3300014 - 2012 Christmas Set

Založil Darth, 28.12.2012, 23:23:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Název: 2012 Christmas Set
Číslo: 3300014
Cena: Pro vyspělé státy zdarma k objednávce nad 99 USD/75 EUR /49 GBP ve dnech tuším 23-26.11.2012 (pro VIP 17.11.2012), pro nás bohužel ne. Jediná možnost bricklink, e-bay (ceny se pohybují od 450 Kč nahoru, plus poštovné)
Rok vydání: 2012
Počet dílků: 108

Krabička
Krabička je velikosti battlepacku, nemá žádné zvláštní označení řady, nese jen nápis Limited Edition 2012. Z Anglie mi bohužel dorazila mírně zmáčknutá, ale nic vážného. Obsahuje dva sáčky s dílky (nečíslované) a návod přeložený na polovinu.

Krabička zepředu
Krabička zezadu
Obsah krabičky

Figové
Set obsahuje čtyři figy, kočího, maminku a dvě děti. Všichni mají jen jednostranný obličej, děti a mamča mají potisk torza i zezadu. Moc pěkný přírustek k winter setům, i když holčička už tuším stejná je.

Figové zepředu
Figové zezadu
Figové zezadu - potisk

Sáně
Sáně jsou provedené v červené barvě, ladí k vánočním motivům winter série. Koník je nový typ, s pohyblivýma zadníma nohama (tuším, že stejný, co je v setu Gandalf Arrives). Na sáních není nic zvláštního, obyčejné dílky, dokonce i lyže jsou jen plate 1x8. Ale jako celek působí vyrovnaně a budou ozdobou winter village

Sáně
Sáně s osazenstvem

Zákoutí s lavičkou
Opět neurazí, trocha sněhu, lavička, lampa a dva stromky. Ideální zátiší vedle některého z winter village domků. Lampa zapadá do designu winter village, včetně vánoční ozdoby.

Zákoutí

Zbylo i pár dílků navíc, jeden z nich (bílý cheese) jsem hned použil a přidal trochu sněhu k lampě.

Dílky navíc

Hodnocení
Skvělý set rozšiřující winter village. Obrovská škoda, že jej nepřidávali k předvánočním objednávkám i pro naše končiny. Takto je to pro fandy této série trochu dražší povinnost, ovšem cena je zatím docela příznivá (4 figové a kůň za cca 500-600 Kč, podle toho odkud koupíte) - ale vzhledem k velmi omezené zásobě (nebylo možno nakoupit, zákazníci získali jen k objednávce) bude tato zásoba velmi rychle vyčerpána a ceny poletí nahoru. A nevidím žádnou šanci na opakování této akce, protože set je zaměřený na vánoce a jeho nabídnutí před velikonocemi by bylo divné. A znovuvydání v roce 2013 je také nepravděpodobné vzhledem k nápisu Limited Edition 2012.

Doba stavění - cca 10-15 minut.

Mé subjektivní hodnocení: 4/5 (kvůli dostupnosti)

Celý setík

bartas

#1
Moc pěkný setík......pětikilo je trošku dost...ale jak jsi řekl, je limited.