Lego RIS,NXT

Založil nop, 05.03.2006, 12:01:34

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

nop

Dobrý den,

Lego jsem nikdy neměl ale líbí se mi ty robotický RIS nebo to nový NXT chci se zeptat jestli kdybych si koupil oboje zda půjdou kostičky z obou mezi sebou kombinovat,či zda je to kompatibilní aspon jedno z toho s nějakýma jinýma stavebnicemy,a taky by mě zajímalo jestli někdo víte jaké různé senzory k tomu Risu existují třeba kamera,čidla síly atd. nebo jaké se budou prodávat k tomu NXT vím že je to poněkud delší dotaz.. a děkuji předem za odpověd(i)

Pepan

Kostičky RIS jsou normální LEGO kostky, Technic, System, takže je můžeš kombinovat s jinýma stavebnicema. Senzory, motory i RCX mají study, takže je můžeš zabudovat třeba do domku. S NXT je to horší, jsou tam taky použítý kostky z Technicu (myslím, že jen studless) - ty se dají kombinovat s jinýma stavebnicema, ale senzory, motory a řídicí jednotka jsou ůplně jiné než u RIS. Takže NXT a RIS kompatibilní nejsou. Mají i jiný konektory, software, způsob stahování programu z PC do řídicí jednotky atd.   

Senzory v RIS:
Dotykový (tlačítko)
Světelný
Dají se dokoupit:
Senzor otáček
Teplotní

A taky si můžeš vyrobit svoje.

Kamera, vím že se prodával set 9731 Vision Command http://guide.lugnet.com/set/9731, byla tam kamera, která se přes USB připojila k PC. K ovládání RCX přes kameru bylo třeba mít zapnutý počítač, který vyhodnocoval informace a dával pokyny RCX.

Senzory k NXT:
Dotykový (tlačítko)
Světelný
Zvukový
Ultrazvukový

PS: Pokud jsem napsal někde nějakou blbost, prosím zkušenější, aby mě opravili  ;)

nop

no jasně tu kompatibilitu jsem myslel kostky ty senzory a ridici jednotka jsou mi jasny

nop

případně které sety by jste mi doporučili pro začátek abych si vybudoval solidní základnu.. _Něco jako rcx by se dalo zbastlit doma

Mellory

Záleží na tom, jestli bys chtěl RIS nebo NXT. Jak už zde zmínil pepan, tak pokud chceš RIS, tak se zaměř na kostky se study a celkově studový technic. Jestli bys radši NXT, tak se zaměř na studless technic (doporučuje bohužel jen málo AFOLů, přestože mě se studless technic dost líbí) - třeba sety http://guide.lugnet.com/set/8421, http://guide.lugnet.com/set/8653, ale jsou sety, který by ti neměly chybět vůbec (http://guide.lugnet.com/set/8448 a http://guide.lugnet.com/set/8466 - to jsou zrovna sety, které mi chybí...)
Nothing is true. Everything is permitted.