Pool a jeho sbírka

Založil Pool, 13.06.2016, 18:09:05

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pool

Všechny zdravím,
jmenuji se Petr a asi jako každý, jsem se s Legem poprvé setkal již v útlém věku. I když jsem si ho zamiloval, tak asi jako většina lidí, jsem při dospívání tento koníček opustil. V průběhu let jsem už jenom vývoj Lega sledoval a bavil se nakupováním setů pro dospívající ratolesti okolo mě. Až na nějaké vyjímky sety už moc nesbírám, ale v rámci kontroly kompletnosti pro svou neteř, jsem se dostal k oprášení svých dětských Leg a hned si při tom pořídil i jejich fotodokumentaci  :D.

A začnu pěkně od těch nejmenších:

mary

Velmi pěkné setíky a hlavně výborný stav krabiček svědčí o tom,že o ně bylo po celou tu dobu dobře postaráno  :) Gratuluji!

Pool

Díky, skladováno na temném a suchém místě, takže je to vcelku zachovalé  8)

ramsey1

Že by tedy skladování na temném a suchém místě bylo odpovědí na žloutnutí kostek? Protože takhle postarší sety s takovou krásnou bílou se jen tak nevidí :) Gratuluji.

Pool

To dozajista. I když to nebudete mít třeba vystavené na tom přímém slunečním světle, ale jenom normálně doma a bude to vystaveno "jen" normálnímu dennímu světlu, tak to za 20 let zanechá na těch kostkách následky. A obzvlášť na těch bílých, které jako nejsvětlejší, a jsou tedy na to nejnáchylnější. Tuhle sbírku jsem měl přes 20 let v krabicích v bytě, že doma vystavuji jinačí věci ::) . Teď k její kontrole jsem se dostal hlavně kvůli kompletnosti pro neteř a jen si říkám, jestli to je pro ni vůbec vhodné, že tyhle Lega jsou už dost z módy a moc holčičí Lega to zrovna nejsou  ;D

ramsey1

Souhlasím. Koupil bych jí krabici Friends nebo Elves a tohle si nechal ;)

Futurion

Střel je a bude mít lega 2x tolik a pro ní atraktivnější :)

Pool

Lego 6956

MÍLA

Kdyby si to střílel tak bych si vzal ten požární vrtulník.  ;)