(vlastní) Western diorama

Založil Kuba, 28.10.2013, 13:35:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kuba

Citace od: peki kdy 23.02.2014, 23:16:33
A co kaktusy?

JJ na tento způsob jsem narazil už u pár western MOCů (vypadá nejlépe), v záloze mám i jeden jednodušší způsob, ale ten zase neni tak pěkný. Uvidí se kolik a jestli zbude vhodný materiál (ale spíše budu muset dokoupit), potom bych pár kaktusů mohl pro atmosféru umístit kolem pevnosti. K indianům kaktusy dávat nebudu, tam by se vegetačně nehodily, jelikož jsou indiáni na zeleném a celá indiánská část zapadá spíše do severnějších státu USA :) 

Kuba

V krátke volné chvíli jsem na gauči rozložil to, co už mám do western městečka hotové nebo rozpracované. Ještě je ale na čem pracovat.  ;)
U hotelu nevím, zda nechat tu ceduli, kterou mám, nebo raději vytvořit vlastní nálepku z názvem, jako u řezníka. Cedule mi totiž příjde na hotel moc velká.

PS: Banka v dioramatu nebude, bude jiná, popřípadě od Šipky.

havlik.jakub666

LEGO forever

Kuba

Má někdo tip, jak z lechce dostupných dílu udělat dostavník, popřípadě nějaké vzory z lega? Ať se mohu něčeho chytnout. Popřípadě nechtěl by si někdo do western dioramatu dostavník zkusit sám postavit?

Napadlo ně, že bych si od někoho případně půjčil z Lone Ranger, ale příjde mi na mé stavby moc vysoký,...

tomaslambo

Vypadá to super. Moc se mi líbí to řeznictví, hlavně to visící prase je celkem vtipný detail  :D
Velikost té hotelové cedule mi přijde OK, ale nálepka by možná byla lepší  :-\

Kuba

Provedl jsem předělávku banky. Nyní se vrátim k indiánům.

Izmael10

Pôvodná banka sa mi moc nepáčila, ale nová verzia je už o dosť lepšia.
Moc sa teším na Lipno, kde si budem dlho prezerať western diorama.  ;)

kamil

Vsetky stavby v tejto western diorame su velmi pekne. Prerobena banka je urcite lepsia ako povodna.

Mr. Cube

Čím dál tím lepší. A banka vypadá skutečně jako důstojný finanční ústav.

Kuba

Citace od: Mr. Cube kdy 07.04.2014, 13:01:41
Čím dál tím lepší. A banka vypadá skutečně jako důstojný finanční ústav.

Teď mě ještě napadlo, že nakoupím bílé round bricky a vytáhnu sloupky z hrazení terasy až po červené zastřešení. Myslím, že to bude vypadat lépe a ještě dustojněji a honosněji.
Ještě chybí u banky přistavený vůz na přepravu peněz. Otázkou je jestli na lipno použiji ten co byl v setu, nebo zkusím ještě taky něco vymyslet.  ;)

Jinak děkuji všem za kladné hodnocení staveb.

Kuba

Indiáni jsou dokončení.  ;) Tedy jak se to veme, nemám cit pro detaj, tak myslím že by se dalo pohrát ještě trochu se životem ve vesnici. Třeba mi někdo z vás pomůže na výstavě  ;)

Indiáni mi dali zatím nejvíce práce ze všech mých dosavadních staveb. Poznal jsem, že indiáni nejsou zrovná pohodové téma na stavění z lega, strašně chybí více setů na tuto tématiku. Pak by to bylo jistě jednodušší.

Ve vesnici se vyskytuje několik nereálností, kterých jsem si vědom, ale už jsem to chtěl hlavně dokončit, abych se mohl věnovat osobním záležitostem, a nemusel myslet na indiány. Snad se tedy vesnice bude líbit jak Vám, tak potom návštěvníkum na Lipně.

odkaz na fotky:
http://jukuruku.rajce.idnes.cz/Indian_Vilage/

Ps: včera přišel malý LB. tak pokud si najdu čas, zkusím postavit ještě jeden domeček do westernového městečka...

matka

#101
Tohle téma se mi moc líbí a ty sis s tím poradil skvěle. Ve vesnici je na co koukat, mě se líbí hlavně kožešina, sušený maso a zajatej kostkař. Myslím, že detailů si vymyslel dost, je to vážně povedená práce.
Paní na Žlutém hradě

Martins

Impozantní stavba! Hodně zajímavých detailů. Ten kostkař mě pobavil, změnil si mu na zádech letopočty?  ;) Akorát bych ho něčím přivázal...
A jeden dotaz: indián s klackem v ruce se chystá na vosí hnízdo - chápu to správně?

Dále oceňuji perfektní nafocení, hra s hloubkou ostrosti tomu hodně sluší!

Kuba

Kostakře ještě něčím přivážu, to je v plánu. Taky mu musím sehnat nějaký zděšený výraz, zatím z toho má totiž jenom švandu :)

Vosy ne, spíše včely. Indián zkouší na klacek uiloupnout trochu medu, ale chápu, že někomu to možná příjde jako sebevražda :)

Fotky jsem nefotil já, ale můj bratranec, focení je jeho velký koníček. Kdybych to fotil já, tak dobře by to nedopadlo. Pár fotek jsem ale vložil mých, tedy jenom toho co se zapomnělo vyfotit, to každý pozná, to jsou ty horší kvality  ;).

