Články o LEGO v ČR

Založil Jindroush, 23.02.2005, 08:50:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Petronel

https://www.novinky.cz/cestovani/442566-v-britanii-otevreli-hotel-pro-nadsence-do-lega.html

Mají to pěkně vymazlené! Nejvíc mě pobavil ten oblizujícíse castle minifig na stěně jídelny.  :D
Trochu mi to celé připomínalo interiér Bradavického hradu, nevím proč.  ;)

Petronel

#601
Čech vlastní největší sbírku lega na světě

"Když už byl kostek plný dům i chalupa a sběratel hračky neměl kam dávat, musel dokonce otevřít muzeum."
To píšou jak když chudák neměl jiné zbytí a bylo to jediné nouzové řešení. ;D No třeba to tak opravdu je.  :D


Hana129


Villa Legina

No nedá mi to nenapísať. Tak im treba. Dojde na moje slová. Dospelých afolov šikanujú, že človek ani nemá chuť ísť kupovať Lego do tých ich mizerných stores (minule mi nechceli predať viac ako 16 sáčkov figov-a to výpredajových prosím a nikto iný sa tam o to netrhal - keď im to nakoniec ostane tam ležať, radšej to potom rozstrihajú a fiknú do tej kopy na vyskladávanie, než ako to jednej Ville Legine predať, že.) A u detí nad 10 rokov je táto hračka totálne out. Ako dokedy si mysleli, že budú zvyšovať spotrebu? Moslemovia nekupujú Lego svojim deťom a tým ostatným detí skôr ubúda, než pribúda. Psy a mačky sa s Legom nehrajú. A ostatní obchodníci asi tiež maju lepšie marže a podmienky od iných výrobcov.

papluh

#605
Predaje padli o 6%, podobne aj hrubý zisk a čistý ešte menej.  Takže sa (zatiaľ) nejedná o žiadne opakovanie rokov 2003/4. Stále majú hrubý zisk cca 30% a čistý cez 20% !

Aby sa to dosadilo do kontextu tak najbližší konkurent Hasbro síce ukázal rast predaja 6% ale skončil "len" s 10% hrubým ziskom. Aj to vďaka divíziam ako Hasbro Gaming ktoré mali 20% nárast a nie klasickým hračkám. Dokonca Franchisová divízia (vrátane Marvel, SW a pod licencí) kleslo so ziskom...
A Mattel ? Ten tiež reportuje padajúce predaje v USA a Západnej Európe a výsledok, skončili za polrok s cca -6% predaja a 160 miliónov ... v strate. Stavebnice vrátane MEGA šli dole -31%

Čo sa týka prepúštania. Ak LEGO skončí celý rok s -6% predaja tak sa vráti na úroveň 2015. Lenže v 2016 reportovali nábor skoro 3000 ľudí, takže ani neprepustia toľko čo nabrali.
Akurát tipujem, že ak obchod v Ázii rastie a v USA/Európe klesá, tak prepúštať sa nebude v Číne.

zdroje: LEGO https://www.lego.com/en-my/aboutus/news-room/2017/september/interim-results/ a https://www.lego.com/en-us/aboutus/lego-group/annual-report
Mattel http://news.mattel.com/news/mattel-reports-second-quarter-2017-financial-results a http://news.mattel.com/news/mattel-reports-first-quarter-2017-financial-results-and-declares-quarterly-dividend
Hasbro http://investor.hasbro.com/releasedetail.cfm?releaseid=1034070

otaznik

Citace od: papluh kdy 05.09.2017, 21:26:45
Aby sa to dosadilo do kontextu ...
Díky za ty informace, ten pohled na aktuální situaci je pak trochu jiný.

Villa Legina

#607
Citace od: papluh kdy 05.09.2017, 21:26:45
... obchod v Ázii rastie...
Áno, rastie, to jediné ich zachránilo, lebo keby nerástol, tak majú výsledok ešte horší. Čiže na kontexte to nič nemení. Priestor ktorý tu je, je 4/3 pi r3 a je bohužiaľ konštantný, prŕodné zdroje sú obmedzené a konečné, čo je hlavnou prekážkou každých rastových stratégií skôr či neskôr. O životnom prostredí ani nehovoriac. Navyše si mysleli, že si do EU importujú nových zákazníkov, príjem im zabezpečili, avšak v tomto segmente im akosi nejavia záujem, lebo iná kultúra. EU a USA zákazníci majú stále menej peňazí, a ten kto má, kúpi dieťatu radšej živého koňa, trénera, ustajnenie, než nespočetné šochtle proletárskych ružovofialových Friends.

