Výloha k propagaci nové řady F1

Založil peki, 08.11.2024, 15:55:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 4 Hosté prohlíží toto téma.

Hardegon

Citace od: Robkteryten kdy 30.11.2024, 21:37:35
Citace od: Hardegon kdy 30.11.2024, 21:24:46
Citace od: Robkteryten kdy 30.11.2024, 21:13:30to byla jedna z mozností, napis paganini neva?
ještě jsem přemýšlel na tímto
https://www.bricklink.com/catalogItemIn.asp?P=973pb5525c01&in=S
Jak jsem psal... nikdo to tam zkoumat nebude. Figurky budou v boxu metr od skla výlohy. Detaily jako nápis nebudou vidět.
Pokud to není na PaB, velmi pravděpodobně nebudeme moct objednat od lega.

To pagani už má zamluveno Stimpi.

1/ torso MINI UPPER PART, NO. 6772 ID Prvku: 6455691BL 973pb5377c01
nohy černé MINI BODY LOWER PART BLACK ID: 9339

2/Torzo je MINI UPPER PART, NO. 6843 6467071BL 973pb5525c01
k tomu nohy MINI LOWER PART, NO. 2659  ID:6482894 BL 970c00pb1652

Torso, Racing Suit, Dark Turquoise/Black/Silver Markings print, Dark Turquoise Arms, Black HandsFlat Silver973c46h03pr67726455691Bricklink
Torso, Dark Bluish Grey Racing Suit, Coral Trim, Dark Turquoise Lightning Bolts print,  Black Arms, Dark Bluish Gray HandsDark Bluish Gray973c03h12pr68436467071Bricklink
Hips and Flat Silver Legs with White Laces, Toes, Dark Turquoise Straps printFlat Silver970c30pr00016482894Bricklink

Tady pro příště to kouzelné udělátko na vkládání nominací. Nenasekají se chyby v kopírování údajů o dílku a pak nám to pomáha na zpracování...

fulda

Citace od: Robkteryten kdy 30.11.2024, 21:13:30to byla jedna z mozností, napis paganini neva?

He he, takovej trochu offtopic, neber to osobně, ale pobavil mne tvůj překlep.
Na tom torzu je Pagani, což je Italská automobilka z Modeny. Nicolo Paganiny je pochopitelně někdo úplně jiný.

vs.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

martindavid

Torso, Hoody, Dark Pink Symbol On White Circle, Medium Azure Laces print, Black Arms, Yellow HandsDark Pink973c03h01pr66096442990Bricklink
Torso, Black Arms and Hands [Plain]Black973c03h036245788Bricklink
Hips and Black LegsBlack970c039339Bricklink
Výběr je bída ,nic lepšího tam není.

Igorus

Asi tak...

Torso, Red Arms and Hands [Plain]Red973c22h226323025Bricklink
Torso, Red Arms, Yellow Hands [Plain]Red973c22h014275872Bricklink
Hips and Red LegsRed970c229342Bricklink

Hardegon

Seznamy dílů i figurek máme a pracujeme s ním. Do konce roku určitě nic z toho nebude. Spíš jen sbírejte nápady, které uplatníte v lednu/únoru.

sharkabrick

Ahoj, zkusila jsem návrh garáže.

Inspiraci beru v garage tour (připojím odkaz) kde přebírám maximum z rozložení vybavení (teoreticky máme hlubší prostor než potřebujeme, ale lepší víc než míň).

https://www.youtube.com/watch?v=qvv8Bjo97gU&si=XHm0606eAzH4HIR1

Zamyslela bych se nad tím, jak víc zajistit aby bylo do garáží trochu vidět.
Upřímně vzhledem v jaké výši model ve výloze je, tak do garáží uvidíme leda když si "klekneme". Pokud budeme v minifig meřítku, tak průhled vraty je dost omezen (6 brick na výšku má-li odpovídat realitě).

Navrhuji zvážit buď nechat prvních cca 16studů nezakrytých, nebo udělat prosklený světlík. Jaký je na to Váš názor?
Zkoušel také už někdo stavět, podělit se o inspiraci?

Na dekoraci bych pak asi koupila navíc samolepky co k formulím vyjdou. Super by byla i nálepky ze setu 60444 na obrazovky, moc obrazovek zatím nevycházelo.

Hardegon

Přikládám fotku. Do garáží musí být vidět a musí to mít nějakou výšku/objem.

Plán na kostru garáže dodáme, aby to bylo stejné. Vnitřky, výzdobu, ozdoby atd už bude na vás. Do toho se zapustí tovární formule.

