Bye bye, classic Mindstorms

Založil Jonas, 27.04.2006, 15:37:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jonas

Včera jsem měl možnost být na krátké (ne úplně oficiální) prezentaci nové generace Mindstorms, zde na univerzitě v Curychu. Viděl jsem, že rozpaky byly nejen na mé straně, ale i na straně švýcarských kolegů.

Nové řídící jednotce už těžko můžete říkat brick, když nemá 'study'. Ale hlavně se k ní nedá připojit nic z klasických sensorů a akčních členů, které si člověk dříve (poměrně levně) nashromáždil z různých Technic a Dacta setů. Osobně je mi to velmi líto, protože Mindstorms jsem přivezl do republiky už v roce 1999 a mí studenti z nich postavili pěknou řádku projektů. Výhodou bylo, že když jim zrovna nějaká součástka chyběla a nedala se rychle dokoupit, tak si ji prostě přinesli z domácích zásob Lega (motory, světla, kabely, mechanické díly) anebo se vyrobila na koleně (různé senzory). Teď to asi bude horší.

Ukázky některých našich studentských projektů najdete zde
http://itakura.kes.vslib.cz/lego.html

švýcarští kolegové se zase chlubí zde:
http://www.tik.ee.ethz.ch/tik/education/lectures/PPS/mindstorms/

Kdo však teprve s Mindstorms začíná, tak mu nová generace asi tolik vadit nebude.





Jonas - Můj Brickshelf

Jindroush

#1
Pitsco bude prodávat kabel na připojení starejch senzorů, takže by se to mělo dát nějak sehnat i tady, buď individuálním dovozem nebo přes Eduxe. Nic to nemění na studless a trendy vzhledu  :-\

Co se týče výroby senzorů, mohlo by to být jednodušši, pokud se nepletu, snad plánujou uvolnit nějakej developer kit nebo tak něco a i ty kabely by se s trochou snahy daly někde nakrimpovat (myslím ty připojovací RJ-like)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)