Edit:

Ktorá firma na seba prizná otvorene nepríjemné veci? Žiadna. Treba čítať medzi riadkami, zaujímavá je i info, že najviac zamestnancov (500-600) bude musieť odísť z teplých miestečiek v Dánsku, vymenia aj obchodného riaditeľa, takže také malé zemetrasenie to predsa je, keď už hovoria o stláčaní "reset button" a pod. http://www.faz.net/aktuell/wirtschaft/spielwaren-lego-streicht-1400-stellen-15184305.html Môj súkromný názor je...ale ten tu väčšinu ľudí nezaujíma, tak to nebudem ďalej detailne rozoberať.

mesje

na jednej strane maju pokles predaja, na druhej strane je X setov, ktore su furt vypredane a nestihaju pokryt dopyt (Saturn + x pripadov v minulosti). Vsak jasne, ked stroje idu na plne obratky a chrlia nezmysly ako nexo a ninjago, ktorymi su uz decka presytene. Vsak ked ide rodic pred vianocami kupovat darceky, tak si moze vybrat spomedzi desiatok setov ninjaga + dalsia zaplava z ninjago movie, milion heroes + nakotili kopu batman movie setov, nexo, ktore ludi uz netankuje ani v zlavach, a este hromadu policajnych setov, pricom decko uz ma doma vsetky mozne policajne sety za tie roky, ked to furt dominuje v city, pripadne este divne sopecne stroje... ziadne klasicke zaujimave sety ako hrady, pirati a pod, co aj babka pochopi o co ide.
Ked uz idu prepustat, tak by mohli zacat s ansablom z lego store, kde vladne vacsia prezamestnanost ako za totaca, a je raritou, ak pocet zakaznikov prevysuje pocet predavacov...

STARHAWK

Citace od: Villa Legina kdy 06.09.2017, 08:53:38
Môj súkromný názor je...ale ten tu väčšinu ľudí nezaujíma, tak to nebudem ďalej detailne rozoberať.

Preco ? Nie vzdy s tebou suhlasim, ale vzdy si tvoj nazor precitam aby som dostal aj iny uhol pohladu.

papluh

#610
Citace od: otaznik kdy 05.09.2017, 21:29:30
Díky za ty informace, ten pohled na aktuální situaci je pak trochu jiný.

Ešte jedna k téme padajúce predaje hračiek v USA. Vyzerá to tak, že zadĺžené Toys'r'Us má problémy. Pokles mali už minulé Vianoce a tento rok pokračuje... je to v podstate posledná klasická hračkárska sieť v USA.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-09-06/toys-r-us-is-said-to-enlist-advisers-to-help-restructure-debt

MÍLA

#611
NOVÁ LEGO AKCE se soutěží
Kupte si dnes MF Dnes a přihlašte se také.



roko86

LEGO v Číně je uznáváno jako ochranná známka
1. listopadu 2017 stuifzand Novinky


Pekingský vrchní soudní dvůr na začátku tohoto roku (22. července 2017) rozhodl, že logo LEGO a jméno LEGO v čínštině byly uznány za známou ochrannou známku. Toto rozpoznání je důležitým krokem k lepší ochraně značky LEGO v Číně. To mimo jiné znamená, že skupina LEGO je lépe schopna jednat proti porušení ochranné známky (čtěte, padělaná LEGO)

Peter Thorslund Kjær, viceprezident pro právní záležitosti LEGO, uvedl: "Toto prohlášení je pro LEGO velmi důležité. Znamená to, že jsme dobře investovali do marketingu produktů LEGO a LEGO v Číně a že čínský spotřebitel uznává naši značku (h). Tímto způsobem zabráníme tomu, aby čínští spotřebitelé byli zaváděni, pokud vidí logo LEGO (nebo něco, co vypadá jako tak). Nyní můžeme lépe bojovat proti porušování naší ochranné známky a padělání našich výrobků. "

Původní tisková zpráva je uvedena níže:

[Billund, Dánsko 1. listopadu 2017] Pekingský vyšší soud schválil rozhodnutí [22. července 2017], které uznává logo LEGO® a jméno LEGO v čínštině jako známé ochranné známky v Číně. Známá známost ochranných známek je důležitým mezníkem v získávání širší ochrany ochranných známek značky LEGO v Číně. Dette betyr v LEGO Group se nenachází na rukojeti, které jsou součástí LEGO-varemærker.

