Lego Cad Sticker Generator

Založil B.A.X.O, 28.05.2009, 21:09:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

B.A.X.O

Narazil som na tento program, pri googleni, resp pri hladaní nejakej dobrej alternatívy k vytvoreniu nálepky vlastnej. Ide o program robený v jazyku Visual Basic 6, zdrojové kody sú pristupné rovno v packu.

Stránka: http://www.scottwardlaw.com/sticker_generator/

Ak to tu už niekde je, tak prepáčte:D nenašiel som. Z reame som vyčítal že tam najlepšie 8bit BMP súbory, ale podarilo sa mi tam dostať aj 24bitový...skrátka všetky BMP súbory. Program nemám ešte zcela oťukaný...robil som test, vložil som BMP súbor a program mi ho pretvoril na DAT súbor, vložitelný do MLCADu,
v MLCade sa mi akosi ale rozpadol, teda nie doslova. Ale rozdelil sa asi na 20 úzkych podhlovastých obdlznikov tvoriacich moju nálepku, avšak bolo to v kope...takže ak označíte všetky (pri prenášaní) tak je to bez problémov, ale možno to bolo spôsobené mojím obrázkom.

Následne na to som s toho spravil LDR súbor, a vložil do LDViewu, aby som si overil či to naozaj ide. A bol som prekvapený, nálepka v ldviewe vyzerala dobre, normálne ako každý iný LDR súbor.

Nemám ešte otestované isté veci ako odhadnutia rozmerov, pretože ak by sme chceli umiestnit tú nalepku na uz nejaký hotový CAD diel, tak by bol problém s rozmermi.

Každopádne si myslím že je to fajn, takto môžme spraviť napr. vela minifig torsiev, ktoré ešte nie sú, alebo dokonca vlastné. K nájdeniu tohto programu ma podnietilo to, keď som hladal Torso Dartha Maula (Minifig Torso With Gray Layered Shirt) a nepríjemne ma prekvapilo, keď som ho nikde nenašiel.

Bol by som vďačný za názory.
star wars rulezz