Když něco nevím, tak se zeptám

Založil Hacislav, 14.05.2014, 01:15:40

Předchozí téma - Další téma

Borun a 4 Hosté prohlíží toto téma.

STARHAWK

Citace od: otaznik kdy 08.07.2023, 08:25:05
Citace od: STARHAWK kdy 08.07.2023, 00:54:11Tak hadam poznas rozdiel medzi lego produktom a produktom 3tych stran, ktore aj tak nemaju ofiko licenciu a ich potom okopci cina - cize nekupim 1ks blastru za 1-2 eur ale za 10 eur balicek s 50ks
Mně to právě přijde jako úplně stejná podpora zlodějiny jako nákup celých zkopírovaných setů. Já bych ty věci raději neměl. Podřezáváme si takto pod sebou sami větev...

Az na to, ze LEGO ti nikdy take suciastky nevyrobi. Tie star wars zbrane od 3tych stran su uplne ina dimenzia ako original lego a mne sa tie detailnejsie zbrane ovela viac pacia ako tie zjednodusene schematicke.
Len je pre mna vyhodnejsie ich objednat z ciny ak ich potrebujem 50ks, pri 1ks si to mozem kupit aj od brickarms a pod ak najdem niekde predajcu v EU.

Proste je to diera na trhu, ktoru lego nehodla zaplnit a prenechava ju inym vyrobcom - podobne ako COBI a vojenska technika.

Petronel

Ahoj,
dva dotazy prosím:

1. nevíte z jakého dílku je toto víko od truhly? Nebo to tam je prostě jen nějak narafičené?
https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/195721-entry-6235-buried-treasure-remake/

2. mám tyto staré dveře z Fabulandu, ale už jsou za ty desítky let "vychozené" a horní výstupek, který drží dveře v rámu už prakticky zmizel, napadá někoho jednoduchá možnost jak to opravit?
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=4072&idColor=5#T=C&C=5



Moc díky. ;)

milanv

Citace od: Petronel kdy 18.08.2023, 18:07:081. nevíte z jakého dílku je toto víko od truhly? Nebo to tam je prostě jen nějak narafičené?
https://www.eurobricks.com/forum/index.php?/forums/topic/195721-entry-6235-buried-treasure-remake/
Treasure Chest Lid, Flat with 2 StudsReddish Brown808356377651Bricklink

Citace od: Petronel kdy 18.08.2023, 18:07:082. mám tyto staré dveře z Fabulandu, ale už jsou za ty desítky let "vychozené" a horní výstupek, který drží dveře v rámu už prakticky zmizel, napadá někoho jednoduchá možnost jak to opravit?
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?P=4072&idColor=5#T=C&C=5
Dita pořídila nějaké superlepidlo na plasty, tak možná by šlo tam přilepit "bobeček" plastu.
Pán na Žlutém hradě

Cavelon


Petronel

Milane moc díky za odpověď. ;)

Cavelon původní set s dotazem vůbec nesouvisel.  :D

Hardegon

Citace od: milanv kdy 18.08.2023, 18:13:48Dita pořídila nějaké superlepidlo na plasty, tak možná by šlo tam přilepit "bobeček" plastu.

Můžeš jmenovat konkrétně, prosím? Kvůli jednomu projektu hledám kvalitní lepidlo na lego.

milanv

Citace od: Hardegon kdy 18.08.2023, 21:11:40Můžeš jmenovat konkrétně, prosím? Kvůli jednomu projektu hledám kvalitní lepidlo na lego.
UHU SuperPower Plastic
Ale jeho použití je trošku jiné: je to ultrasilné dvousložkové lepidlo, co udrží i např. půlmilimetrovou tyčku slepenou za tu plošinku 0.5x0.5 mm. Ale asi není na velké plochy a už rozhodně ne cenou. Kdybys tím chtěl lepit legovou sochu, tak bys za lepidlo dal víc než za to lego :)
Pán na Žlutém hradě

Petronel

Já na to teda ale zkusím asi nějaké normální lepidlo než dvousložkové. ;)

fulda

Většina lego kostek je ABS, takže na ně funguje běžnej vteřiňák.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

peter

Není jednodušší ty dveře koupit na BL? Lepení nějakého bobečku apod. podle mne nebude úspěšné a při prvním nasazení to zase strhneš pryč.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

paaja

Citace od: fulda kdy 20.08.2023, 19:26:01Většina lego kostek je ABS, takže na ně funguje běžnej vteřiňák.

Dá se to ještě vylepšit jedlou sodou, už jsem tím úspěšně doplňoval ulomený materiál.

Chairudo

Ahoj,

jestli má někdo zájem si uchovat některé fotky svých modelů z výstav z mého Flickru, udělejte to do konce Října. V půlce Listopadu mi vyprší Pro účet a musím fotky zredukovat na 1000, čímž většina zmizí.
Po nedávném hackerském útoku peníze raději investuji do antiviru  ::)
YouTube LEGO videa, Fotky z výstav na Flickr

bebekeksy

Dobrý deň, snažila som sa poprezerať stránky ale nebola som uspešná. Našla vždy len odkazy na albert stránky, ktoré už nefungujú. Hľadám návod, v ktorom sa stavala Zoo. My sme stihli len krokodýla, slona a rozostavali sme tučniakov na ľade. Našiel by sa u niekoho, kto by mi bol ochotný ho poslať prosím?