Peter Thorslund Kjær, viceprezident pro právní záležitosti ve skupině LEGO, uvedl: "Rozhodnutí v Pekingu je pro skupinu LEGO velmi důležité. To odráží značné úsilí a investic vložených do marketingu značky LEGO a produkty k čínským spotřebitelům, a to dále snižuje riziko, že spotřebitelé v Číně omyl whenthey vidět LEGO logo nebo jméno LEGO v budoucnu. Nechcete-li, aby jste si zakoupili LEGO varemærker a forsvarer vores varemærkeportefølje.

,,Vidíme to jako uznání našeho postavení v Číně jako známý a miloval značku rodiči a dětmi, a oceňujeme podporu ze strany čínské vlády a orgány, aby zajistily pokračující ochranu miliony čínských spotřebitelů, stejně jako naši jedinečnou ochrannou známku a logo. "


papluh

Milan Reindl v ČRo Radiožurnál-e
https://www.youtube.com/watch?v=U_ICWUAwGLk

spoiler pre tých ktorí majú už nejaký ten rozhovor napočúvaný  >:D
Robil Technic Logo k 40. výročiu
V 2018 má 4 modely/sety

jojik

#615


papluh

#617
CitaceTakovou interpretaci však fanoušek Lega a provozovatel webu o stavebnici Kostky.org Jindřich Kubec vnímá jako ,,aktivistickou kopřivku".

,,Předpokládám, že jsou tyto výrobky zaměřené primárně na segment dospělých fanoušků lega, takzvaných afolů (Adult Fan of Lego), a že informace o něčem takovém většinou nepřesáhne hranici komunity. Šance, že tatínek koupí dítěti plastového esesáka, je podle mě mizivá," uvedl Kubec. Dodává, že fantazie alternativních výrobců zahrnuje třeba i figurku amerického prezidenta Donalda Trumpa či islámského teroristy.
Zdroj: https://ekonomika.idnes.cz/amazon-lego-hitler-stavebnice-dk1-/eko-zahranicni.aspx?c=A171219_151824_eko-zahranicni_rts


juraj


Anatyt

Tak toto fakt nie je článok o Legu. Ludia, zas selektujte čo sem dávate.

juraj

Hej hej, ze chce usetrit a zamestnava ludi cez agenturu a ti nemaju potom ani zdravotne poistenie. To je potom radost pracovat.

Clermont

Dneska v pořadu Víkend na Nově by měla být reportáž s Milanem Reindlem o Legu.
Říkali to teď ve snídani s Novou.


Matthes_CS

Citace od: Clermont kdy 16.01.2018, 08:40:45
Dneska v pořadu Víkend na Nově by měla být reportáž s Milanem Reindlem o Legu.
Říkali to teď ve snídani s Novou.

Nejdřív sem se lekl, že je to ten samý rozhovor, co tu někdy loni byl, s tím pánem, s tím pánem, co nevěděl, že se dá z lega stavět i jinak, než podle návodu, ale nebyl.

Trošku mimo, ale k Vánocům jsme dostali deskovou společenskou kvízovou hru Víkend, kde jsou různé vědomostní otázky a už jsme narazili na tři o legu. Ale kvůli tomu to asi kupovat nikdo nebude :D



Tom13TT

#626

Ondrej


MiP

-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

MÍLA

České lego, které obdivuje celý svět? Ty detaily jsou prostě ohromující

Zdroj: http://autoroad.cz/zajimavosti/91333-ceske-lego-ktere-obdivuje-cely-svet-ty-detaily-jsou-proste-ohromujici
Citace
České fanoušky stavebnic Lego pak jistě potěší, že na návrhu této stavebnice se zásadní měrou podílel Milan Reindl, dosud jediný český designér stavebnic Lego Technic. V krátkém videu, které je vyvěšeno na oficiálním Lego YouTube profilu, pak Milan Reindl popisuje, jaká čest pro něj byla stavebnici navrhovat a s jakými výzvami se musel poprat.