Aktuálně čekáme na lego, co kdy plánují dodat.

Stimpi

odkaz na FB galerii kde mám nafoceno něco z PitLane pro inspiračku...

Monza - 2014

peki

Ledy se hnuly  :)  Kostky jsou na cestě, prý dorazí do konce tohoto týdne 21.2.2025. Tím se dostáváme ke třídění je to míň než na LUGBULK takže by mi stačil asi 1-2 pomocníci a 1 váha (někdo mne musí naučit jak se kalibruje).
O víkendu natřídím a obratem rozešlu.

Budu od všech potřebovat v SZ (usnaní mi situaci pokud vám nebudu muset posílat baseplate 48x48) předám vám jí až se uvidíme (dejte mi do SZ vědět jestli jí opravdu potřebujete):

doručovací adresu
mobil

Teď to zajímavější Lego by potřebovalo instalovat do 6.3 (zatím jsem nepotvrdil, čekám až budu mít dílky v ruce)

Pokud někdo nemůže:
- jarňáky
- nedostatek času
- změnila se situace
- napište sem (obratem)

Pokud by někdo zvládl postavit i více stájí napište sem také. Zítra hodím náčrtek jak si to představuji (ta garáž o kterou jde hlavně se nemění) stavba nad ní také ne.
Přibylo nějaké místo na pit stop.

Bylo by fajn domluvit se na nějakém "jednotném" a jednoduchém řešení pitstopu.Je řešením lego 60443 (set pitstop) s nějakou jednotnou modifikací?

Jak s dopravou na instalaci?

PS. omlouvám se ale někdy je to složité (zejména pokud do toho vleze konec roku, a narazí se na uzavírky skladů) 

Foton

@linhi Jestli potřebuješ vystřídat a @peki souhlasí, vezmu si tvoji stáj Williams.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

peki

Citace od: Stimpi kdy 17.02.2025, 10:39:10Je to na knop, ale myslím, že to je reálné, i pokud by chyběl nějaká materiál, tak se dá stihnout.

Můj dotaz, nějaké nálepky mám připravit, nebo pojedeme výhradně Lego, tj. třeba z těch Pitstop setů?
Nálepky s těch jiných LEGO setů se nedají použít vůbec. zítra budu mít poradu tak to tam proberu.  Myslel jsem nějaké nálepky typu diagnostika grafy atd. (ne např. kaledář play boy). Vzhledem k času bych se soustředil na podstatné věci (minimalizovat).

Stimpi

Co se týče Lego nálepek tak jsem právě myslel, takové ty funkční věci(diagnostiky, displeje a podobne) co jsou například v těch nových F1 City setech. J
ako nelego nálepky jsem měl na mysli nějaká loga Teamů, případně F1 a podobně ... to na co má předpokládám lego licenci

sharkabrick

Do 5.3 jsem v Praze. Kdyby se dalo 5.3 instalovat bylo by to TOP. Jak jsme psala víš, pokud bude třeba zvládnu stáj. navíc

sharkabrick

Dnes na mě vyskočil na IG model startovního pole:
Pro příp. inspiraci vkládám odkaz.

https://www.instagram.com/reel/DGI7h-Htfbh/?igsh=MW12OXk0dXduYmk3dA%3D%3D

peki

Kostky dorazili.
Zatím bez (nekontroloval jsem ale obsah tak uvidíme). Toto příde koncem příštího týdne
baseplate 48x48
plate 16x16

Napište mi do SZ kam poslat (zatím pouze sharkabrick) a mobil.
Pokud nemůžete napište, chápu komplikace a termíny x jarní prázdniny
Budu volit nějaké pro mne efektivní řešení (stavitel v okolí Prahy/ČB/Tábor)

O víkendu zkusím něco postavit a budeme se bavit nad konkrétním řešením (budu také optimalizovat). Např. rychlá verze pro OC černý most
- otevřené garáže bez patra nad garáží
- verze pro OC Leťnany i s prvním patrem a osvětlením

sharkabrick

Ahoj,
Peki jakou barvu plate 16x16 jste na model brali?
Tím že se též nebudou rozesílat, pokud jsme je měli použít, ať si je objednáme, pokud nemáme doma.

Pořád Váhám na kolik se nechat tlačit do termínu, jenž by si lego přálo. Pokud stavební materiál přijde týden před termínem chtěné instalace a je to práce skupiny lidí, už jen čas na distribuci a přesuny modelů jsou šílené.
Abychom všichni nebyly pod nesmyslným tlakem, když umíme jinak odvést krásnou práci, aby to tím neutrpělo.
Ale je mi jasné že i vy nad tím takto asi přemýšlíte.

