(Vlastné) Hrad v 3D

Založil Splinter, 01.05.2009, 03:19:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Splinter

Zatiaľ postavený palác ku ktorému postupne budú pribúdať ďalšie kúsky.

B.A.X.O

je to ozaj krásne!
teda najviac sa mi páči ten render, osvojil si si nejaké vlastné praktiky? alebo využíváš uz nejaké hotové? mna vzdy zaujimalo ked v L3PAO nastavim 3 svetla proste ma to tri tiene ktory idu kazdy inym smerom...nikdy som nevedel ako to osetrit, ale toto je fajn.
star wars rulezz

Splinter

Tak hrad sa nám pomaly ale isto rozrastá a teraz pribudlo prvé nádvorie a hmota vstupnej veže. Tá ešte dostane nové detaily zatiaľ je tam preto aby uzavrela nádvorie.

Trocha som upravil farbu dark gray pretože tá čo je štandardne v palete sa mi zdá moc dohneda.

to B.A.X.O: No ja používam čiastočne Koyanov návod (ten je vďaka Betakaroténovy preložený: Preklad Koyanovho návodu) a čiastočne nejaké doplnky od iných autorov ako fastrad.inc, a oblohu s mrakmi. Treba sa len trošku poobzerať po nete a dá sa nájsť veľa zaujímavých vychytávok pre "vylepšenie" výsledkov...

Ak by bol záujem tak by som mohol spísať postup aký používam ja...

germik

Vypadá to fakt nádherně. hlavně ty detaily, a navíc i dost realisticky :o :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Splinter

Máme tu nový rok, tak začneme s novým výtvorom.

Po dlhšom čase som sa vrátil k hradu a začal upravovať vstupnú bránu do predradia (ešte je len v pláne). Prerábal som ju niekoľko krát až mi začala pripomínať skôr mestskú bránu a tak som ju v tom duchu aj dokončil. Má niekoľko ochranných prvkov ako padaciu mrežu, padací most, dvojicu vrát a v klenbe prejazdu pár otvorov. Na streche je socha miestneho ochrancu z kategórie svätcov. Pre pohodlie strážnika na prízemí je tu umiestnená aj sedília (z tohoto uhla nie veľmi viditeľná). A ešte aj niekoľko ďalších vymožeností ale o nich až nabudúce

maeror

Uá. Už teď se těším na další fotky. A přiznávám, že teprve poté, co jsem si zkusil v CADu sám také něco postavit, plně oceňuji podobné věci!

Jindroush

Zkoušel jsi čachry machry s větším renderem a pak nějakým vychytralým (bikubickým) zmenšovadlem? Nedělá to pak tak škaredě zubatý hrany. Ten vyhlazovací algoritmus v Povrayi prej stojí za starou bačkoru.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Splinter

Väčšinou zmenšujem z veľkého obrázka, tento má v originály 4096x3072 a je bez vyhladzovania. Čiže tento výsledok je zmenšený a aj vyrezaný (aby nebolo vidieť okraje stavby). Vyhladzovanie vyzerá na šikmých slope vždy trocha divne (na priesvitných sa tvoria fragmenty) a ešte aj generovanie obrázka trvá minimálne raz tak dlho, takže pre finálne obrázky radšej vyhladzovanie nepoužívam (keď chcem aby to naozaj vyzeralo pekne, tak použijem aj vyhladzovanie a aj veľký rozmer obrázka).

Jindroush

Je to vždycky něco za něco. Radši obětuju nedokonalost na šikmých, kde to oko tak nevidí, a nemám zubatý hrany mezi kostkama (seams).

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Splinter

Áno, je treba si vybrať podľa toho čo je v tom ktorom obrázku viac vidieť :)

Jindroush

To je právě to, já v tom hradě vidím všude ty zubatý hrany mezi kostkama.  ;D

BTW: Zkoušel jsi už nový fičury LDview, který by mělo umět komplet připravit Povray scénu i s LGEO a vyhlazováním (když koukám na tu přilbu)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Splinter

Ešte som LDview 4.1 neskúšal, ale to sa v blízkej budúcnosti isto zmení :) Helmu som "vyhladil" mesh enhancerom.