GAZ 66K

Založil Tatrovák, 09.12.2023, 19:06:16

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tatrovák

Predstavujem vám môj ďalší výtvor, je to model Sovietskeho ľahkého nákladného automobilu so zvýšenou priechodnosťou GAZ 66 (prezívaný Šišiga), pre tých ktorý tento stroj nepoznajú, je to medzi Ruskými nákladnými autami skutočná legenda, známy je vďaka svojej vynikajúcej priechodnosti terénom, vydarenej konštrukcii a vysokej spoľahlivosti. Vyrábal sa úctyhodných 34 rokov a bolo vyrobených takmer 966000 kusov čo je na nákladné auto, aj na ruské pomery docela dosť. Bol rozšírený aj v ČSLA, časté boli najme skriňové nástavby K66V (V znamená vysoká, to je tá ktorú som si aj ja zobral ako predlohu) a K66N (N=nízka), ďalej samozrejme valník a rôzne iné verzie, napríklad plniče prevádzkových kvapalín pre prúdové lietadlá.
Ja som teda skladal GAZ 66K, neinšpiroval som sa žiadnou špeciálnou nástvabou ale snažil som sa skriňu K66 vyhotoviť v jej základnej verzií. Tá zatiaľ nemá žiadny inetiér, nestihol som ho zatiaľ dokončiť ale posnažím sa to v najbližších dňoch napraviť.
Podvozok je po vzore predlohy klasický s dvomi tuhými nápravami, tie sú uložené v guľových čapoch ako na unimogoch ,ustavené priečnymi tiahlami a odpružené vynutými pružinami. Musím povedať že je to za tú dobu čo skladám LEGO prvý krát čo sa mi podarilo postaviť podvozok takejto koncepcie s ktorým som spokojný.
Môj model poháňaju 4 PF L motory a riadenie zaobstaráva jedno PF servo, na osvetlenie slúžia dve PF led svetlá a všetko je napájané jedným Buwizz dvojkou.



Tatrovák

Ešte nejaké fotky