*TOP* (Vlastní) Sídlo Vlada Draculy

Založil Ryxe, 07.05.2010, 19:44:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Ryxe

PŘEPADENÍ KOSTELA
Postavil jsem  z dlouhé chvíle takový menší MOC, který tak nějak zapadá do tohoto tématu. Inspiroval jsem se jednou scénou z českého muzikálu Dracula, kdy kněz (ten klečící) Draculu proklíná za to, že vydrancoval klášter. Stavba trvala cirka hoďku, takže jen taková rychlovka ;D

Vím, že kvalita fotek není nic extra, ale nemám teď k dispozici pořádný foťák, časem určitě nahradím jinými.

Zde je odkaz na inspiraci:http://www.youtube.com/watch?v=H0q_eV_BcxQ

mizdas

Je to moc hezký  ;D  :D.Toho Draculu jsi trefil hodně dobře.

Siegnord

  Mě se moc líbí ty okna, bosáž i vitráž. Jak tam máš uchycenou tu vitráž?

Colonel32


Ryxe

Uchycení oken je děláno následovně.(viz obr.) Ze zadní strany jsem udělal z bricků 1x1 a 2x2 rám, do kterého jsem poté vložil připravenou vitráž. Nahoře a dole uchytil pomocí plate. Určitě to jde ale udělat i jinými způsoby ;)

Siegnord

  No fuj velebnosti.  :P Z jedné strany to vypadá nádherně, ale ta druhá strana je hlavně dost nepraktická. Je to takový styl: Nahoře huj a dole fuj. Ale nic proti, tušil jsem, že to lépe nejde udělat a to není tvůj nedostatek.
  Každopádně díky za odhalení tvého know how.  ;)

Ryxe

Citace od: Siegnord kdy 08.05.2010, 20:02:29
  No fuj velebnosti.  :P Z jedné strany to vypadá nádherně, ale ta druhá strana je hlavně dost nepraktická. Je to takový styl: Nahoře huj a dole fuj. Ale nic proti, tušil jsem, že to lépe nejde udělat a to není tvůj nedostatek.
  Každopádně díky za odhalení tvého know how.  ;)

No, ona by ta zadní strana šla určitě udělat i vzhledněji, ale u této stavbičky, kde to vlastně nemá být vidět mi to přišlo jako zbytečné ;)

Daniel

Jasný, jako snad nikde jsem neviděl vitráž z obou stran "pohledovou"...a pokud to z té druhé strany není vidět, tak je to myslím v naprostém pořádku ;)

Drakyr

Moc se mi ta torsa líbí :o.Asi se zeptám blbě ,možná už to tady někdo psal.Co je potřeba na výrobu těch potisků na figy.Děkuji za odpověď

Rhox

Citace od: Daniel alias Legacek kdy 09.05.2010, 16:27:47
Jasný, jako snad nikde jsem neviděl vitráž z obou stran "pohledovou"...a pokud to z té druhé strany není vidět, tak je to myslím v naprostém pořádku ;)

Jde to, buď postavit vitráž z na sebe naskládanejch Trans-(libovolná barva) slopes 1x1. To ale v tý zdi není vůbec uchycený, drží to jen přitlačením a je potřeba strašně moc těch slopes. Výhodou je, že zeď může zůstat široká jen jeden stud.

Při dvoustudové zdi se dají použít z obou stran turntable 2x2 base na průhledných platech, což už je pevnější.

Při trojstudové už tam jde narvat kdekterá technika.

Další verze je poskládat to z trans plates, z těch to jde i v jednostudové zdi. Ale opět je zde drobnej problém velká cena při tak obrovským počtu dílků...

gearcs

Přepadení v kostele se povedlo, chceme víc takových staveb! Dobře vyřešené kameny kolem oken i vitráž... a figy samozřejmě ;)

Ryxe

Jak jsem již na začátku tohoto vlákna předeslal, toto téma bylo založeno také na prezentaci mé nové pevnosti.
Včera jsem si dovezl materiál z Roztok a po vyčištění dílků pokračoval s rozestavěnou stavbou.
Tato pevnost se bude skládat ze dvou částí: horní, ta kterou vidíte a spodní, což bude terén, na kterém pevnost bude stát.
Co zatím můžete na stavbě vidět. Přední opevnění se třemi baštami a nedokončeným hrázděnným ochozem. V zadní části pak donjon s přilehlým palácem, kterým se i do donjonu vchází. Vedle paláce se pak nachází kuchyně.

linhi

Vypadá velice dobře,jak budeš řešit ty kulaté střechy? Nebo bude jen s ochozem?

mizdas

MAZEC! Je to velmi pěkné, ale velice mi to připomíná hrad s kulatou věží. Ale to neni urážka, ale pochvala! ;D Opravdu hezký.

BlackDemon

Je to SUPER!! :o :o Jak to děláte že stavíte takovýdle super hrady? ;D
V tom pajzlu jsme v haj-lu.

Colonel32

Citace od: BlackDemon kdy 27.06.2010, 23:09:55
Je to SUPER!! :o :o Jak to děláte že stavíte takovýdle super hrady? ;D

Sledujeme cizí díla a inspirujeme se. Hodně stavíme. A nakupujeme hlavně díly, ze kterých plánujeme stavět - ne vše co se namane. 

Hardegon

Je to pěkně načaté. Snad se to povede stejně kvalitně dokončit, zvlášť ty zkosené části. Navíc mě zajímá, jak vyřešíš bránu (pokud je tedy plánována do té mezery mezi kulatou věží a donjonem).

