Speed Champions 2024

Založil Anatyt, 01.12.2023, 09:15:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt


Icewalker

Nejvíc se mi líbil jeden komentář snad na Bricksetu ve smyslu, že aspoň dají pár kostiček k těm samolepkám ;D
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Anatyt

Najviac ma dostala tá samolepka kľučky na dverách Mustanga. To je hnus!
Na druhej strane, ako inak tieto modely áut priblížiť reálnym predlohám? V mnohých prípadoch ani tie samolepky nepomáhajú. Prechod na šírku 8 bol možno lepší na detaily, ale použitelnosť sa tým pádom zredukovala na nulu, rozumej poličku. A tam si ja osobne dám radšej Creator Expert model. Naopak šírka 6 bola plne kompatibilná s Lego CITY a ani tie kolesá na nej nevyzerali ako kolieska na nákupnom vozíku.

milanv

Jen bych k tomu podotkl, že ta šířka ve skutečnosti není osm, jen se to tak prezentuje. Stejně jako se tvrdí o autech ze City, že mají šířku šest - jen v určitém úhlu pohledu. Zkuste si postavit např.  tunel, kterým to auto projede. Že... To samé platí pro garáže apod. Proto jsou v City použitelná ještě hůř než kdyby měla opravdu šířku osm. Poslední auta v City měřítku,  která neklamala o své šířce, byla ta čtyřstudová.
Pán na Žlutém hradě

otaznik

Citace od: milanv kdy 06.12.2023, 19:38:27Jen bych k tomu podotkl, že ta šířka ve skutečnosti není osm, jen se to tak prezentuje. Stejně jako se tvrdí o autech ze City, že mají šířku šest - jen v určitém úhlu pohledu. Zkuste si postavit např.  tunel, kterým to auto projede. Že... To samé platí pro garáže apod. Proto jsou v City použitelná ještě hůř než kdyby měla opravdu šířku osm. Poslední auta v City měřítku,  která neklamala o své šířce, byla ta čtyřstudová.
No, to je otázka úhlu pohledu, osobně beru jako "základní" šířku tu, kterou má vozidlo na většině své délky, než tu maximální včetně zrcátek apod.

Daniel

Trošku to vidím, jako Otazník, že se bere převládající rozměr/šířka.
Citace od: milanv kdy 06.12.2023, 19:38:27Poslední auta v City měřítku,  která neklamala o své šířce, byla ta čtyřstudová.
Navíc pokud půjdeme úplně do extrému, tak ani zmíněné čtyřstudové auto neprojelo mezerou o šířce 4 study - minimálně na otevíracích dveřích byly výstupky (klika), kvůli kterým také přesahovaly půdorys auta...

STARHAWK

Zatial nudaaaaaaaa. Chcelo by to viac aut ako bolo to biele lambo - zaujimavych unikatnejsich a nepreplacanych nalepkami.
Tiez cakam na dalsie filmove auta, dufam ze to bude dostatocne odlisne od vyberu v standardnom speedchampions. Tolko ikonickych filmovych aut maju na vyber.

HD

#7
Z mého subjektivního hlediska jsou sety SCh široké 8+stud OK.
Chápu je jako evoluci licencované části řady Racers a modely cílené i na dospělejší sběratele, kteří chtějí mít větší sbírku na menším prostoru než zaberou Creator Expert/Icons sady. Určitě ne jako příslušenství pro City. Když budu chtít mít ve městě konkrétní auto, tak si jej postavím, ne?  (neumím to? no, tak to je příležitost se něco naučit. :P  stavebních technik pro inspiraci je v těchto setech víc než dost. )

