názvy na stavebnice lega

Založil jirizvolanek, 09.01.2024, 12:02:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

jirizvolanek

Zdravím,
Chtěl bych si nechat vyrýt jména a názvy na stavebnice lega. Můžete mi poradit, jak to udělat? Našel jsem jen takové profesionální stroje. Je možné to udělat jen s takovými? Děkuji za radu.

milanv

#1
Jestli je myšleno na kostičky, tak já vím o třech způsobech,seřadím je podle minimálního počtu potištěných kostek naráz:

1. gravírování, tj. opravdu vyrytí, příp. kombinované s barvou: zdánlivě drahé, ale dělá se už od jednoho kusu a dá se snadno sehnat téměř kdekoli a na počkání, takže v malém počtu kusů vyjde mnohem (násobně) levněji než cokoli dalšího. A přesně to odpovídá zadání, tj. "chci opravdu vyrývat"
2. potisk UV tiskem: někdo ho nabízí v rámci potisku reklamních předmětů, takže poptat různé marketingové agentury, tiskárny apod. Pak záleží, jestli jsou připraveni na malé předměty nebo umějí jen velké plochy. V druhém případě se to prodraží pokud člověk nenaplní tu plochu (tj. za jednu kostičku zaplatí stejně jako za 200 kostiček). A je to tisk, ne rytí.
3. tamponový tisk: opět ho umějí firmy na reklamní potisk, ale ještě více než UV tisk potřebuje vysoký minimální počet předmětů (kostek) na potisk, aby se to vyplatilo. Musí se totiž zaplatit drahá šablona (navíc pro každou barvu zvlášť) a její cena se pak musí rozpočítat na jednotlivé potištěné kusy

Jinak všeobecně jde o stejnou úlohu jako např. potisk reklamních propisek, zapalovačů apod., takže je možné se u vás v místě poptat tam.
Pán na Žlutém hradě

jirizvolanek