Soukromé muzeum Lega - Praha, Národní

Založil gt1750, 09.03.2011, 17:33:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

gt1750

Včera jsem na Národní třídě (víceméně naproti Tescu) zahlédl novou zajímavou ceduli, ještě potaženou fólií - Soukromé muzeum Lega a Lego shop. Za výlohou pilně makali dělníci na úpravách interiéru, takže očekávám otevření v řádu týdnů, max. měsíců. Na internetu jsem žádné info nenašel, takže netuším, co lze od muzea čekat. Obchod je ale asi jasný - standardní nabídka za katalogové ceny.

Každopádně jsem ale zvědavý a zajímalo by mě, jestli někdo zde na Kostkách ví více...

peki

#1
Citace od: Johny650 kdy 09.03.2011, 19:40:10
Také si myslím, že to bude lichle :D ta už má skoro všechno.

Ano je to opravdu tak. Některým se tak naskýtá příležitost jít si prohlédnout neúspěšně dražené sety  ;D Od lidí z KŽ vím, že je na to i nějaká propagace na facebooku.

FilipS

#2
Na FB je jediná fotka a to tahle.
Jestli to celé bude jen hromada na sebe namačkaných setů bude to docela škoda.
Otevřít by se mělo 12.3.2011


Rhox

Citace od: xjankox kdy 10.03.2011, 17:17:53
:) Aha, no to už o tom celom niečo napovedá. Veď tí ľudia k tomu nemajú vzťah a dokopy nič o tom zrejme nevedia. Vyhádzať kopec peňazí za nekopletné sety a nestarať sa o nič, len  to nahádzať na kopu a vystaviť a ešte si hovoriť " múzeum Lega", to je silná káva.
Vždyť vůbec nevíš,jak to bude vypadat a jak moc ty sety budou kompletní...

Ondra

Evidentně někdo, kdo vládně dvěmi "nemá"...Nemá problémy s penězi a nemá vkus  :P.O muzeu se z toho co tady čtu nedá ani mluvit.

Každopádně to bude po muzeu sexu další kuriozita, na kterou budou pražané zaručeně pyšní  >:D.

xjankox

Citace od: Rhox kdy 10.03.2011, 17:40:27
Vždyť vůbec nevíš,jak to bude vypadat a jak moc ty sety budou kompletní...
No a tá fotka je čo? To si len tak poskladali, cvakli mobilom a potom to rozoberú a na predajni dajú znova dokopy, samozrejme oveľa lepšie a krajšie? Skrátka, už len prezentácia formou takejto fotografie hovorí o niečom. No ale uvidíme. Ja sa tam zrejme nedostanem, už sa teším na referencie návštevníkov.
Ďakujem

Jindroush

Heh, a profilová fotka na FB je 'vypůjčená' od Nathana Sawayi. Taky způsob...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

Šel jsem okolo, na důkladnější sondáž nebyl čas. Logo tam visí v rámci obchodu, stejně jako na každém jiném obchodě, který lego prodává. V rámci nápisu "soukromé muzeum lega" je použito jiného fontu.

Robbed

Jejich popis zní lákavě, odpovídá to realitě ?

CitaceJiž brzy zažijete otevření nového soukromého muzea LEGA v Praze! Muzeum je svou velikostí a počtem vystavovaných exponátů největší nejen v ČR ale i v Evropě. Naší specializací je historie stavebnice LEGO, která se může pochlubit titulem hračka století. Muzeum nabízí návštěvníkům přes 2000 vystavených unikátních modelů. Najdete u nás 20 tématických expozic , kde se skrývá přes 500 000 složených kostiček .Na 340 m2 uvidíte největší výstavu originálních modelů na celém světě. První soukromé muzeum Vám nabízí něco, co jen tak neuvidíte.
Ponořte se do minulosti a zažijte s námi dobu pirátů nebo naopak věk, kdy nebe ovládnou vesmírné lodě Star Wars. Od městského života se dostanete až k obdivování unikátních modelů světoznámých historických památek. Užívejte si propracované mechanismy Lega Technik, moderních či starých lokomotiv. Navštivte magický svět Harryho Pottera, nebo nepřekonatelného Indiana Jonese a mnoho dalších...
Osvěžte si dobu svého mládí a neváhejte nás navštívit. Není věkové kategorie, která by se u nás nenašla.