Mimochodem (zcela subjektivně), osobní auta o šířce 6 stud, pokud to nejsou modely mohutnějších typů vozidel (nákladní, užitková), mi do city přijdou jako pěst na oko a mimo celkový zkratkovitý stavební styl City a modulárů. 4 až 5,5 by mi přišlo ideál. Ale je to subjektivní názor který se může (a bude) měnit v závislosti na kontextu konkrétních projektů.
Pokud by osobní auta byla široká 6, tak nákladní by měly být 7 až 8, aby byly v měřítku ne? A co vlaky? 8 nebo 9?  >:D 

Do diskuse o samolepkách se tímto příspěvkem nezapojuji.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

#8
Citace od: otaznik kdy 07.12.2023, 09:18:34No, to je otázka úhlu pohledu, osobně beru jako "základní" šířku tu, kterou má vozidlo na většině své délky, než tu maximální včetně zrcátek apod.
Citace od: Daniel kdy 07.12.2023, 09:42:39Trošku to vidím, jako Otazník, že se bere převládající rozměr/šířka.
Navíc pokud půjdeme úplně do extrému, tak ani zmíněné čtyřstudové auto neprojelo mezerou o šířce 4 study - minimálně na otevíracích dveřích byly výstupky (klika), kvůli kterým také přesahovaly půdorys auta...
Já to myslel v těch důsledcích např. pro garáže. Ta čtyřstudová auta sice měla vyčnívající miniaturní kliky na dveřích, ale z hlediska garáže to bylo jedno, protože ti pořád stačila ta s vnitřní šířkou šest, což bys stavěl stejně i bez klik na autě. A hrálo se s tím pohodlně a ve skutečnosti tam bylo tolik volného prostoru, že tam ještě byly např. nástroje na zdi apod.
Když uvěříš, že "moderní" City auto má na šíř studů šest a postavíš garáž taky širokou na nejbližší sudé číslo, tj. osm, tak budeš s tím autem (ne)pěkně dřít stěny, natož abys mohl mít nějaké věci na těch stěnách. Kdybys chtěl stejnou volnost jako v časech čtyřstudových aut, tak bys musel mít vnitřní prostor ne osm, ale deset. A v případě těch Speed Champions dokonce dvanáct. A to i v případě pouhý jeden stud širokých stěn dělá (u těch Speed Champions) garáž širokou zvenčí minimálně 14 studů!


To jsem chtěl dát jako ukázku, proč to vůbec nesedí velikostí do City. A přitom je v těch stavebnicích i minifig, jako by tam měřítkově patřil... Ostatně obecně o měřítku už napsal HD a velmi dobře.


Takže jsou z SC opět solitéry na poličku jako i jiné řady LEGO. Tam zase, na druhou stranu, ani tolik nevadí ty samolepky, protože jak to nikdo nebude rozebírat a stavět z toho něco jiného, tak se ani neponičí ani nebudou vadit. Jen je to pak tuplem jednorázový modýlek...
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Ale veď v CITY sú na tie 6 studové autíčka garáže. Aj na nákladné. Garáž je 8 široká a tie autíčka tam v pohode vojdú. Alebo sa nerozumieme. ;)

fanda

Mě by se líbil takovýto CITY svět:
5 studů osobní auta (přece není problém vyrobit pár oken a střech s šířkou 5)
6 studů nákladní auta
8 studů vlaky.

SC bych z tohoto systému zcela vyřadil.

Anatyt

Tak Lego 5 stud vie. :) Aj keď Milan asi povie, že to je vďaka blatníkom 6 stud. ;)

milanv

#12
Citace od: Anatyt kdy 07.12.2023, 11:38:43Ale veď v CITY sú na tie 6 studové autíčka garáže. Aj na nákladné. Garáž je 8 široká a tie autíčka tam v pohode vojdú. Alebo sa nerozumieme. ;)
Jo, zajedou do ní. Ale dost natěsno a na stěnách (uvnitř) už minimálně vespod nemůžeš na stěnách nic mít. Jak píšu: kdybys chtěl podobný prostor kolem auta jako byl u čtyřstudových, tak bys musel mít tu garáž o další dva study ještě širší. A o další dva pro ty Speed Champions.

