*TOP* (Vlastní) Hrad s kulatou věží

Založil linhi, 15.06.2008, 22:23:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kdo má zvítězit při obléhání hradu Brloh?

pan Hynek Vlk ze Stráže
obránci Brlohu

maeror

Myslím, že to je ten nejrealističtější hrad z Lega, který je a dlouho bude k vidění - a to nejen tady na Kostkách! Čím víc je hotový, tím více je vidět, jak to máš všechno dokonale promyšlený i postavený, naprostá nádhera!

(Jenom by se mi to nikdy nechtělo rozebírat...)

BTW: máš nějaký odhad, kolik hodin jsi na tom nechal?  :)

Aki

#211
No musím říci, že se to začíná pěkně rýsovat.
Přesto bych měl několik málo poznámek.
a) Přestože jsem ti radil udělat tu schodišťovou přístavbu u hlavní věže jako obrácenou střechu, když vidím jak to celkově vypadá, doporučil bych ti spíš "arkýř na noze" Něco jako je třeba v Karolinu, nebo spíš na Krakovci či Kamenném domě v Kutné hoře.
b) Zvažoval jsi postavení těch cendixových komínů (modely podle originálu z JH)? Mně přijdou přeci jenom hezčí. Navíc by to výrazně zjemnilo stavbu, ale pravda dost možná by si to vyžádalo i přepracování těch arkýřových štítů.
c) Měl bych návrh na celkový tvar hradu. Co ho celý posunout tak aby celá zadní fronta byla k té přední šikmo. Levou stranu bych posunul blíže k bergfritu a zadní nechal tam kde je. Ovšem vzniknul by tím malý problém (ktarý cítím již i nyní) s umístěním kuchyně. Jako hospodářskou část bych jí rozhodně neumísťoval do zadní části hradu. Spíše bych ji lehce vysunul z hradního jádra, ovšem nejlépe v blízkosti vstupu, někde v levé části hradu.
Na místě umístění současné kuchyně bych spíše viděl jen nějakou sníženou půlkruhovou baštu. ;)

linhi

Takže pár odpovědí,hodiny strávené na stavbě hradu nepočítám,tu schodišťovou část ještě poupravím až přijdou objednané dílky a spíš jsem přemýšlel že celou kuchyni ještě obeženu hradbou.Ty komíny co postavil cendrix jsou opravdu super a možná je tak opravdu přestavím.Jinak udělat hrad našikmo je perfektní nápad a nechám ho projít hlavou. Nyní bych hlavně potřeboval sehnat někde místo kde bych už hrad nechal stát a mohl dolaďovat celou stavbu.
Ono se to takhle hrozně špatně odhaduje,když už je to tak obrovské a mám vždy vyndané jen některé sektory hradu.
Jsem rád že se vám stavba líbí a snad se vejde i do Roztok.Ještě bych rád k vnitřním hradbám přistavěl několik budov,konírnu,kovárnu atd...

Aki

#213
Citace od: linhi kdy 02.06.2009, 09:01:06
.Ještě bych rád k vnitřním hradbám přistavěl několik budov,konírnu,kovárnu ,sýpku, patrovou kolnu, studnu atd.  >:Datd...
Předhradí, Předhradí, Předhradí......

linhi

Já vím,jenže na to už doma opravdu nemám místo.... no zatím je na to čas...

Ryxe

VRAHU!!;D při prohlížení těch fotek jsem se málem zadusil chlebem:-).Teď vážně,jsem ohromen,takový impozantní obr a tak skvěle vymakaný,klobouk dolů.Pokud ještě provedeš nějaké ty změny,co tu padly,pak to bude již naprosto dokonalé.Jen mě tam moc nesedí ta kuchyňě.Jako samostatný celek vypadá úžasně,ale v hradním celku mi to ňejak nesedí,ale to je jen takový můj osobní postřeh.Jinak je to prostě bezkonkurenční!

grohl


alt

#217
nemám co dodat
tak realistické až se mi tomu nechce věřit

Marcel

To se ti opravdu povedlo, je to asi nejrealičtější hrad co jsem viděl.

rukay

No tak tohle je síla! :o :o :o ...Musím uvažovat racionálně... nestrácet hlavu... ... ... ...mám to! Je to montáž!... ... Ne? :-\

;D ;D ;D
OZd
__________________  Tomu kdo vymyslel LEGO by měli dát Nobelovu cenu míru - kdo si hraje nezlobí!

Hardegon

Opravdu krása. Jen mlaskám. Už se těším, až to bude dostavěné. Hlavně mě zajímá, jak vyřešíš vršek kulaté věže. Ale i nádvoří má spoust místa na mnoho zajímavého...  >:D

linhi

Tak,konečně přijela pokrývačská parta.....

