Technic 2023

Založil Tomik, 29.08.2022, 16:57:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Na Promo Bricks se objevil seznam setů LEGO Technic pro první pololetí 2023 - zde je odkaz na původní článek. Můžeme se tedy těšit na následující:

42146 Liebherr LR 13000 - již avizovaný pásový jeřáb (není úplně jasné, zda si ho přeci jen nenechají až na druhé pololetí
42147 Sklápěčka - malý model za 10 EUR
42148 Sněžná rolba - malý model za 10 EUR
42149 Monster Jam Dragon - další pullback
42150 Monster Jam Monster Mutt Dalmation - další pullback
42151 Bugatti Bolide - model auta za 50 EUR v černo-žlutém provedení a v podobném měřítku jako loňský McLaren Senna GTR
42152 Feuerwehrflugzeug - hasičské letado za 100 EUR
42153 NASCAR Next Gen Chevrolet Camaro ZL1 - další licencované auto ve stejné cenové kategorii jako výše uvedené Bugatti
42154 2022 Ford GT - model auta v tmavě modrém provedení s bílými závodními pruhy za 120 EUR
42155 The Batman Batcycle - Batmanova motorka za 50 EUR
42156 Peugeot 9X8 Hypercar - s cenou 200 EUR se jedná o nejdražší model pro první pololetí (nepočítáme-li Liebherra) a je to opět auto

Celkově mi ty sety přijdou hodně na jedno brďo - z 11 stavebnic je 6 licencovaných modelů aut. Nejvíce jsem zvědavý na trojici Ford GT, letadlo a rolba.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

starbuilder

Mně přijde ten set list celkem dobrý, sety za 10 eur jsou obvykle dost slušné, těším se na všechna závodní auta a technic motorku ještě pořád nemám a ta Batmanova zní pro mě dost zajímavě. Těch aut je tam možná zbytečně moc, ale aspoň bude z čeho vybírat a více technické sety včetně jeřábu by mohli přijít druhou polovinu roku 2023. Jinak jak jsem již zmiňoval v jiném vláknu, tak tady je případně kompletní seznam setů, které již známe, na příští rok https://www.briky.cz/clanek/lego-2023-seznam-setu/30/zobrazit.

Tomik

#2
Na bricksetu se objevil první obrázek Bugatti (set 42151). Po designové stránce mi to přijde nic moc - něco jako před pár lety Corvette, ale v horších barvách (ta černá to podle mého zabíjí a nebo naopak maskuje). Je tam též vidět hromada nových malých panelů různých tvarů. Více zde: https://brickset.com/article/84890/first-2023-technic-set-revealed-bugatti-bolide
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Na dieliky dobré!

Tomik

Na Promobricks už je recenze nového Bugatti. Podle očekávání nemá pullback motor, zato dostalo věrnou repliku motoru W16, který má skutečné auto a kupodivu ho nemá velký Chiron z roku 2018. Více zde: https://www.promobricks.de/lego-technic-42151-bugatti-bolide-review/151815/
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

yoshimaka

Na tak malé měřítko, musím uznat, že si s těmi tvary docela hezky vyhráli. Ale co nemůžu v žádném případě skousnout, jsou ty trčící osy z kol! Hodnotím provedení tvarové, i barvy odkazující na Blacktrony první generace, ale těmi koly to prostě zabili! Velká škoda! A přitom by, možná, stačila jen vhodná samolepka, která by tento do očí bijící fail opticky rozbila.. Nic, popojedem, třeba ještě vydají Imprezu WRX ve světle fialové s křídlem z liftarmů  :P
Lust och fägring stor

milanv

Tak tenhle styl neTechnicu jde mimo mě. K čemu to jako má být? V celé stavebnici jsou dva převody "za roh" a to je celý mechanismus.

Když chci pěkný model auta, postavím ho z klasických kostek a bude vypadat jako auto a ne jako modře pihovatá skládka panelů a děr. Naopak když chci Technic, nevadí mi nějaké díry a panely a užívám si, co všechno ten model umí. A naučím se na tom něco zajímavého. Tenhle set není ani jedno z toho, tak k čemu je?
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

No presne! Tiež nechápem zmysel týchto áut v Technic sérii. Je to +- rovnaká mierka ako Creator autá, len to o dosť horšie vypadá. Ešte tie veľké supercary - dobre - aspoň sa tam vedia vyhrať s funkčnosťou a detailami. Ale toto? Ani sa to poriadne nepodobá na tie reálne predlohy.

Tomik

Citace od: milanv kdy 24.11.2022, 08:52:00Tak tenhle styl neTechnicu jde mimo mě. K čemu to jako má být? V celé stavebnici jsou dva převody "za roh" a to je celý mechanismus.
...
Toto Bugatti a jemu podobná auta by měla být v jendé sérii s původní Corvettou (set 42093) jako doplňky, respektive náklad pro náklaďák pro převoz aut 42098. Jediné, co mi tu ze strany Lega nedává smysl, že tento náklaďák stáhli z prodeje hned po prvním roce...