Další úhel pohledu je to obecné měřítko. Drtivá většina osobních aut má na šířku méně než já měřím, kdežto u těch Speed Champions se šířkou (i s blatníky) blížíme dvojnásobku výšky minifiga. Tak drastický je to rozdíl. A přitom je uvnitř pořád místo jen pro jednoho :)

Citace od: Anatyt kdy 07.12.2023, 12:09:22Tak Lego 5 stud vie. :) Aj keď Milan asi povie, že to je vďaka blatníkom 6 stud. ;)
Ne, Milan by řekl 7 stud :)
Pán na Žlutém hradě

hobby

Citace od: fanda kdy 07.12.2023, 11:58:31Mě by se líbil takovýto CITY svět:
5 studů osobní auta (přece není problém vyrobit pár oken a střech s šířkou 5)
6 studů nákladní auta
8 studů vlaky.
SC bych z tohoto systému zcela vyřadil.

Ano, z hlediska vozidel (osobák, náklaďák, vlak) by ten poměr byl správnější. Ale znamenalo by to změnit veškerá měřítka - silnic, kolejové geometrie (rozteč ne), objektů, atd. A jsme v jiných prostorových i cenových (nezaplatitelných) relacích. To není v zájmu firmy Lego, ani zákazníků.

milanv

Říkal jsem si, jestli vůbec existuje v reálu nějaké osobní auto s tak podivnými koly a blatníky jako zavedli v LEGO City jako "standard". Nakonec jsem našel 2013 Youabian Puma. Našel jsem to přes dotaz "strange cars" a popisek u tohoto auta je v překladu:
CitaceDr. Kambiz Youabian vytvořil tohoto zvláštního monstra, které kombinuje nejhorší prvky kabrioletu Volvo C70 s nejhoršími prvky monster trucku a uvádí je do pohybu s 505koňovým Chevy LS7 V-8 ze současné Corvette Z06. Při délce 20 stop a šířce 7,5 stopy je Puma údajně docela plachá i přes svou pohotovostní hmotnost tři a půl tuny. Není proto překvapením, že Dr. Youabian měl problém najít velký zájem mezi bohatými kupci, na které se zaměřoval: prodal pouze tři pumy, všechny zámořským kupcům a údajně za velmi nízkou cenu 1,1 milionu dolarů. Denní práce dr. Youabiana? Je to plastický chirurg z Beverly Hills. Pokud je to jeho představa auta, neradi bychom viděli, jak vypadá jeho zvětšení prsou.
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

V druhej polovici roka má prísť ďalších 5 áut (1+2+2). Jedna z dvojíc má byť vraj Aston Martin. Kiež by tam bola Lagonda!

Anatyt

Tak už je všetko jasné. Snáď až na ten mercedes doublepack.

Tomik

Citace od: Anatyt kdy 25.01.2024, 12:38:11Tak už je všetko jasné. Snáď až na ten mercedes doublepack.
Za mě velké zklamání. Čekal jsem, že to Lambo bude nějaká sériovka ať už z minulosti nebo z posledních let a oni tam místo toho dají tenhle příšerný koncept... :(
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

To áno, ale horšie ako McLaren Solus to snáď nebude. Čo sa mi páči je Aston Martin F1 a Aston Martin Safety Car. Dosť kdejakých prototypov čo nikto nepozná je v celej tej Speed Champions sérii a pritom by to malo potenciál, keby pokračovali v legendách ako bol napr. Countach.

Anatyt

Tak medzičasom je už odhalená aj posledná dvojica: 76294 Mercedes AMG GT Roadster 2024 & AMG G 63
Na to Géčko som zvedavý. Lego je na to ako stvorené. ;D

Anatyt


Anatyt

76923 Lamborghini Lambo V12 Vision Gran Turismo




76924 Mercedes AMG G63 and SL 63





76925 Aston Martin Vantage Safety Car & AMR23