Daniel

No nic lehkého jsi nezačal: spousty úhlů, kulaté bašty, doufám, že to dotáhneš do zdárného konce ;).
Zatím to vypadá velmi slibně :).

Aki

Je to moc pěkně rozjeté dílko. Přesto bych měl několik připomínek.

Paláce se obvykle stavěly na nejchráněnějším místě - obvykle v zadní části, tedy nejdál od brány. Být tebou tak bych ho tam také umístil, nehledě na existenci toho prvního. Tedy mohl by navázat na tu oblou baštu. Toto umístění by ti umožnilo pohrát si více s gotickými prvky hradu.

Dalším je střecha hranolové věže. Být tebou tak ji ještě vytáhnu a použiji jenom vysoké a 45° střechy (slope). Ty 33° se tam dle mého moc nehodí. Zvlášť když tam máš to opticky prodlužující bednění ochozu, ala Mockrenštejn nebo Chadziho Falconkeep (který měl evidentně stejnou inspiraci.  ;)

Kuchyně vypadá sice docela hezky, ale komín je moc malý a hlavně nezačíná na střeše. Vlastní kuchyně by měla být umístěná pod kuželem komína a určitě tedy nebude zakopaná v zemi. Taky by komín měl být podstatně vyšší, tak aby jiskry, které z něho odlétají, nemohly zapálit šindelové střechy na okolních budovách. Posledním ke kuchyni je umístění. Pokud je až za palácem, tak by její provoz obtěžoval urozené obyvatele hradu. Obvykle se kuchyně umísťovaly buď do předhradí, nebo do těsné blízkosti brány.

Prevét je moc pěkný ale obyvatelům by se asi nelíbilo kálet si přímo na přístupovou cestu k paláci. Obvykle byl logicky prévét byl umístěný na vnější stranu hradu.

Toliko k logice díla které má dle mého názoru aspiraci vycházet ze skutečných hradů. Držím palce k dalšímu stavění. ;)

Ryxe

Děkuji všem za komentáře, opravdu potěšily :D ;)
Citace od: linhi kdy 27.06.2010, 18:04:29
jak budeš řešit ty kulaté střechy? Nebo bude jen s ochozem?
celokamenné bašty budou mít s největší pravděpodobností jen ochozy, ale ta prostřední střechu mít bude, i když to bude takový malý oříšek, jelikož hrázděnné patro, které je na jejím vrcholu je dost nepravidelné, ale snad to nějak vymyslím ;).


Aki, moc děkuji za výborné rady. Kuchyň určitě přestavím, udělám pořádný komín a celkově si s ní ještě pohraji. Bohužel s tím přemístěním ale bude problém. Snažil jsem se totiž co nejvíce držet plánku a fotek hradu Poienari http://www.exploringromania.com/image-files/poienari-fortress-plan.gifnebo spíše tedy toho, co z něj zbylo. Podle těchto materiálů jsem se snažil udělat základní půdorys a do něj pak nějak vměstnat nějaké budovy. Z plánku je patrný jen donjon a přední opevnění, zbytek jsem si nějak domyslel, Prevét  určitě přehodím na opačnou stranu věže, toto jsem opravdu nedomyslel ;D.

Momentálně již hrad stojí na konstrukci a začínám modelovat terén, tak až s tím trochu pohnu, pšlu další fotky.

Gibur

Mě se líbí že čím dál více lidí začíná používat více barevné střechy.
Těším se až to dokončíš,to bude zas na co koukat.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

gearcs

Teda jestli to dopadne tak dobře, jak to zatím vypadá, máme se ještě na co těšit :) Ale nezávidím ti řešit terén pod hradem až potom...
Moc se mi to líbí!

Ryxe

Je volno a tím pádem i mám i čas na stavění :D, tak jsem se stavbou zase trochu pohnul. Co se týče samotného hradu, dostavěl jsem bránu a navazující hradbu, dále jsem pak předělal kuchyŇ. Komín je prodloužen a umístěn na střechu a vedle něj pak vznikla malá hrázděná nástavba.Celý hrad jsem posléze postavil na terénovou konstrukci a začal modelovat terén.
Momentálně ještě zbývá domodelovat terén, vysadit zeleň, dokončit hrázděné opevnění a vršky bašt a trochu přepracovat střechu hranolové věže, jak navrhoval Aki.

Micho

Takto vsadené v teréne je to perfektné. Také dioráma milujem. Voda sa k tomu veľmi hodí.  :D

Ten májový dátum na fotkách je chyba nastavenia dátumu na foťáku?

Johny650

opravdu nadhera :) hlavně ten vodopad.

Těším se na další pokrok ve stavbě

FilipS

Vodopád je skvěj, terén je výborně udělán!

Steve23


linhi

Tak třídím kostky a slintám nad tvím hradem,už mám abstinenční příznaky ........
Stavíš stále - kdy bude další foto ? :-)

Ryxe

Děkuji mockrát za kladné ohlasy :D
Abych pravdu řekl, včera jsem toho moc nepostavil, pouze jeden ochoz půlkulaté bašty, ale až toho postavím více, nějaké fotky zase pošlu ;)

Micho: Ano, ten datum na foťáku je opravdu špatně nastaven, musím to přenastavit :)

gearcs

Tvůj hrad je pěkně umístěný v terénu, velmi se tam hodí. Tak ještě nějak pěkně vyřešit střechy a budeš velkou konkurencí ;) ;D Bezva práce!