Kompatibilita starších LDR souborů

Založil kilhor, 09.04.2012, 22:08:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

kilhor

Na http://staff.science.uva.nl/~leo/lego/lem.html jsem našel krásný model, který chci postavit hned v několika exemplářích a rozdat jako dárek několika přátelům a kolegům.

Zarazil jsem se hned na prvním kroku čili na shánění dílků na BrickLink.

Jsou k dispozici LDR soubory z roku 2006, ale zkusil jsem je otevřít v několika programech abych mohl z modelu exportovat seznam dílků pro následný nákup a s udivením jsem zjistil, že import buď selže úplně nebo přinejlepším v modelu chybí několik kostek.

Nejúspěšnější se ukázal LEGO Digital Designer, kde chybové hlášky oznámily jen kolem desítky chybějících typů dílů. Bricksmith a ldglite ty soubory ani neotevřely. Jsem lama a tak možná prostě používám špatné nástroje. Informace jsem čerpal z http://www.ldraw.org/GetStarted-Mac.html a http://www.ldraw.org/Downloads-req-viewdownload-cid-8.html

Tedy otázka na lidi, kteří mají s modelováním zkušenost:
Z toho množství nástrojů na práci s LDR formátem, byste mi na konverzi do seznamu dílů k nákupu doporučili který?

Diky.


kladovec

Pro otevření jsem použil SR 3D Builder a kromě souboru LEM.ldr a armstrond.ldr jsem zbylé soubory otevřel bez problému. Při bližší kontrole jsem však zjistil, že některé díly nezapadají přesně nebo se překrývají. Seznam dílů funguje bez problémů.

kilhor

Citace od: kladovec kdy 11.04.2012, 23:31:04
Pro otevření jsem použil SR 3D Builder a kromě souboru LEM.ldr a armstrond.ldr jsem zbylé soubory otevřel bez problému. Při bližší kontrole jsem však zjistil, že některé díly nezapadají přesně nebo se překrývají. Seznam dílů funguje bez problémů.

Diky za tip. Seznam dilu se mi podari zobrazit v okne, ale uz mi s nim neslo nic dalsiho udelat -- konkretne jej nejde ulozit v nejakem (jakemkoliv) formatu na disk. Zadne Save As, zadne Export.

Ty to umis? Nebo ten tool umi ten seznam soucastek a jejich pocet jen zobrazit?

Jedina co jde, je dostat do clipboardu pres CTRL+C nasledujici, ale neni tam pocet soucastek, tak to neni prilis pouzitelne:

ID   Description   Name   Color
20   Technic Axle  3   4519.DAT    0
20   Technic Axle  2 Notched   32062.DAT    0
4   Technic Connector (Axle/Bush)   32039.DAT    0
16   Technic Beam  4 x  0.5 Liftarm with Boss   2825.DAT    0

kladovec

Jde to pěkně zkopírovat třeba do Excelu. V okně INSTRUCTION MINER jsou v horní části barevné ikony, jedna z nich je "Show Inventory" (pátá zleva). Můžeš seřadit podle barvy, názvu dílu nebo počtu - klikneš na ID, Description, Color. Pak klikneš na "Select All Lines" (sedmá zleva) - tím se všechny označí. Pak další ikona je "Copy selected lines to clipboard". Pak už stačí v Excelu vložit a upravit dle libosti. Snad jsem pomohl.