76006 - Extremis Sea Port Battle

Založil Darth, 07.05.2013, 22:27:09

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Set: 76006 - Extremis Sea Port Battle
Rok vydání: 2013
Cena: 369 Kč (shop.lego.com)
Dílků: 195

Set:
Set se objevil v nedávné době na obchodu Lega (shop.lego.com) i pro ČR a to za nebývale nízkou cenu. Setu by měla spíše odpovídat cena 749 Kč co se počtu figů týká. Dokonce i cena pro USA, která bývá mnohem nižší, vychází dráž (20 USD). A protože se mi zalíbili figové Iron Mana a hlavně War Machine, využil jsem poštovného zdarma, nabídky Hoth Hana Sola a objednal jsem 3.5.2013.

Set dorazil dnes (v úterý, objednán v pátek) a v tento den jsem shodou okolností shlédnul i film Iron Man 3. Co mě zklamalo je fakt, že podobná scéna (ani člun) se ve filmu neobjeví. Ani set 76008 (cenově stejný set s 91 dílky Iron Man vs. The Mandarin) nereflektuje žádnou situaci z filmu - ten si také Lego vycucalo z prstu. Jediný set, který zobrazuje scénu z filmu, je mnohem dražší set 76007. Nebo jsem musel u filmu usnout a člun i Mandarin na tříkolce mi unikli. Dodatečně mě napadlo, že by se mohlo jednat o nějakou scénu z komiksu, který jsem ale nečetl.

Obsah krabice
Krabice je poměrně malá, i když proti krabicím cenové kategorie 369 Kč je dvojnásobná. Obsahuje dva číslované sáčky, návod a obligátní samolepky (potištěné dílky nečekejte). První sáček obsahuje kromě dílků i menší sáček s drobnými dílky. Helmy jsou v samostatných sáčcích. Fig Iron Mana se příliš neliší od figa ze setu 6867, jen potiskem (jedná se o Armor typ 42). War machine je parádní, i když nechápu, proč se objevuje v setu z Iron Mana 3 - v celém filmu se v šedivé verzi nevyskytuje. Třetí fig je Aldrich Killian (jeden z hlavních zlounů - nebudu spoilerovat). Tento fig má ve tmě svítící hlavu, také oboustrannou (obyčejný x naštvaný výraz).

První sáček obsahuje také dílky na stavbu většiny člunu. Opět musím říci, že jsem byl příjemně překvapen - člun je velký. Trochu mě zarazilo, jak mám špatný odhad na velikost setů z oficiálních obrázků a kolikrát jsem už byl překvapen velikostí setu po postavení. Člun má v nejširší části 8 studů na šířku a 26 studů na délku. Obsahuje spoustu dobře využitelných dílků - trup se neskládá z jedné části, ale z více 4x6 studových inverse slope dílků s rovnou základnou 4x4. Jen přední část je tvořena 10 studů dlouhým dílkem. Set obsahuje dost dílků v dobře využitelných barvách (černé 10x1 slopes mi hned evokovaly využití pro zadní stranu Orthancu). Ale jsou tam i další použitelné dílky - průhledná boční "okna" nebo celý černý volant, spousta 2x2 inverse slopes v tmavě šedé, dlouhých 1x10 plates v béžové barvě a další). Červená bójka není nic extra, ale modré dílky snad mohou najít využití, stejně jako transparent červená. Člun navíc nabízí "úžasné" flick fire missiles, alespoň, že barva "hlavic" je méně běžná - zelená. Dále ještě spodní část je zpevněna 6 obrácenými 2x2 hladkými round plates (4 study směrem nahoru) v modré barvě - v této barvě jsem se s nimi ještě nesetkal, ale to asi bude tím, že jsem se zatím zaměřoval jen na SW.

Druhý sáček je méně zajímavý, obsahuje dílky pro horní část člunu a pro bójku.
Obrázky přikládám. Poslední z obrázků jsou dílky, které set obsahoval navíc.

Hodnocení - koupit či nekoupit:
Kdo alespoň přičuchnul k Iron Manovi a Avengers by za tuto cenu neměl váhat ani minutu. Figové mají sami hodnotu alespoň tří stovek a k tomu skoro dvě stovky použitelných dílků. A když je navíc poštovné nad 1400 Kč zadarmo...


danyboy


frantoka

Pekne si to vystihol, pekná recenzia  :)

korn24

Tento set som si kupil aj ja a som velmi spokojny. Ta lod je fakt dost masivna. Len nechapem jednej veci. Na shop.lego.com stoji tento set 26,99€. V draciku v BA-Central stoji 14,99€ a s dracik kartou to vychadza na 12,74€ co je uplne super cena za tri figi plus tak velku lod. Vysvetli mi to niekto?  :)

Darth

#4
Citace od: korn24 kdy 25.06.2013, 11:11:38
Tento set som si kupil aj ja a som velmi spokojny. Ta lod je fakt dost masivna. Len nechapem jednej veci. Na shop.lego.com stoji tento set 26,99€. V draciku v BA-Central stoji 14,99€ a s dracik kartou to vychadza na 12,74€ co je uplne super cena za tri figi plus tak velku lod. Vysvetli mi to niekto?  :)

To je jednoduché - česká cena na lego.com je 379 Kč (tj. cca těch 15 EUR), nižší než v okolních zemích (v EURech). Dráčik má pobočky i v ČR, takže asi může brát od Lego Tradingu za ceny pro velkoodběratele (a pokud je prodejní cena 379 Kč, cena pro prodejce bude ještě o cca 30% nižší). Takže může nabídnout za 12.74 EUR a ještě na tom něco vydělat.

A proč je cena lepší než v okolních zemích - aby přilákali pozornost lidí - obvykle má lego shop v jedné zemi/oblasti jeden nebo dva setíky za lepší cenu než jinde - např. Anakinova stíhačka za 750 Kč nebo Y-Wing za 850 Kč (který už bohužel zdražili) - v jiných tématech se moc nevyznám. A počítají s tím, že když už budeš objednávat (a obvykle platit poštovné), že přibereš k objednávce ještě něco dalšího.

Ondra

Perfektni recenze, neusnul jsi ta lod tam ve filmu nebyla.Je ale mozne ze v prvnich scenarich co dostalo lego do ruky ta lod tam mohla byt.

Stejne jako i u osameleho jezdce, tak take mel lokomotivu na hony vzdalenou tomu co bylo zatim videno.Takze to vypada ze dostali za ukol udelat vlak, ale jak to delali vse okolo filmu mohlo byt ve fazi priprav.Tak to udelali podle prvnich skic nebo scenare.

Jinak strasne mne mrzi ze neni zadnej marvelovskej set ze ktereho si sednu na zadek to jsou takove prdy max o "5ti" dilech bez wow efektu.OJ tu je s nama prvni rok a uz ma vlastni vlak, dul, mesto.Chce to prinejmensim iron mana ve stylu UCS Greivouse