germik

Tak nwm... :-\
Šel jsem v pátek kolem - jen jsem tam tak prolítl. Bylo asi půl dvanáctý (večer), ale vevnitř pořád dělali jak diví  :o
Jen mi teda nepřijde moc reálnejch těch 340m2  :-\ Je to úzkej baráček, takže musí bejt buď patrovej, nebo dlouhej tak 50 metrů :P, anebo to mají součet ploch všech vitrínek ;)... Každopádně nájemný na Národní třídě přímo naproti Myi je musí stát majlant ???
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

FilipS

Na FB se objevil letáček. Možná se tam půjdu zítra dneska podívat.

Rewolt

Tak sem se byl taky podívat ve vstupu pár setu za vyšší ceny, a vstupné je 2OO dospelý , a 13O student , 90 deti , a hromadné vstupné taky 90. jinak prodavačky říkaly že to sou 2 nebo 3 patra .   ;D  možná by stálo domluvit vstup jako pro forum hromadně .

PS: fotky mám z mobilu (nepublikovatelné)
It's a trap!

tom.leg.

Nedalo mi to a i přes amatérskou fotku jsem se byl na to slavné muzeum podívat a byl jsem mile překvapen. Ač to u vstupu nevypadá, je to tam dost veliký. Rozdělené asi do dvaceti tématických expozic. Sekce StarWars naprostá bomba. Myslím že to za ty dvě stovky stojí. Lepší investice nežli to propít v hospodě :P

Věšák

Hm...výše uvedený příspěvek mi zní poněkud propagačně >:D (už vzhledem k datu registrace a počtu příspěvků autora :) )...ne že bych chtěl někoho obviňovat, ale pokud  bych měl dát na něčí názor, tak by to měl být někdo prověřenější  :-\ :)

Asi se tam zajdu mrknout na vlastní oči, ale pravděpodobně jen zvenčí :P

Rewolt: nepublikovatelné znamená, že jsou tak nekvalitní, nebo že ti bylo zakázáno je publikovat? :-\

Togaran

#14
Dneska jsem se ocitl na Národní, tak jsem nakoukl jen do vstupu a pokecal s chlapíkem, co měl zrovna službu. Neměl jsem moc času, takže jsem nešel dovnitř.

Logo LEGO je použité. Pěkně se červená nad vstupem.
První co mě praštilo do očí byli 4 zaměstnanci v první místnosti, která není moc velká. Dvě pokladní, jeden securiťák a jeden co láká, s tím jsem mluvil. Návštěvníka jsem nezahlédl. Hned vstupu je přehršel originálních setů na prodej, všechno co se teď normálně prodává.

Když jsem si promluvil s tím chlapíkem, říkal, že Lego má v současný době něco přes 4000 čísel (setů - nevím co je na tom pravdy,pokud někdo ví, rád se poučím) a že zde je jich ve třech patrech k vidění přes 2000. Že je to největší expozice v Čechách a co je jemu známo, tak možná i na světě. Nejstarší set z roku 67.

Studentské vstupné (s průkazkou) 130. To mě trochu odradilo.

Když padla řeč na to, jestli jsem fanoušek nebo co, tak sem říkal, že jsem ze spolku a on hned začal jestli Roztoky, takže asi se pohybuje v oboru, to mě potěšilo :)
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

tom.leg.

Miluju lidi, kteří diskutují o něčem o čem absolutně nic neví. Na kostky chodím dost často a do diskuzí se nezapojuji, protože mi to občas připadá ubohé, nicméně mi nedalo se připojit, když vidím jak lidé kteří nikde nebyli a podle jedné nepovedené fotky odepisují super nápad a spoustu práce. Soudit může každý ale až po nějakém faktu nebo zkušenosti. Ale lidé kteří nemají co dělat a jenom pomlouvají, to mi připadá skutečné ubohé. Jde vidět že spoustu lidí nemá co na práci a ztrácí čas mluvením o nesmyslech...

linhi


peki

Citace od: tom.leg. kdy 14.03.2011, 20:26:20
Miluju lidi, kteří diskutují o něčem o čem absolutně nic neví.