Těším se na tvůj model, ať se máme od čeho odpíchnout a předlohu můžeme dál ladit společně.

PS: Přijdou spolu s materiálem i modely formulí?

peki

16x16 je tmavě šedá,

Bude potřeba na základní modul ale je jedno jaká barva protože u garáží nebude vidět. Čili na tu podlahu je to opravdu jedno.

Formule už mám, počítám že 3 . mohou pít v pitstopu na výměnu pneumatiky doplnění paliva atd. V garáži stát nebudou.

přidal jsem pdf se seznamem dílků bez figurek to je v druhém listě a bylo objednáno co bylo domluveno. počet dílků na stáje dělte 10 protože je 10 garáží.

peki

Mohou se všichni stavitelé ozvat?

omluveni
Linhi
martindavid

jsem v kontaktu
igorus
vasyk
hardegon
sharkabrix
stimpi

Jak je na tom
borun
Izabella/werny
Hačislav
robkterýten

peki

garáž 1 patro

základní modul
baseplate 48x48 (dodám tmavě šedou pro stavbu je jedno nebude vidět)
brick
plate 16x16 (dodám tmavě šedou pro stavbu je to jedno nebude vidět)

Od plate 16x 16 se počítá výška 17 16bricků dodám světle šedé kostky
je nutné dodržet výšku a velikost vrat.

Co si uděláte uvnitř je věcí každé stáje
- mělo ba se min počítat s nějakou podpěrnou konstrukcí která ponese druhé patro.
- stání jednotlivých vozů mohou být oddělena úplně nebo částečně

Zatím je ve hře varianta že budeme vystavovat pouze toto první patro

garáž 2 patro

šipka ukazuje postavení formulí v garáži v prvním patře
plocha 48 x 48 je tedy rozdělena na :
společnou část pro všechny 48x16 která ve vyčleněna pro figurky, filmaře atd.
Na zbylé ploše je prostor pro stavbu.
tady jsem měl předsatavu že si každý udělá co chce
- tribuna
- prostror s občerstvením
- budova (prosklená)

rozdělení druhé baseplate 48x48 (první od stěny výlohy)

prostor na 2 formule (ve skutečnosti budou více roztažené máme 5 m na 20 aut z toho 3-4 v pidstopu)

minimalistická zed

pitstop pořítal by jsem s 16 x 48 studů, kdy se na scémku využije prostor i směrem do garáže (ne k ochranné zdi)

seznam dílků pro stáje

peki

Figurky nedorazily vůbec, řeším.
Projel jsem aspoň seznam   "LUGBULKEM" některé nejsou vůbec = některé stáje jsou problém.

Hardegon

Citace od: peki kdy 20.02.2025, 16:52:47Figurky nedorazily vůbec, řeším.
Projel jsem aspoň seznam   "LUGBULKEM" některé nejsou vůbec = některé stáje jsou problém.

Pokud se figurky objednají z LEGO shopu dnes/zítra, měly by dorazit včas.
Je varianta, že by si každý účastník mohl naklikat svou objednávku (10x nohy, torzo, hlava, vlasy) a LEGO by následně kompenzovalo peníze?

Hardegon

Citace od: Hardegon kdy 20.02.2025, 19:21:11

Je varianta, že by si každý účastník mohl naklikat svou objednávku (10x nohy, torzo, hlava, vlasy) a LEGO by následně kompenzovalo peníze?

Po domluvě s velením nouzové řešení: Figurky objednám centrálně a doplní se až na místě při instalaci.

Hardegon

Citace od: Stimpi kdy 20.02.2025, 22:36:06
Citace od: Hardegon kdy 20.02.2025, 21:29:58
Citace od: Hardegon kdy 20.02.2025, 19:21:11

Po domluvě s velením nouzové řešení: Figurky objednám centrálně a doplní se až na místě při instalaci.

Komplet figurky nebo jen torzo+nohy ... jde mi o to, co si nachystat na instalaci. Dík

Dodám komplet figurky do všech stájí. Torzo, nohy, hlava, čepice.

peki

Citace od: Hardegon kdy 21.02.2025, 01:06:04Dodám komplet figurky do všech stájí. Torzo, nohy, hlava, čepice.

Od vás budeme potřebovat naaranžovat vše s vašema "obyčejnýma figama", při instalaci to vyměníme 1:1, (figurky vám schováme vrátíme). Omlouváme se za komplikace. Níže přiloženo co je objednáno (máme i hlavy vlasy dal jsem obrázky hlavně tělíček a nohou).

