(Vlastné) Autobusová zastávka

Založil Splinter, 16.03.2009, 16:57:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Splinter

Naše malé veľkomesto, poskytuje nevyčerpateľný zdroj inšpirácie a dnes vám predstavujem scénku kde hlavným aktérom je "klasická" červená zastávka MHD akú verím, že väčšina z nás veľmi dobre pozná a strávila v nej nejaký ten čas pri čakaní na autobus (aj ten mám hotový ale vďaka jeho priehľadným plochám by som prišiel o nervy kým by POV-Ray celé spočítal).
Spravil som dva pohľady jeden zo "všetkým" a jeden len so samotným prístreškom z iného uhla, ak ešte nejaké pohľady naň pridám, tak budú už z LDraw...

S.t.a.l.k.e.r.

Hm, typ zastávky ktorý sa už tak často nevidí. :D Je to celkom podarené, i keď pokiaľ si pamätám, samotná konštrukcia bola širšia a v strede bola ešte jedna tyč. Červené panely ku sebe tesne doliehali a v zadnej časti boli tyče zdvojené.

B.A.X.O

#2
Vypadá to zaujímavo...tento typ zastávky má ale skôr na sebe DarkRed ako classic Red, myslím že by sa to tam lepšie vynímalo, inak je to podarené.

a ešte mi tam akosi nesedia tie tyče...tie su moc hrubé a neforemné.
star wars rulezz

Shmade

Mě hlavně zaujal render samotný, nejdřív jsem si ani nevšiml, že jsem v sekci CAD.  :o Pěkně!

spolnet


Splinter

Vďaka za komenty, som rád, že sa aspoň trocha páči :)

Čo sa týka farby - na uliciach ich bolo/je možné vidieť v celej škále odtieňov červenej (od tmavej bordovej po skoro čisto oranžovú, niekedy aj v kombinácií panelov všetkých odtieňov), no ja som zvolil červenú aj preto aby ju bolo možné v reáli postaviť (nie všetky súčiastky sú vyrábané v dark red).

Čo sa týka rozmerov, tak áno bežne je takýto typ podopieraný tromi celými oblúkmi a dvomi polovičnými. To je fakt, ale mojim cieľom nebolo postaviť repliku, no nabudiť dojem, čo si myslím že je splnené :).

Nosné rúrky sú také pretože z momentálne dostupnými dielmi od LDraw to tenšie ťažko dosiahnem. Keby som bol ťažký POV-Ray drtič, alebo to staval v reály, tak by som tie rúrky spravil z niečoho takéhoto "Technic Flex-System Hose", tu je ale problém, že som také rúrky naživo ešte v ruke nemal, takže neviem do akej miery sú použiteľné.

Zatiaľ som som v rámci POV-Ray prišiel len na niektoré jednoduchšie veci (ako nahradiť diely ktoré l3p pri použití LGEO knižnice nenahradí, alebo ako skombinovať LGEO tile s LDraw potlačou naň...), no jedného dňa  :D