10227 - UCS B-Wing

Založil Darth, 04.10.2012, 20:57:04

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

10227 – UCS B-Wing
Rok vydání: 2012
Cena: 4999 Kč (199 EUR)
Počet dílků: 1487

Krabice
Krabice je prostě obrovská. Ne tak velká jako u Executora nebo MF, ale velká (hlavně dvojnásobně silná oproti 10229). I když počet dílků je dokonce o trochu menší než u 10229 Winter Village Cottage, dílky jsou mnohem větší (hlavně tam nejsou desítky tiles 1x1). Co jsem hlavně ocenil po včerejší zkušenosti s 10229 bylo, že set neobsahoval žádné pokroucené plates.

Po otevření krabice se vysypala spousta číslovaných sáčků (konečně!!!! Dříve polovinu času zabralo třídění dílů). Stavba díky číslovaným sáčkům, kdy každý sáček (v některých případech 2-3 sáčky se stejným číslem, především u zrcadlových částí lodi) platí pro jeden krok. Tak sáčky 1 obsahují motorovou gondolu, dvojka pokračování trupu směrem ke kokpitu, trojka druhou část trupu směrem ke kokpitu, čtverka jednu polovinu hlavního křídla, pětka opačnou polovinu plus spojovací prvky, šestka spodní zbraně, sedmička kokpit a jeho zadní část, osmička a devítka boční křidélka a desítka podstavec. Celkem set obsahuje návod rozdělený do třech knih. Navíc jsou v setu dva oranžové oddělovače.

Stavba
Stavba probíhala úplně v pohodě. Nestopoval jsem čas, ale zatímco včerejší stavba 10229ky trvala přesně po dobu Indiana Jonese a poslední křížové výpravy a Indyho a království křišťálové lebky, dnešní stavba trvala celý film AI a asi polovinu filmu Já legenda ;) - takže stavba byla o chlup rychlejší, okolo 3 hodin.

Vše je vymyšlené do nejmenších detailů, vše do sebe zapadá, trup je z větší části hladký, bez studů. Samolepky jsou jen čtyři, oblíbené technické detaily a tři oranžové fleky.  Jediný problém je u zadní části za kokpitem, která má tendenci odpadávat (drží jen na 2x2 studech a krátké ose).

Už při samotné stavbě hlavního křídla člověku dojde, jak je model obrovský. Na délku překonává všechny ostatní UCS stíhačky, dokonce i dlouhatánský Y-wing.

Stojánek v prvním momentě vypadá chatrný, celá váha modelu spočívá na dvou stěžních (ano, stěžně použité v setech jako Imperial Frigate nebo Queen Anne's Revenge). Na rozdíl od předchozích UCS modelů se nenasazuje na technic osy, ale je volně uložen na ramenech stojánku (ten zapadne mezi boční křídlo a hlavní křídlo. Spodní zbraňová část je na stejné úrovni jako stojánek, takže model je opřen o polici i touto částí, což mírně ulehčuje zátěž.

Dojmy
Opět nádherný model, i když cena je poměrně vysoká. Ovšem když si člověk uvědomí, že X-Wing se už v roce 2000 prodával za 4500 Kč a také jaká je cena dalších podobných setů (Imperial Shuttle, ale i Imperial Dropship, Y-Wing, atd.), tak cena nevybočuje. Já jsem s modelem moc spokojený.


mesje

No dobre je to zrovnanie s Imperial shuttle na tej policke - posobi oproti tomu ako taky bezny set, a tu cenu presvihli - lebo tolko stal aj shutlle.

germik

No počkej - Já myslel že shuttle stál spíš k deseti, ne ???

Btw - moc pěkný stroj, ještě A-wing, a budou povstalecké stroje komplet :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Robbed

Pěkná recenze ;)
Tohle mě ale zarazilo:
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/LegoUCS/10227/DSC03218.jpg
konkrétně ty šedé pásy, jak tam jsou některé jiného odstínu, jakoby stará šedá. Je to způsobeno bleskem, nebo je tam takový velký barevný rozdíl i při normálním světle ?

Darth

#4
Robbed: Je to bleskem, okem není vidět rozdíl
Mesje: Imperial Shuttle měl doporučenou cenu 7500 Kč (původně byla 6700 Kč, ale potom to zvedli), to jen občas se dá sehnat za těch 5000 Kč. Předpokládám, že i B-Wing za rok spadne o kousek níž a bude se dát sehnat pod 4 tisíce. Ale zatím je exkluzivní pro Lego shop, takže nepočítám, že nějaký e-shop ho nabídne levněji než za těch pět.
Germik: Já jsem spíš fanda imperiálů, takže bych raději, kdyby vyšel UCS B-Wing a Tie Fighter.

P4tr1cius

Dva luxusné sety za kopec peňazí a v oboch si mal nemilé prekvapenie. To rozhodne poteší. (nastane príjemná práca s reklamáciou)

Apropo, to, že tie diely sú inej farby, muselo byť väčšine jasné už z prvej fotky. Blesk by to mohol urobiť, nie ale na viacerých miestach a viacerých dielikoch.

Anatyt

Rôznofarebnosť odtieňov v rámci jednej farby je už pár rokov u LEGA bežná vec. To nevyreklamuješ.

Systematik

Jako snesitelné řešení vidím umístění těch béžovějších do místa spojení kabiny s křídlem,
pravidelné rozmístění bohužel vzhledem k počtu (10/27) nepřipadá v úvahu...

Darth

Další človíček na eurobricks to má úplně stejně, dokonce odpovídá i počet jinak zbarvených dílků (10), takže to bude asi problém celé várky.

P4tr1cius

Citace od: Darth kdy 05.10.2012, 11:29:34
Další človíček na eurobricks to má úplně stejně, dokonce odpovídá i počet jinak zbarvených dílků (10), takže to bude asi problém celé várky.

Tuším, že to vlastne takto má byť. Len my tomu nerozumieme.

Systematik

Citace od: P4tr1cius kdy 05.10.2012, 12:01:16
Citace od: Darth kdy 05.10.2012, 11:29:34
Další človíček na eurobricks to má úplně stejně, dokonce odpovídá i počet jinak zbarvených dílků (10), takže to bude asi problém celé várky.
Tuším, že to vlastne takto má byť. Len my tomu nerozumieme.
Že by simulace opotřebení?  ;D

germik

Rebelské stroje nebyly tak novotou zářivé jako stíhačky toho všivého Impéria >:D... Alianci totiž šlo hlavně o funkčnost a efektivitu 8)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Darth

Takže to ty mrchy rebelské mi ohýbají Lego plates a zažlucují dílky... Já věděl, proč jsem s impériem.

Colonel32

A to jsem se Jana na Berounském srazu ptal, zda by bylo možné nechat si na zakázku vyrobit díly v Oldgray (a o jaký minimální počet kusů by se muselo jednat) - prý by to byl strašný problém.

Jotun

Pěkný set, pěkná recenze, ale ta cena toho setu je myslím přehnaná. ::)

peter

Citace od: Colonel32 kdy 05.10.2012, 15:53:22A to jsem se Jana na Berounském srazu ptal, zda by bylo možné nechat si na zakázku vyrobit díly v Oldgray (a o jaký minimální počet kusů by se muselo jednat) - prý by to byl strašný problém.

Hochu, už se taky jdi léčit a zapomeň na tu barvu. Ta barva nemá žádnou budoucnost a investice do ní jsou jen vyhozené peníze, nehledě na to, že neskutečně omezuje stavitele v jejich tvůrčí práci ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.