Nová sbírka?

Založil powerTEA, 10.03.2006, 23:04:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

powerTEA

Zdravím všechny legolovery  :D

Před několika dny jsem vyštrachal své Lego (asi 40 setů). V dětství jsem se k němu nechoval zrovna s úctou, takže spousta setů je nekompletních, chybí různé kostičky, figurky, plánky a to nemluvim o poničených krabičkách. :'(
Chci se zeptat, jaký je tu obecný názor na sbírání samotných figurek. Chtěl bych taky poradit, jestli je lepší vybrat si nějakou tématiku, nebo sbírat protě všechno co se mi dostane pod ruku.
Ne, že bych nedokázal sám přemýšlet, chci jen znát názory ostatních sběratelů a utvořit si představu o poměrech...

Diky

Raistlin M

Tak...tuším, že jeden člen tohoto fóra se zrovinka na "minifigy" specializuje. Určitě by se to dalo najít, kde se o tom i diskutuje.
Rozhodně se podívej do svých setů a promysli, co se ti nejvíc líbí. Pokud nemáš možnost investovat velké peníze, tak všechno sbírat nemůžeš. ;) Většina lidí tu myslím má jedno dvě témata (Např Castle, nebo City+Technic etc. ) a z jiných témat kupují jen opravdu zajímavé věci, které je neuvěřitelně osloví. Jsou tu také lidé, kteří kupují naprosto co je napadne (tématicky), ale prostě se jim ten set musí líbit. Další skupinou jsou lidé, kteří kupují Lego kvůli zajímavým dílkům čistě za účelem specifických staveb.
Začni asi tím, že si pořádně projeď tohle fórum a linky, které jsou tu k disposici. Ono už Tě něco chytí. ;D

powerTEA

Citace od: Raistlin M kdy 10.03.2006, 23:21:55
... Pokud nemáš možnost investovat velké peníze, tak všechno sbírat nemůžeš. ;) ...
No právě, peníze nemám, dost mi seberou skripta, přítelkyně a jiné. Další věc je, že první Lego mám někdy z 1990 a od té doby se vyvinulo, že se nestačim divit - včetně ceny. Takže mi jde spíš akorát o ty minifigy... Takže to vypadá na město, toho se podařilo nashromáždit nejvíc, takže i počet figurek odpovídá, navíc budu moct postupně vytvářet vlastní scénu. No a ostatního nějak využiju   ;)

Space je právě to, čeho mám nejmíň a jeho vývoj se mi moc nezamlouvá.

Raistlin M

Ideální studnicí starších setů a za dobrou cenu, je nakupovat na e-bay. Ikdyž nebudeš mít možnost investovat moc peněz, tak postupně přijdeš ke spoustě dobrých věcí třeba z kilkoware. Zbytek, prodáš a tak dále a dokola. Najdi si na kostkách o tom thread psaný Colonelem.
e-bay doporučuji. A hlavně...není kam spěchat, sbírka poroste. ;) Přeci s tim člověk zítra nekončí, aby musel honem nakupovat a utrácet peníze, které potřebuje jinde. ;) Tady na kostkách najdeš určitě spoustu způsobů, jak si doplnit staré sety o chybějící, či zničené dílky. A v případě potřeby jakékoliv rady, Ti tu určitě někdo poradí. A jak jsem již psal, začni tím, že si to tu pořádně prostuduj. Získáš přehled. ;)

Aki

Citace od: Raistlin M kdy 10.03.2006, 23:21:55
Tak...tuším, že jeden člen tohoto fóra se zrovinka na "minifigy" specializuje.

http://www.www.mojelego.wz.cz./

otaznik

Citace od: powerTEA kdy 10.03.2006, 23:46:43
Lego mám někdy z 1990 a od té doby se vyvinulo, že se nestačim divit - včetně ceny.

IMHO je cena, v poměru k průměrnému platu, stále stejná.

Jindroush

Spíš bych řek, že to šlo dolů, v případě 'basicu' velmi výrazně.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

otaznik

Citace od: Jindroush kdy 12.03.2006, 00:14:45
Spíš bych řek, že to šlo dolů, v případě 'basicu' velmi výrazně.
Basic jsem nebral v úvahu, tam moc minifigů v dnešní době nenajdeš...  ;)