Neboj takových je nás tu více  ;)

Kdybych věděl, že se tam nikdo z kostkařů z Prahy nepodívá, tak jsem tam dneska zašel i když jsem z ČB.  Diskuse o vstupném a dohady jak to asi vypadá vevnitř   ???

Anatyt

Ja sa spýtam inak, aj keď to sledujem len okrajove - čo tá/ten Lichle spravil zlé, že tu je terčom takej kritiky a posmechu? Porušil/a nejak pravidlé Aukra? Alebo prečo sa tu prezentuje ako verejný nepriateľ?

Zoufalec

Citace od: stepan kdy 14.03.2011, 22:35:02
Protože hodně lidem na aukru vyfoukla něco co chtěli koupit oni  ;D

To je blbost...I já jsem o nějaké sety díky ní "přišel", to pro mě ale není důvod ke kritice či posměchu. Důvodem ale může být (jak se zdá) naprostý amaterismus s jakým bylo muzeum vytvořeno a prezentováno. Osobně jsem tam nebyl, počkám na nějaké ucelené a hodnověrné  informace - recenze by se fakt šikla. Já do té doby ty dvě stovky raději opravdu propiju >:D

Mimochodem. Milion kostek, dva tisíce setů...to mi dělá průměrně 500 dílů na set, trochu blbost ne?

votrelec

Skor si mysim, ze vsetci ocakavaju, ze v tom muzeu budu premakane MOCy. Ak je ale muzeum prezentovane ako zbierka original setov, nic s tym nenarobime. Ale je pravda, ze by tie sety mohli byt prezentovane "krajsie" ako na tej jednej foto. Este sa vyjadrim k tym 200Kc. Tych "2000" setov zrejme nebolo lacnych a ked si nastavila taky podnikatelsky zamer, ze sa jej to vyplati az pri tych 200Kc, tak budiz. Nikto Vas tam nenuti chodit, nie je to chlieb ani voda, co potrebujete mat k prezitiu.

Micho

Citace od: kryst.off kdy 15.03.2011, 08:53:09
Citace od: tom.leg. kdy 14.03.2011, 20:26:20
Miluju lidi, kteří diskutují o něčem o čem absolutně nic neví. ... Jde vidět že spoustu lidí nemá co na práci a ztrácí čas mluvením o nesmyslech...

A to je právě ten problém - protože o tom nikdo nic neví, tak o tom tady diskutujeme. Muzeum může být sebelepší, ale PR má velice špatné. Z letáku ani internetových stránek se člověk nedozví vůbec nic, takže prezentace se provozovatelům rozhodně nepovedla.

Tak to si presne vystihol. Ak o niečom nie sú informácie, tak ľudia si tam dávajú, čo ich napadne a čo im príde.  ;)

Matošo

Citace od: Anatyt kdy 14.03.2011, 22:23:28
Ja sa spýtam inak, aj keď to sledujem len okrajove - čo tá/ten Lichle spravil zlé, že tu je terčom takej kritiky a posmechu? Porušil/a nejak pravidlé Aukra? Alebo prečo sa tu prezentuje ako verejný nepriateľ?


Protože není členem Kostek a protože svůj záměr prezentoval/a nejprve na FB a na Kostky se vykašlal/a.

Nicméně vzhledem k tomu, že mi Lichle "zaplatil/a" dovolenou (no vlastně skoro dvě), tak bych se tam měl zajít podívat...

fero

#23
Čo jej tu všetci závidite každi z vás ak má nato nech si otvori múzeum s čim kolvek.Prečo by mala byť každá akcia ktorá ma niečo spoločné s LEGOM prezentovaná najskor na tomto fóre.Typická vlastnosť malomeštiakov, závisť.