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt


Tomik

Ta rolba a sklápěčka jsou roztomilé sety. Skoro to vypadá, že ty nejzajímavější technicové sety budou zároveň i ty nejmenší. Na bricksetu jsem našel ještě tento krásný (pravděpodobně) polybag.

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Tie malé sety sú výborné ako štartovacie sety do sveta Technic.

starbuilder

Sety technic, které vyjdou v březnu jsou již na webu LEGO zde, jsou také v novém LEGO katalogu, ale tam chybí hasičský letoun, protože se zřejmě bude jednat o částečně exkluzivní (surprise) set.

Anatyt


Tomik

Nevím, jestli jste si toho všimli, ale na fotce nového Fordu GT v australském katalogu je s ním zvěčněný i jeho autor - Milan Reindl alias grohl.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Áno, všimli. Fajn, len otázka je prečo ten set nemá v katalógu normálnu fotku a prečo je len v AU katalógu? Grohle? ;) Víš něco co my nevíme? ;D Že víš, víme. Jenom nevíme co víš! ;D

ditetemnaporad

V Austrálii asi nemají GDPR  :o

MeNadruhou

#17
videl jsem zminku toho, ze by mohl byt licencovany set :
nasa rover 42158 1132 pcs, 90 uSD
john deere skidder 948L-II  1492 pcs 175 USD
Edit: nasel jsem zdroj. vice na obrazkusummer v2023.jpg 
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

milanv

Perservance rover? To by mohlo být moc pěkné, zvlášť kdyby k tomu byl i vrtulníček Ingenuity!
Pán na Žlutém hradě

ditetemnaporad

Vzhledem k cenové nedosažitelnosti roveru Curiosity , je toto skvělá zpráva.

Anatyt

Škoda, že sa u toho John Deere nedržia jednej mierky. Toto bude asi vzhľadom na počet dielov vo väčšej mierke ako ten prvý.

Citace od: ditetemnaporad kdy 12.01.2023, 09:27:37Vzhledem k cenové nedosažitelnosti roveru Curiosity , je toto skvělá zpráva.

Porovnával by som to skôr s týmto roverom:
https://www.bricklink.com/v2/catalog/catalogitem.page?S=7471-1&name=Mars%20Exploration%20Rover&category=%5BDiscovery%5D#T=P

Anatyt

A jednej mierky sa žial nedržia ani u rady Technic Supercar. Ford GT je úplne mimo každej mierky Technic športiakov. Myslel som že bude do série k Porsche, Ferrari a predchádajúcich. Škoda, lebo inak krásny model.

https://youtu.be/3LDVKNAfes4?t=611


HD

Myslím, že do řady k Porsche a Ferrari bude i typem (polepené závodní) patřit Peugeot. Ford GT jako homologovaná silniční ("stock") varianta asi tvoří řadu s Raptorem.
Osobně jsem rád za toto menší měřítko, a doufám, že bude více podobných modelů. Klidně i u modrooválné licence a všech šíleností typu f450 atd.
 Vidím v tom šanci na nové zajímavé díly a prostorově přijatelné modely.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Anatyt

Nie som nadšený tolkými mierkami. Len v Technicu ich vnímam už 4. Pre zberateľa, čo ich chce mať vystavené na poličke je to nanič. Tento Ford mohol byť kľudne v mierke s tými dvomi medzi ktorými je. Škoda.

Stimpi

Citace od: Anatyt kdy 20.02.2023, 18:29:18A jednej mierky sa žial nedržia ani u rady Technic Supercar. Ford GT je úplne mimo každej mierky Technic športiakov. Myslel som že bude do série k Porsche, Ferrari a predchádajúcich. Škoda, lebo inak krásny model.
https://youtu.be/3LDVKNAfes4?t=611

Tak to je pro mě taky zklamání... jinak krásnej model

Tomik

Mně se ta menší velikost a vůbec celý model líbí. Zmíněné Porsche ani Ferrari nemám, takže rozdílná měřítka neřeším. Mimochodem, pokud se podíváme do historie Lega Technic, tak snad jediná série modelů s konzistentním měřítkem jsou až nedávná superauta v 1:8...
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Anatyt

Tomíku, superauta ktoré vychádzajú niekedy od 70. rokov (853, 8860, 8865, 8880, 8448, 8653, 8145, 8070) boli +- v rovnakej mierke, na ktorú nadviazalo Porsche a Ferrari. Tie veľké mastodonty 1:8 sú de facto UCS Technicu. ;) Nedávno pridali tie menšie nepekné autá (aktuálne Bugatti Bolide) a teraz mierku "Ford". :D Ako, áno - pre staviteľa, alebo pre niekoho kto to nemá na poličke vedľa seba to je jedno.

milanv

Zapomněl jsi ještě na tu "řadu" v měřítku 1:1 :)
Pán na Žlutém hradě

Anatyt

Tak áno, ale tú asi nepredávajú. >:D

yoshimaka

Citace od: Anatyt kdy 22.02.2023, 10:15:46Tak áno, ale tú asi nepredávajú. >:D
Just the question of money, dont ya?
Lust och fägring stor