylo řečeno.
(navíc, mám pocit, že na videu se motory natáčí společně s koly; takovéto monstrum, v nejlepším slova smyslu, by použité U-klouby nemusely utáhnout - a navíc získáš několik studů místa pro zúžení) :)

Detailnější fotky náprav nemáš?
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

bart_nj

Zdravím a děkuji za odpovědi.

Pořád se mi nedaří napodobit rychlost a sílu, jak je na videu.  :(
Pro přesnější porovnání jsem postavil kopii 41999, namontoval široké nápravy dal 2x batterybox s nej baterkami co jsem našel, 2x IR V2 s převodem viz. foto. Rychlost je skoro totožná s videem, ale síla ne. 
Chci se zeptat jaké používáte baterie či akumulátory abych z toho dostal maximum. Dva bateryboxy jsou těžké, chtělo by to něco menšího a výkonnějšího.
Co se týče natáčení motorů tak to by bylo faj, ale tady jsem v koncích, zatím to neumím sestavit, klidně si nechám poradit  ;).
Připojuji pár fotek podvozku.

tomaslambo

Zdarec. Zkus tam udělat ještě lehčí převod. Dostaneš lepší kroutící moment a motory se ti více vytočí, takže by si teoreticky neměl ztratit na rychlosti a motory nebudou chtít tolik ampér. Stačí když ten převod 12/20 vyměníš za 8/24.

Legman

Ako sa tu už píše tak zmeň prevod na 8/24 (1:3). Aj vo videu som si všimol že má taký prevod  ::) A skús použiť len jeden BB odskúšaj stým prevodom a uvidíš.  ;) A ak nie tak treba zainvestovať do drahších Lipo-BB.(cena okolo 65€)  ;D Sú omnoho lahšie než tie klasické... A ak ani to ti nepomôže zase zainvestuj do S-brick (cena už je 70€) Výhoda že môžeš ovládať auto do 50m aj za slnečného počasia.  :) Dúfam že ti niečo pomohlo  ;)

bart_nj

Díky za rady,
převod upraven, rychlost se snížila, síla naopak.
Podvozek zúžen, bez kloubů pevnost a řízení nic moc. Lépe to zatím neumím.
Nakoupeny tužkové akumulátory, ale asi je to málo i bez zátěže nedosahuji podobných otáček jako na videu. To je asi momentálně nejslabší místo.
Přikládám foto nápravy .

bart_nj

Tak úspěch  ;).
Trochu jsem to odlehčil, ale hlavně dodal více energie a už to lítá  >:D.
Díky všem za rady.
Přidávám pár fotek z terénu.

Engine

Vypadá to dobře. Zkus udělat video, aby bylo i vidět jak jezdí.
A čím jsi mu přidal víc energie? Já vidím jen klasický battery box.

stricekfido

Taky se přimlouvám za video.

Avšak tento tip crawleru je obecně dost naprd kvůli vysokému těžišti, zkusil bych dát bboc doprostřed a co nejníže, potom bude průchod v terénu jestě lepsí a celkově stabilnější

bart_nj

Citace od: Engine kdy 15.06.2016, 07:31:11
Vypadá to dobře. Zkus udělat video, aby bylo i vidět jak jezdí.
A čím jsi mu přidal víc energie? Já vidím jen klasický battery box.
Mrkni před battery box, je tam malý doping.
Není to úplně v duchu "LEGO", ale ten rozdíl za to stojí.

bart_nj

Citace od: stricekfido kdy 15.06.2016, 19:22:47
Taky se přimlouvám za video.

Avšak tento tip crawleru je obecně dost naprd kvůli vysokému těžišti, zkusil bych dát bboc doprostřed a co nejníže, potom bude průchod v terénu jestě lepsí a celkově stabilnější

S tím těžištěm je to jasné a baterka uprostěd by tomu trochu pomohla, ale musel jsem jí dát dozadu kvůli vyvážení. Při couvání na rovině to mělo při rozjezdu tendenci jezdit po předních kolech.

Legman

Takže sa ti podarilo dosiahnuť takú rýchlosť ako vo videu?  ??? Ale myslím si že by si nabral viac energie pomocou dvoch Lipo BB...  >:D