(Vlastní) TITANIC

Založil Colonel32, 12.09.2012, 20:04:15

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

V minulosti bych se Dupla nedotkl ani metrovou tyčí, ale druhý den stavění lego věže přišla bída na Plukovníka. Měch řekl, že ho musím zachránit, že už v tom hluku rachtajících kostiček déle nevydrží (a je pravda, že jsem první den sám navrhoval, že se na jednotlivých postech budeme střídat). Pro jistotu jsme se ještě ptali zlé paní (to je ta co se pořád mračila), jestli to není plýtvání, mít jednoho z AFOLů u Dupla, ale prý ne, jeden z nás tam být musí. Tak jsem oblékl zelené tričko s úchylnou žirafou, vyhnal děti z bazénku a šel dělat strýčka Skrblíka.

Abych se nezbláznil nudou, začal jsem zkoušet zda by se z Dupla náhodou nedalo i něco postavit. Ještě jsem ani neměl hotovu příď a už přišli z vedení, že mám jít hlídat stavbu písmen na bok věže, že kočandy to nezvládají. Hlavně že o dvě hodiny dřív to ještě bylo naprosto nepřijatelné. Pomyslel jsem si o jejich organizaci svoje, holkám nakázal, ať ho v mé nepřítomnosti dokončí a šel stavět písmenka. Když byla písmenka hotová, bylo mi dovoleno vrátit se k Duplu. Titanic jsem našel zakonzervovaný ve stánku Bambule - ale mohlo být samozřejmě hůře, nemusel jsem najít Titanic vůbec žádný.

Dílo začínalo narůstat do takových rozměrů, že se první děti začaly ptát, co to bude, a jestli mohou pomoct - což, upřímně řečeno, se ukázalo náročnější jejich pomoc koordinovat, než provádět samotnou stavbu. Když už byl trup z větší části hotový, zase přišli z vedení, že budeme dělat písmenka. Nevím které přesně to bylo, ale rozhodně to bylo jedno z těch žlutých, co na nich byly nápisy PRAHA a 2012. Chumel dětí z Dupla mě následoval, když jsem jim řekl, že musíme dostavit písmenka a teprve pak se budeme smět k Titaniku vrátit. 

Poslední část už byla docela jednoduchá, většina chumlu byla zaměstnána hledáním kostiček, další dvě nebo tři děti jsem instruoval jak stavět nástavbu, paluby a komíny. Mírně represivně jsem musel zasáhnout pouze proti nápadu udělat ze zadní paluby botanickou zahradu a kytky jsem zase otrhal. Nápad postavit ledovec i dát na příď DiCapria a Winsletovou byl dětí také, to už jsem nechal.

Na spodku bylo asi 12 podvozků s kolečkami, takže ačkoli bylo v podstatě nemožné Titanic uzvednout, nebyl problém s ním jet, tak to už jsem nechal na dětech. Okamžitě se tam objevil moderátor Petr Šimek a začal se rozplývat, jak krásný Titanic děti postavili, tak jsem stál u Duplo bazénku, koukal na něj a říkal si "jasně ty vole, děti postavily...". 

Takže Duplo poprvé a snad také naposledy.

pryb

Výborný. Ber to jako přípravu dobudoucna.  ;D
Aktuální projekt - třídička.
Youtube kanál

komluk

Každopádně, povedené  ;D...

Hned co jsem ho poprvé uviděl, okamžitě jsem si vzpomněl na  trochu jinou dimenzi: http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=70078&st=0&p=1293553&fromsearch=1&#entry1293553.



Měch

Citace od: Colonel32 kdy 12.09.2012, 20:04:15
- ale mohlo být samozřejmě hůře, nemusel jsem najít Titanic vůbec žádný

Přesně to se mi stalo, když jsem zkusil překonat tvůj Titanic svojím Apollem >:( Už měl tak metr dvacet když v tom jsem musel na chvíli odejít. Když se vrátím tak po raketě ani stopy a děcka si hrají s novou várkou bílých kostek  >:( >:( >:(.

Jinak ještě za zmínku stojí Duplo UCS: pyramida, eiffelovka a iglů  ;)
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Colonel32

Hele, a řekls holkám, aby ti ho hlídaly? Protože podle mého ti ho rozebraly právě ony - všiml jsem si že to dělaly i dětem, jakmile někdo začal stavět něco příliš velkého, hned mu to příkázaly rozebrat.

Měch

Výslovně jsem jim řekl, ať trochu pokračují ve stavně (byla to jenom věž) nebo ať na mě počkají, že se za chvíli vrátím.
No jo, holky...co nerozumí legu...
Fotky
Videa Zlobři nejsou jako DORTY !!!

Bard

Colonel32:
Pěkně napsaná reportáž, dobře se čte.

Nejvíc mě pobavilo toto (sice tě osobně neznám, ale zkoušel jsem si tu situaci představit - docela živě):
Citace od: Colonel32 kdy 12.09.2012, 20:04:15
Mírně represivně jsem musel zasáhnout pouze proti nápadu udělat ze zadní paluby botanickou zahradu a kytky jsem zase otrhal.

A pak má otázka (pouze řečnická) k tomuto:
Citace od: Colonel32 kdy 12.09.2012, 20:04:15
..., koukal na něj a říkal si "jasně ty vole, děti postavily...". 
To sis ještě nezvykl, že občas slízne smetanu někdo jiný?