PS: Vyjadrenie z Albertu:
Manuály byly z webových stránek odstraněny v rámci prováděných změn. Bohužel však již jejich návrat neplánujeme. Pokud Vám schází některý specifický návod, doporučíme kontaktovat výrobce.

peki

#1243
Kdy to bylo? Akcí bylo více. ČR/SR ?
Návody máme.

bebekeksy


Pdf bolo nahraté na stránkach českého alberta. Naposledy sme súbor videli 13.1.2023 Vkládam fotku sloníka, ktory' je z toho postavený.

Pool

Je to ze čtvrtého ročníku akce Alber 2021, tady model ZOO (Marty713), ale návod mám obavy na stránkách už není či spíš ani nebyl, Tomik ho dával na svůj web a tam už bohužel odkaz nefunguje. Domlouvalo se umístit všechny ty návody na náš hlavní web, ale to se zatím asi neuskutečnilo.

bebekeksy

Áno to je presne to čo hľadám. Ďakujem aspoň za fotky  :) a o niečo sa pokúsime sami.

Unicer

Hledal jsem i na internetu, ale nenašel jsem návod, omlouvám se.
Lego je potěšením pro lidi všech věkových kategorií. bonus zde

Colonel32

Máte pocit, že existuje nějaký důvod schovávat návody nebo obaly od polybagů, když to člověk stejně pitvá na díly a část pouští dál? Např. Friends Moana na pláži ze současné Albert kampaně?

Pool

Citace od: Colonel32 kdy 15.12.2023, 21:26:46Máte pocit, že existuje nějaký důvod schovávat návody nebo obaly od polybagů, když to člověk stejně pitvá na díly a část pouští dál? Např. Friends Moana na pláži ze současné Albert kampaně?

QR kódy snad žádné polybagy nemají, takže pokud je nechceš prodávat na BL, tak klidně můžeš vyhodit.

HuPe

moc se tady na stránkách neorientuji, tak se chci zrptar jestli by jste sem mohli poslat seznam akcí na tento rok. :laugh:

Pavel Míchal

Ahoj, jsem tu nový s dotazem, jetli existuje nějaká komunita na Praze 6, případně Praze 5 či Praze 7. Díky

Clermont

Citace od: HuPe kdy 07.01.2024, 11:16:54moc se tady na stránkách neorientuji, tak se chci zrptar jestli by jste sem mohli poslat seznam akcí na tento rok. :laugh:
ODKAZ

sharkabrick

Ahoj, prosím netiskl jste, neumíte někdo na 3D tiskárně lego figurku na přání, výška cca 20cm? ve vláknech jsem nenašla. Děkuji

otaznik

20 cm už je dost, nebylo by lepší jí postavit z LEGO kostek?

fulda

Citace od: sharkabrick kdy 23.02.2024, 09:00:29Ahoj, prosím netiskl jste, neumíte někdo na 3D tiskárně lego figurku na přání, výška cca 20cm? ve vláknech jsem nenašla. Děkuji
Ve všeobecnosti je spoustu míst, kde si můžeš nějakou koupit. Buď hotovou, nebo model.
https://www.cgtrader.com/3d-models/character/man/lego-man--3

Strašné je třeba si koupit vlastní foto hlavu na figurku:
https://repcoexercisebikesdecidenow.blogspot.com/2021/01/3d-print-lego-head.html
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

HD

#1256
@sharkabrick Psal jsem SZ. ;) V zahraničí třeba Upscale prints (profil na IG) , ale tam mi přijde, že má modely s nízkým rozlišením.

@fulda to by měl být zločin proti lidskosti, tyhle custom hlavičky. :D
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Daniel

Dělal jsem objednávku dílků na LEGO.com. Klasicky ji rozdělili na více částí - a ta poslední část "Parts Order - Standard" je již asi 10 dní označena, jako na cestě. Ale oproti předchozím částem objednávky je bez možnosti sledovat zásilku. Ví někdo, jakým dopravcem tento "Parts Order - Standard" chodí? Abych se třeba přeptal na poště, nebo někde, jestli to tam týden neleží?
Díky, Dan

skywalker007

Citace od: Daniel kdy 27.02.2024, 14:45:11Dělal jsem objednávku dílků na LEGO.com. Klasicky ji rozdělili na více částí - a ta poslední část "Parts Order - Standard" je již asi 10 dní označena, jako na cestě. Ale oproti předchozím částem objednávky je bez možnosti sledovat zásilku. Ví někdo, jakým dopravcem tento "Parts Order - Standard" chodí? Abych se třeba přeptal na poště, nebo někde, jestli to tam týden neleží?
Díky, Dan

Tyto objednávky jsou zasílány obyčejnou poštou, nemají sledovací číslo. Obvykle je hází pošťačky do schránek pokud se tam zásilka vejde, jinak je ukládají na poště a obvykle dávají upozornění do schránky. Jediné jak je možné ověřit, že je zásilka na poště je zavolat na danou pobočku. Většinou tak do cca 10 pracovních dnů zásilka dorazí, ale někdy to trvá déle.

Colonel32

Potvrzuji co psal skywalker, přesně tak jsem to měl taky. Nejčastější díly posílají z Polska s trackingem, běžné posílají z Dánska obyčejně (se všemi problémy, které to přináší).