Část figurek půjde na ochranou zeď (min 5 kusů)
Do stáje máte max 15 kusů (když nepoužijete pojdou na zeď)

Hardegon

Citace od: peki kdy 21.02.2025, 09:11:22
Citace od: Hardegon kdy 21.02.2025, 01:06:04Dodám komplet figurky do všech stájí. Torzo, nohy, hlava, čepice.
Od vás budeme potřebovat naaranžovat vše s vašema "obyčejnýma figama", při instalaci to vyměníme 1:1, (figurky vám schováme vrátíme). Omlouváme se za komplikace. Níže přiloženo co je objednáno (máme i hlavy vlasy dal jsem obrázky hlavně tělíček a nohou).
Část figurek půjde na ochranou zeď (min 5 kusů)
Do stáje máte max 15 kusů (když nepoužijete pojdou na zeď)

A aby to bylo všechno zábavnější, tak některá původně vybraná torza jsem musel nahradit. Něco za ty 2 měsíce zmizelo z nabídky. Některá torza mají limit max 10ks. Netroufám si v tomhle případě nějak obcházet limit, aby to nestornovali, tak jsem vzal nejméně blbou náhradu.

peki

Dvě torza se nezobrazují, ale je jich opravdu 10 druhů.

peki

aktualizace stavba
tyto dílky na garáž (1 patro) dodám (baseplate a ty plate 16x16 později nebudu posílat)
Vedle tmavě šedých tile dodám plate světle šedé, moje představa ale nenutím že se mohou položit vedle tile a study využít k zachycení dekorace. dám aktuální obr. večer.

peki

Náhrada za:
linhiho šipka (mám to po cestě)
stáj Williams
Martindavid igorus (mám to po cestě)
stáj BWT Alpine

sharkabrick

Nevím kolik je vy výloze prostoru, či zda bylo plánováno jednoznačně takto. Ale pokud by mělo víc odpovídat realitě, ulička mezi zdí a stájemi by měla být 2x taková (2x širší). Zatím co je formule v pit stop musí druhé moci projet okolo.

Zadní stranu garáží chcete plnou? Nebo si s ní také můžeme pohrát? Správně by tam měl být východ.
Už se ví zda necháme otevřeno či zastřešíme?

peki

1) Staj je čistě na Vás, potřebuji dordžet výšku (16 bricků) barvu a zeď (nemůsí být po celé hloubce) uprostřed:
- jak si vyzdobíte stěny (včetně zadní je na vás. Můžete použít zapůštěné paněly, které "rozbyjou stěnu" třena na nějaké obrázky atd.
- dveře může udělt z OKna je dost velké co budu dodávat.

to první patro bych bral opravdu jako MOC (např. perníci byl daný modul = obvodové zdi) a zbytek byl na vás.

Zatím počítejte i s variantou že bude odkryto (nepoužijeme pro první vystavení druhé patro) nebo to nějak nakombinuji, kde bude formule v pitstolpu a bude probíhat život před stájí bude použito 2 patro. Uvidíme. Důvodem je že si nejsem jistý jestli stihnu vyřešit (a otestovat ) osvětlení pro všech 10 stáji.

2) Druhá patro
Modul horního (druhého patra) musí být odejmutelný jako u LEGO modulrních domů
3 typy
- menší trinuna
- občerstvení
- modul s okny moje představa viz obr. (potčboval by jsem 2-4 stejné moduly) Igorus plus někdo??

3) každý dostane 1 formuli, s některými se domlouvám na pitstopu 3-4 formule:
- igorus
- stimpi
- borun
- ??

Potřebuji aby jste pak udělali 1 - 3 fotky scénka z garáže nebo výměna pneumatik vaší stáje. BUde použito na webu LEGO a kostkách  a FB kostách

K prezentaci nejen F1 ale obecně založím vlákno popíšu o co se budeem s LEGo ČR snažit
4) rozšířil jsem dráhu v boxech (původně jsem s tím tak počítal, věřím ře to podstavce od Lega zvládnou)

5) dneska neděle třídím kostky, zítra budu posílat a co půjde do Prahy povezu v pondělí do Prahy
6) odeslání kostek
Praha
- Hačislav (pořád se mi neozval) když tak mi dneska cinkni
- Igorus 2 stajě středa možná kostky pro robkterý ten
- robkterý ten igorus?
- šipka
-- celkem 5 ----

Ostatní pošta nebo je jiný nápad? pondělí- středa jsem každý den ČB-Praha