WTC a Titanic

Založil Anatyt, 05.01.2011, 19:37:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Myslíš si, že LEGO vydá sety WTC a Titanic ?

Áno, oba sety.
3 (5.6%)
Len WTC.
5 (9.3%)
Len Titanic.
12 (22.2%)
Nie, nevydá ani jeden.
34 (63%)

Celkem hlasů: 54

Hlasování ukončeno: 21.11.2011, 19:37:58

Anatyt

Toto je tuším moja prvá anketa, tak dúfam že bude fungovať. ;)
Tento rok uplynie 10 rokov od pádu dvojičiek WTC a budúci rok uplynie 100 rokov od potopenia legendárneho Titanicu. Mám silný pocit, že LEGO na tieto výročia bude reflektovať vydaním setov. Môj názor je, že tento rok sa dočkáme setu Architecture 21008 World Trade Center Buildings a v roku 2012 najväčšieho LEGO setu všetkých čias - UCS R.M.S. Titanic.
Čo si o tom myslíte vy? ;)

Mishuge

tak pokud by vyšel WTC tak to bych si taky rád pořídil :)  úžasná stavba

Hardegon

Pokud vydají WTC, bylo by to asi poprvé, co je nějakým způsobem "oživí", když už je i ve filmech či seriálech dodatečně vymazávali. Tudíž nepravděpodobné, ne vyloučené.

Anatyt

O tom vymazávaní neviem nič - prečo by to robili? Ale sadne mi to do série americkej architektúry (Architecture). ;)

germik

(OT)Nevím proč, ale třeba na plakátech se Spidermanem kde se mu v očích WTC odráželo, tak ho mazali  :-\. (/OT)

Asi by nebylo špatné, kdyby WTC nebo Titanic vydali, jen si nemyslím, že by Titanik byl největší lego set...  ;)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Rhox

WTC je totálně tabuizovaný. V kině byly trailery na Spider-mana,kde chytne do sítě vrtulník,natažené mezi dvojčaty. Všechny trailery byly okamžitě staženy.
Stejně tak měl vyjít comics, kde bylo políčko s podobnými (!!!!) domy. Taky nevyšel.
Myslím, že vydání WTC by bylo strašně kontroverzní. Mnohem víc než kdyby vydali kostel a toho se taky bojí...

Ale třeba Architecture kostel, mešita, budhistický chrám, řecký chrám...to by byla moc hezká série:)

Anatyt

No jo, ja som vychádzal vo svojich úvahách z toho, že séria Architecture je celá o niečim výnimočných US stavbách. A WTC by mi tam zapadalo. Nechápem prečo to tabuizujú. ::)

Titanic nemusí byť práve UCS mierka - to bolo zas len moje tajné prianie - ale myslím si, že v nejakej "normálnej" mierke sa ho budúci rok dočkáme. ;)

Rhox

Citace od: Anatyt kdy 05.01.2011, 22:10:33
Séria Architecture je celá o niečim výnimočných US stavbách. A WTC by mi tam zapadalo.
To nepochybně, ale myslím, že ve Státech je ještě pro Lego dostatek zajímavých předloh a nemusí se pouštět do takových kontroverzních staveb...

Proč to tak tabuizuí to nevím, možná proto, že si po 11. září přišli zranitelní, nebo se rozpadl jejich americký sen....kdoví...

Hardegon

Citace od: Rhox kdy 05.01.2011, 22:32:02
Proč to tak tabuizuí to nevím, možná proto, že si po 11. září přišli zranitelní, nebo se rozpadl jejich americký sen....kdoví...

...protože tam zahynula 3 000 Američanů? Bohužel je to stále horké téma. Ale staveb za oceánem ještě mají...

Rhox

Citace od: Hardegon kdy 05.01.2011, 22:35:34
...protože tam zahynula 3 000 Američanů?
Jenže vem si, že zahynulo už mnohem víc lidí při jinejch katastrofách/atentátech/útocích a není to tak tabuizovaný.
Každopádně už sme OT a asi budem brzo smazáni :-\

Petronel

Ten Titanic bych hned bral  :D To by byl určitě skvělej set, ale asi hoodně drahej  ;D

Ondra

Nikdo nemůže vyloučit že se lego rozhodne vydat dvojčata jako architecture set.Své zájemce by si takový set jistě našel, ale sám za sebe tvrdím že to bude málo pravděpodobné.
Důvodů je hned několik a jako nejzávažnější vidím ten, že tu bolest čas ještě neodvál a neodvane, protože to byl teroristický čin.

V případě Titaniku si myslím úplně něco jiného.Titanic je stále velice populární a nebýt té nehody tak loď samotná zapadne prachem dějin.Mimoto je celá nešťastná plavba brána trochu romanticky a opředena tajemstvím což je podpořeno mnoha filmy,dokumenty a výstavami, takže ta obliba bude stále narůstat.
Divil bych se legu, kdyby se nechtělo na té vlně svést.Já sám osobně bych podobný set uvítal a nevidím na tom nic špatného, když uvážím kolik plastikových modelů je na téma Titaniku v prodeji.

peter

Citace od: Anatyt kdy 05.01.2011, 19:37:58Tento rok uplynie 10 rokov od pádu dvojičiek WTC a budúci rok uplynie 100 rokov od potopenia legendárneho Titanicu. Mám silný pocit, že LEGO na tieto výročia bude reflektovať vydaním setov. Môj názor je, že tento rok sa dočkáme setu Architecture 21008 World Trade Center Buildings a v roku 2012 najväčšieho LEGO setu všetkých čias - UCS R.M.S. Titanic.
Čo si o tom myslíte vy? ;)

Celkem zajímavý postřeh. Osobně se připojím k většinovému názoru a sice, že pokud by se mělo TLC k nějakému výročí angažovat, tak k Titanicu. WTC je jednak moc čerstvé a druhak sporadické.

OT
Citace od: Ondra kdy 06.01.2011, 10:28:29... protože to byl teroristický čin.

Tak tímhle si osobně nejsem vůbec jist.
/OT
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Colonel32

I kdyby americké úřady vědomě nezasáhly (tak jako v případě základny Pearl Harbor), nebo útok samy zosnovaly, stejně by se jednalo o teroristický čin.

Villa Legina

Firma sa bude vždy vyhýbať háklivým (tragickým, nepríjemným, kontroverzným, politicky nekorektným atď.) témam, je to logické z hľadiska (v tomto prípade navyše celosvetového) obrovského obchodu

kryst.off

Podle mě nejde ani tak o tabuizaci v USA. Lego kupuje i spousta především evropských muslimů svým dětem a určitě se mezi nimi najde i mnoho AFOLů. A ti by s tím v případě nějaké kontroverze přestali. Byť nám to může připadat nepochopitelné (kdo byl někdy v nějaké arabské zemi, ví o co jde). Proto si myslím že WTC nikdo nevydá. Ať už to bylo jakkoli, defacto tím začala novodobá válka západního světa s tím arabským, která v různých podobách trvá dosud...
kryst.off