31034 - Letci budoucnosti

Založil Tomik, 23.02.2015, 19:49:35

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

O víkendu jsem si rozbalil Lego Creator set 31034 - letci budoucnosti a byl jsem z něj tak unešenej, že se s vámi musím podělit o své dojmy a pocity. ::)

Set 31034 s hlavním modelem robota je následovníkem dvou robotích setů 31007 a 31008 z roku 2013. Ovšem co umí tenhle bílej fešák, o tom si jeho dva předchůdci můžou nechat jenom zdát. Umí být jak dobrým parťákem, pro kterého není nic problém...



...a je rád, kdykoliv ho potkáte...



...tak i drsným týpkem, který vás bez mrknutí nakope do p****e. ;D



Když už mluvíme to tom kopání, tak Van Damme může jenom tiše závidět.



Z gymnastiky mu nedělá problém ani rozštěp...



...ani holubička! :o

www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Tomik

#1
A teď zase trochu vážně - pro ty, co ode mě čekali seriózní recenzy jsou následující řádky:

Číslo setu: 31034
Název setu: Letci budoucnosti (Future Fliers)
Téma: Creator
Rok vydání: 2015
Počet dílů: 237
Doporučená cena: 499,- Kč

Po otevření krabice vám na stůl vypadnou dva sáčky s díly (ten větší má v sobě ještě jeden) a tři sešity návodů (jeden pro každý model). Návod na model robota je nejsilnější a má obálku z kvalitnějšího papíru než ostatní sešity. Na titulních stránkách návodů mě upoutal "podivný žlutý pruh", který ve mě budil dojem, že na něm mělo být ještě něco, co se tam ovšem nevytisklo. ???



Když se podíváme na to, jaké díly set obsahuje uvidíme opravdu velké zastoupení různých kloubů - od těch nejobyčejnějších přes malé kulové klouby známé z řady Mixels až po velké "cvakající" klouby. Zajímavostí také je, že set obsahuje jen jediný normální brick, a to černý 2x4. Z barev je nejvíce šedé a bílé, doplňkovými barvami jsou černá, oranžová a moc pěkná průhledná světle modrá.



Po postavení robota vám zbydou 4 pneumatiky, jedno světle modré "čelní sklo" a pár všudypřítomných náhradních dílů.



Jak už jsem psal na začátku, robot vyniká excelentní pohyblivostí těla. Je to dáno především použitím kulových kloubů u krku, ramen, loktů a kolen. Nohy jsou zakončené poměrně velkými "kopyty", které výborně zajišťují stabilitu modelu i v akrobatických pózách. Ale co je nejdůležitější, na rozdíl od starších robotů umí tenle normálně chodit.



Nakonec ještě zmíním odnímatelný jetpack s křídly. K tělu je připevněný pomocí osy zastrkávané do zad robota. Po odebrání raketových motorů můžou křídla posloužit i jako plášť.





Verdikt:

Set 31034 má úžasný hlavní model robota s neskutečnými možnostmi polohování těla a dobrou paletu dílů vhodnou pro stavbu téměř čehokoliv. Děcka si oblíbí robota a jejich rodiče uvítají hromadu užitečných dílů pro vlastní tvorbu.

Za mě je to jasných 10 bodů z 10.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

mozkit