Jsem z obchodníků nešťastný

Založil Radecek, 13.12.2005, 05:06:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Radecek

Začal jsem se zajímat o Lego. Myslel jsem si, že tak populární hračka půjde bez problémů sehnat, ale děsně jsem se mýlil. Chtěl bych stavět dle své fantazie, sety něčeho, co nepoznám co je, mě nelákají.
Pustil jsem se do nakupování, ale narazil jsem. V supermarketech mají občas nějakou tu vaničku s kostkama. Když si ji koupím, doma zjistím co v ní je, tak další už neseženu, protože to mají v akcích po pár kusech. Když bych chtěl podložku, mám smůlu, supermarkety nevedou (a nebo jsem slepej).
Protože normálně nakupuji na netu, tak mrknu tam a co vidím? Pár krámků typu zde propagovaného Legáčka, kde nemají pro jistotu nic. V jednom mají podložku dle mého gusta, v druhém prodávají díly, co by se šikly, ve třetím mají sice něco v nabídce, ale stejně to nemají.
Teď jsem v situaci, kdy jsem si koupil 2 vaničky s kostkama (4679 s 1500 kostičkama v Tescu za 999,- a 4496 s 1000 kostkama v Globusu za 699,-) a zjistil jsem, že se z toho nedá skoro nic postavit. Chci postavit dejme tomu baráček. Z těchto setů postavím tak půlku jednobarevného baráčku s půlkou střechy (a ta ještě bude strakatá) a navíc nemám ani okna a dveře. No a co si teď mám koupit, abych to mohl dodělat?
V Legáčku se objevila vanička Budovy 1200 kousků za 999,-, kterou asi prodali dříve než ji měli, protože psali, že bude v prodeji od 16. 12. a už ji na stránkách nemají. Ale ani tahle vanička by mě nespasila, protože v ní jsou sice kostky na střechu, ale tak maximálně na střechu psí boudy (prostě málo). Pak tam mají nějakých 24 dílků na střechu za 169,- u kterých ani nepíšou co to obsahuje, takže prakticky nepoužitelné. Kupovat zajíce v pytli nehodlám. Pak je tu možnost koupit si stavebnici domečku (tuším, že se jmenuje Bonanza), ale tohle je zase jen teoretické, protože ho nikde nemají.
Nejvíc mě štve, jak jsou ti internetoví prodejci namyšlení. Hrdě hlásají, že jsou "specializovaná prodejna" nebo "největší prodejna" atd. a přitom z jejich kostek člověk ani barák nepostaví a to nemluvím o něčem kapku složitějším.

Llevelyn

Ahoj, no docela tě chápu, protože jsi na to šel cestou "největšího odporu". V hyprech seženeš houby, teď před vánoci mají vyprodáno. A v Globusu mají standartně Lega málo a ještě drahé. Doporučuji přečíst zde celou obchodní diskuzi, najdeš tam spoustu odkazů na internetové obchody a nebo přes vyhledávač. Zadej "lego" a už to sviští. Také kostek na slušný domeček potřebuješ opravdu dost. Viz diskuze zde na foru..no snad tě uklidní, že v tom nejsi sám. A jak říkal náš vezír, slunce naše jasné " Lego je drahý uň.." ;)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

otaznik

Měl sis koupit building bonanzu, ta je z poslední doby nejlepší, co na stavění baráků vyšlo.
Snad se dá ještě někde sehnat. Kyblíky jsou IMHO pouze na doplnění základních kostek, jsou určeny jen pro velmi omezemé stavění (pokud tedy chceš detaily).

werrac

Bonanzu mji ve Sparkys v Praze v centru,
tusim Havirska, tedy jeste vcera vecer tam
byla nejmene jedna ......

Police collector

U legáčka Bonanza   taky....
Terminated.

Jindroush

Ostatně u Eduxe by se člověk moh na stavbu baráčku asi i slušně zásobit, ale zaplatil by za to jako za menší byt na periferii, ni?  ;D ;D ;D

Ne, Radečku, tudy cesta nevede. Dnes nelze za málo peněz a snadno postavit velký barák z LEGA.

Třeba tak 2-3 Bonanzy pro začátek, pak třeba sehnat pytel černejch střech ze S@H, nějaký to kiloware apod. (Cizí slova v této větě jsou na kostkách dohledatelný...)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

Musim souhlasit s Jindrousem.... Kostky.org nejsou od toho, abyses naucil nadavat na lego obchody v cechach, ale abyses naucil nakupovat v legoobchodech v nemecku a americe....

otaznik

Citace od: Police collector kdy 13.12.2005, 10:44:59
U legáčka Bonanza   taky....
Cože? A kdes jí tam viděl? Když zadám vyhledávat 4886, tak to nic nenajde.

Cavelon

PC to našiel asi v nejakom vyhľadávači. Totiž na Legáčkovi staré stránky nemažú, iba linky na ne. Takže prehľadávač ukáže aj stránky s tovarom, ktorý už dávno nemajú.

muzzo

Včera jsem byl v "kamenném obchodě" a opravdu je tam měli.

Micho

Citace od: Jindroush kdy 13.12.2005, 10:53:56
Ostatně u Eduxe by se člověk moh na stavbu baráčku asi i slušně zásobit, ale zaplatil by za to jako za menší byt na periferii, ni?  ;D ;D ;D

Ne, Radečku, tudy cesta nevede. Dnes nelze za málo peněz a snadno postavit velký barák z LEGA.

Třeba tak 2-3 Bonanzy pro začátek, pak třeba sehnat pytel černejch střech ze S@H, nějaký to kiloware apod. (Cizí slova v této větě jsou na kostkách dohledatelný...)

To Radecek: Tak nejak aj ja postupujem. Zatiaľ tri bonanzy, kopec červených a čierných strech (aj 45 aj 33) a cez BL dopĺňam ďalšie veci k domčekom. Fakt to nie je to jednoduché, ani na čas ani na peniaze. Každý z nás to vie ...