Tímto mu za nafocení děkuji...

šipka

Paráda, má to atmosféru  ;D

Micho

To sa mi veľlmi páči, paráda ...  8)

Bullner

Je to asi jeden z nejhezčích , právě stavím něco podobného ale bude to ,,trochu,, menší ... 8)

Kuba

Citace od: Bullner kdy 05.05.2014, 18:52:34
 - to prase je fajn , škoda že jich tam nebylo víc minimálně 2 :DDDDDD

Ony jsou tam dvě, ale jedno nevisí, ale je schováno v klícce pod schodama a čeká taky na porážku, na fotce nejde prakticky vidět. Kde ho umístim na výstavě ještě nevím. Možná tam prasátko zůstane :)

Citace od: Bullner kdy 05.05.2014, 18:50:56
Je to asi jeden z nejhezčích , právě stavím něco podobného ale bude to ,,trochu,, menší ... 8)

Díky moc. I mně samotného výsledek překvapuje a má práce se mi samotnému celkem líbí (což nebývá zvykem  >:D ). Ale myslím, že hodně dělaji ta vlastní teepee, kdybych použil ta tovární, asi by byl konečny dojem poloviční a ani by stany nepůsobily tak reálně. Ještě že jsem se chytnul toho Akiho nápadu, zkusit vlastní stany. Taky ještě jednou děkuji manželce za výrobu, sám bych to tak dobře nezvládnul. Chtěl jsem použít taky tyče na chlopně, ale už jaksi nezbýva čas experimentovat a taky jsem nesehnal materiál na všech 6 teepee jen na tři. Tak snad někdy příště v dalším MOCU se pokusím o zdokonalení.

PS: Pak až budeš hotov přidej na forum fotky, budu zvědavej na další indiánskou vesničku. Na internetu jich moc k vidění z lega není. Budeš používat tovární plátna? nebo se pokusíš taky o svoje kousky? nebo zkusíš úplně vlastní variantu teepee?

Parsey

Krásné dílo, vtipné detaily, pro mě osobně dvojnásob milé tím, že indiány jen tak někde nevidím.  :)

milanv

Nádhera. Tolik detailů všech druhů... Indiánka s prtětem, šaman u ohně, sušené maso, lov ryb...
Jediné, co mě napadá vylepšit, je ten kostkař: moje dcera se nechává ptát, proč se usmívá :) A taky by se daly použít dvě tři gumičky na znázornění přivázání.
Pán na Žlutém hradě

Kuba

Citace od: milanv kdy 06.05.2014, 14:07:36

Jediné, co mě napadá vylepšit, je ten kostkař: moje dcera se nechává ptát, proč se usmívá :) A taky by se daly použít dvě tři gumičky na znázornění přivázání.

JJ už jsem se tu o tom zmiňoval, nějaký zděšený výraz mu do výstavy snad seženu. Taky ho přivážu  ;) Takhle si šaman musí připadat trapně, když kolem něj tancuje a on se mu směje :) Takto to zatím můžeš prezentovat dceři, že šaman neumí tancovat  ;D

Kuba

Ještě jedná taková důležitá věcička, bez které by se na divokém západě neobešli  >:D
A Šipkův hrobník bude mít kšeft...

Aki

#112
Šibenice je dobrý nápad, ale spíš bych jí dělal na rámové konstrukci. Tohle mi přijde moc středověké.  :-\

Týden před výstavou už téměř mám konečně první dva domky. Zbývá pár drobností a samolepky.
Holičství a Sedlářství


Kuba

Domečky vypadají pěkně  ;)
Hlavně sedlář se povedl. Těším se na další...


Co se týče mé šibenice, tak to byla jen taková pětiminutovka. Na výstavu beru i nahradní díly a díly na víc. Tak pokud zůstane v městečku místo. Šibenici tam chci vložit a z dílu ji můžu upravit na rámovou, to už bude to nejmenší :)


MÍLA


Mr. Cube

Co na to říct. Je to krásné. Gratuluji k dokončení. Být ve věku, kdy jsem sbíral Western, tohle bych chtěl mít určitě doma.  ;D

Aki

Citace od: Mr. Cube kdy 20.05.2014, 06:25:37
Být ve věku, kdy jsem sbíral Western, tohle bych chtěl mít určitě doma. 
Neboj do toho dorosteš.  >:D

Mr. Cube

Hehe  ;D Myslel jsem tím samozřejmě dobu, kdy byla tahle série aktuální a poštěstilo se mi dostat k Vánocům a narozkám nějaké ty sety.

Kuba

#118
Přemýšlel jsem čím zaplním případnou volnou plochu mezi jednotlívymi bloky. která bude tvořena vždy jednou řadou tan baseplate šířky 32studů. To ať nejsou bloky které k sobě přímo logicky neladí, jako třeba indoši a pevnost, nalepené na sobě.

Napadla mě třeba tato scénka s chcíplým koněm z Lone Ranger, Když už mám doma ty minifigurky :).

Nějaký jiný tip?

Přemýšlel jsem taky o scénce, která je taky často ve westernech, a to svázaný bandita na koni s oprátkou uvazanou ke stromu a kolem něj hadi, či štíři :)

Kuba



Přikládám nějaké fotky kompletního městečka z výstavy. A jedno video toho jak to dopadlo:

https://www.youtube.com/watch?v=itXZYnCGJGU&feature=youtu.be


Děkuji všem, kteří městečko podpořili nějakým domečkem  ;)