Sú farby modelu dôležité?

Založil Anakin, 12.05.2006, 14:28:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Predstavte si že idete stavať váš vysnený model ale zistili ste že kocky aj máte,ale inej farby.Pokračovali by ste?

Áno,prečo nie
Radšej ich dokúpim
Nie,vyzeralo by to hrozne
Určite že nie
To si radšej kúpim ten set

Anakin

Tak ma napadlo,že či by ste pokračovali keby ste mali kocky ale nie tej správnej farby.

MwK

Ja by som urcite pokracova!l...ale aj tak by som sa to snazil co najviac zladit ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

betakaroten

Záleží na tom, co je ten "vysněný model". Je-li to MOC, tak klidně začnu stavět znova, ale v jiné barvě, nebo nějak předělám barevné schéma. Třeba půl v jedné barvě, půl v druhé...
Nejvíc mě dokáže naštvat zjištění, že potřebné díly sice mám, ale vězí v jiném modelu, který se mi vůůbec nechce rozebírat.

Hansel

Pokud bych měl brát zřetel na poslední možnost a přistupvat k otázce tak, že stavím model podle návodu, tak bych ani nezačínal. Stavění podle návodu mi moc radosti nepřináší. Dobře se u toho odreaguji, ale to je vše. To už si opravdu daný set raději koupím.
Pokud stavím MOC, tak pokračuji za každou cenu. Štve mě, když s počtem nevyjdu a měl bych to předělat, ale na to nervy nemám, prostě pokračuju barva nebarva hlava nehlava ;)
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Aki

#4
Já se také snažím pokračovat, ale záměrně v kontrastních barvách. Po dokončení spočítám co je vybarvené jinak, objednám na BL a MOC považuji za dokočený až dílky příjdou  >:D (občas i za půl roku  :-\)

EDIT: ještě jsem zapoměl dodat, že v současnosti své MOCy vůbec nerozebírám, maximálně je dál vylepšuji

Cavelon

Citace od: Aki kdy 12.05.2006, 18:22:07
Já se také snažím pokračovat, ale záměrně v kontrastních barvách. Po dokončení spočítám co je vybarvené jinak, objednám na BL a MOC považuji za dokočený až dílky příjdou  >:D (občas i za půl roku  :-\)

Presne tak to robím aj ja. A tiež to trvá riadne dlho, ale výsledok je až vtedy dobrý, keď som s ním naozaj spokojný. :)

J_BOB

Citace od: Aki kdy 12.05.2006, 18:22:07
Já se také snažím pokračovat, ale záměrně v kontrastních barvách. Po dokončení spočítám co je vybarvené jinak, objednám na BL a MOC považuji za dokočený až dílky příjdou  >:D (občas i za půl roku  :-\)
zaujimavy postup........asi ho tiez zacnem pouzivat
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader

Jindroush

Já mám zase všecko v Peeronu, takže dokážu spočítat/odhadnout, na co mi stačí síly. I když na jednotlivý MOC bych měl mít dílů v běžných barvách vždy dost (to je základ).
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

betakaroten

Uh uh... kdybych si měl všechno dopředu propočítávat, tak by mě brzo asi přešla chuť stavět. Invence, intuice a improvizace během stavby jsou taky hodně důležité. Někdy třeba jen kvůli nedostatku dílů objevím něco, co je nakonec lepší než původní záměr. Mimochodem, je dobré si uvědomit, které části modelu po dokončení nebudou zvenku vidět - ty totiž mohu postavit ze všelijakých křiklavých barev, které se jinde neuplatní.

peter

Též jako mnozí mám všechny své dílky zaneseny v Peeron databázi. Když se tedy pouštím do stavby nějakého většího MOCu tak mám jakous takous představu o tom co si mohu a co už nemohu dovolit. Avšak i tak se často dostávám do situací, že mi prostě nějaký ten dílek už chybí. Těmto situacím se snažím už od počátku předcházet tím, že některé díly se snažím občas nahrazovat jinými alternativami, abych měl stále v zásobě pár dílků do míst, kde bych už alternativu provést nemohl. Pokud však i tak dojde na situaci, že patřičný díl nemám, tak se snažím danou část přestavět tak abych mohl použít dílky úplně jiné ale přitom aby vásledek byl skoro co nejvíce shodný s původní vizí. Díky variabilnosti Lega mi tento postup zatím fungoval tak v 98% mých staveb.

Pokud jde o stavbu některého konkrétního setu podle návodu, tak si dílky napřed zkontroluji pomocí Peeronu. Když zjistím, že mi chybí nějaké zásadní díly, které bych mohl nějak nahradit, tak bohužel od stavby upouštím.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

fuli

Když mi něco nevystačí, nebo mám jiné barvy, tak pokračuji dál. Něco předělám, přemístím barevné kostky tak, aby to nebylo nápadné a HODNĚ improvizuji.
Dělám to docela často, protože mám málo dílů :-\
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.