ADMIN: Příště použij kontrolu pravopisu.

phoenicis

Ak je to skutočne Lichle, tak i mne sa stalo, že mi sem-tam niečo na Aukre uniklo kvôli rýchlemu prihodeniu tejto užívateľky, ale napokon asi som si necenil ten set natoľko, aby som si ho poistil nejakou vyššou sumou - a tak i mnohí ďalší užívatelia prišli o dražené sety.
Pri najbližšej návšteve Prahy sa tam určite chystám (na Aukre nakúpila i celkom zaujímavé sety, ktoré by som rád videl i naživo) a beriem so sebou ešte pár kamarátov.
BTW - neviete niekto, minimálne koľko ľudí značí skupinové vstupné?

Věšák

K té prezentaci: Podle mě ani tak nevadí, že se neprezentovali na Kostkách, jako spíš to, že se prezentovali jen na facebooku. Přece jen pořádná webová stránka by člověku řekla víc.... :'(

Matošo

Citace od: Anatyt kdy 15.03.2011, 10:37:26
?? To nemyslíš vážne? ;D

To myslím smrtelně vážně! Stačí si přečíst tuhle diskuzi (viz poslední věšák)...

Výstižně to napsal fero:
Citace od: fero kdy 15.03.2011, 10:57:15
Prečo by mala byť každá akcia ktorá ma niečo spoločné s LEGOM prezentovaná najskor na tomto fóre.

Věšák: a co by mělo vadit na tom, jak si někdo naprosto cizí prezentuje svojí sbírku (čekoholiv,kdekoliv)... ?

Takže z celé diskuze "všimli jste si, že" se stala diskuze: maj to hnusný, i když jsem tam nebyl; proč to nedali sem?; proč nemáme slevu na vstupnym? atd. ... trochu divný, ne ?

majer

Je celkem sranda pozorovat tohle tlachání. Tak se musím taky přidat a rejpnout ;)
Jediná reklama na tohle muzeum, co jsem našel kromě té na FB, je tohle téma na kostkách  ;D
Web muzea = 0. Mail muzeumlega@seznam.cz zní opravdu profesionálně. Ale vzhledem k tomu že je to údajně na Národní (po kliknutí na odkaz na FB mi to ukáže na bing mapu USA  ;) asi loví lidi rovnou z ulice. Jak to tu někdo přede mnou napsal.
Jediné co mi z toho vyplývá je... že tam budu muset dnes zajít, utratit dvě stovky a vidět to vše na vlastní oči  ;D

Ethan

Prezentace je celkem zmatená (chybí přesné místo) a navíc jen na FB, ale je třeba si uvědomit, že i kdyby to napsali jen na list papíru a ten strčili sousedovi pod dveře a doufali, že si to lidé předají dál, pořád je to jejich věc. Že bych to na jejich místě udělal jinak? Ano. Že mi to přijde amatérské? Ano. Že mi do toho něco je? Ne, ale pochopitelně mám právo na názor, který je ovšem objektivně zajímavý jen pro mě samotného.

Osobně se tam určitě zajdu podívat, stejně jako se podívám třeba do KZ na expozici v režii Kostky.org. V jednom je možná víc peněz a kalkulu (a třeba taky ne) a v druhém opravdová AFOLovská láska k Legu (a třeba taky ne), ale pro mě jako návštěvníka to je rozdíl mezi Legem a Legem, tedy žádný. Nejde mít prostě radost z toho, že je Lego víc vidět a třeba zase o pár lidí navíc pochopí, že nejsme blázni, co si hrají s dětskou hračkou? (já osobně samozřejmě nechápu, jak bych mohl ke svému Legu pustit děti, které by to oddělovaly zuby a nehty a podobně, ale to je jiný příběh ;) )

majer

Úplně mi tu chybí tlačítko "to se mi líbí"  ;D

Ethan: Nic jiného, než že souhlasím  :)

P.S.: Do KŽ jsem se chtěl už dlouho podívat, teď to bude skoro LEGOpovinnost  ;)