Micho

Citace od: linhi kdy 18.07.2009, 23:00:43
Tak,konečně přijela pokrývačská parta.....
Linhi, mohol by si prosím dať viacej detailov tej strechy? Práve v takto otvorenom stave ... To ma veľmi zaujalo. Čím však ideš vyššie, tak je to asi náročnejšie na riešenie cez tie ohnuté tyče.  8) 8) 8)

linhi

Zítra určitě udělám několik detailů,jsem rád že tě to zaujalo,jen pro zajímavost je na tom kousku střechy asi 350 kusů ploutví.....

Micho

Citace od: linhi kdy 18.07.2009, 23:07:05
Zítra určitě udělám několik detailů,jsem rád že tě to zaujalo,jen pro zajímavost je na tom kousku střechy asi 350 kusů ploutví.....

Netrúfal som si ten počet odhadnúť, je to fakt hodne. To musí byť fuška ich zháňať, som veľmi zvedavý ako to hore ukončíš, ako to máš premyslené. Na tie detaily som riadne zvedavý.  8) 8) 8)

Colonel32


Micho

Citace od: Colonel32 kdy 18.07.2009, 23:13:04
ani bych neřekl...

http://www.bricklink.com/search.asp?pg=1&invXrefID=596&sz=25&searchSort=P

(dejte si "sort by - highest quantity")

Dík za rýchly link.  ;) Ten Američan tam toho má pár tisíc kúskov. V takom počte je však jediný. Ostatní maximálne pár stovák.

Tipoval som, že tá strecha nevyjde lacno, že to bude pekná sumička. Celkový efekt, však verím že to vyváži, a to výrazne.  8) 

Ryxe

Linhi, je to výborné, krásně to imituje pravou střechu, těším se na fotky dokončené střechy ;)

Colonel32


Shmade

Opravdu nádherná střecha llinhi, super nápad, podobné řešení jsem ještě neviděl. Jsi průkopník, nebo to už někdo použil?

gearcs

Tak ta se povedla. Nezkusíš tu střechu dvousegmentovou? Myslím, že by začínala s menším sklonem a pak nahoru přešla ve sklon, co stavíš. Každopádně výborné a fandím ti, ať se povede i zbytek.

Tuším, že s touhle technikou přišel SlyOwl z Londýna, ale jistě to nevím. Nenašel jsem věž, kterou kdysi použil v jakési soutěži, ta měla tuto střechu.

maeror

Citace od: Micho kdy 18.07.2009, 23:04:24
Čím však ideš vyššie, tak je to asi náročnejšie na riešenie cez tie ohnuté tyče.

Ano, jsem také zvědavý, jak to budeš řešit u špičky, vždyť délka tyčky už bude větší než obvod střechy, ne?! A i když přečnívající konec nějak schováš dovnitř (Mirkovo pilkové TM řešení nepředpokládám :)), bude mít natolik ohnutá tyč už docela slušný odpor a tendenci se vracet do původního tvaru...?
Jak to vypadá tak moc podařeně, tím víc se těším na detail dokončeného vrcholu.

LiBorec

Prostě to ufikne na požadovanou délku  ;D

linhi

Citace od: gearcs kdy 22.07.2009, 21:13:58
Tak ta se povedla. Nezkusíš tu střechu dvousegmentovou? Myslím, že by začínala s menším sklonem a pak nahoru přešla ve sklon, co stavíš. Každopádně výborné a fandím ti, ať se povede i zbytek.

Tuším, že s touhle technikou přišel SlyOwl z Londýna, ale jistě to nevím. Nenašel jsem věž, kterou kdysi použil v jakési soutěži, ta měla tuto střechu.

Ano,plánuji ji ještě lehounce po upravovat,ano bude mít více úhlů a ano - trubky musím bohužel řezat....  >:D

linhi

#234
Takže začal jsem tvořit finální střechu věže,věž jsem asi o 5 bricků snížil a přidal dřevěné krakorce pod podsebitím.
Myslím že nyní to vypadá lépe a věž působí mohutnějším dojmem.V místech kde jsou v podsebití mezery budou ještě doplněny díly. Při hodně blízkém pohledu je vidět sem tam nějaká mezera,ale na vzdálenější pohled je to uspokojivé.
Také jsem zvětšil rozestup mezi  šáry tašek z 1 studu na 1,5 studu. Přikládám fotky....

Hardegon

Co se týče toho provedení, je to paráda. Vypadá to skvěle. Ale napadá mě, že nikde na věži žádné okno či střílna. To ještě plánuješ? V tom podsebití třeba?

linhi

Ano,no to jsou ty mezery,bohužel čekám na tiles 1x2 - potom to bude vidět....

Ryxe

#237
Ano, je to opravdu skvěle řešeno. Jsi vážně skvělý konstruktér, klobouk dolů ;) Čím budeš zakončovat vrchol střechy?

LiBorec

jak to tak vypadá, tak to bude zakončovat brickem ve tvaru kužele ;)

otaznik

#239
Mě zaujaly vystouplé kameny ve formě tiles -> přidej jich víc, vypadá to moc hezky!