7181 – UCS Tie Interceptor

Založil Darth, 14.07.2007, 14:02:02

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

UCS sety se vyznačují jednou malou (milou) vlastností – jakékoli minifigové sety proti nim vypadají jako chudý příbuzný. A to je dobře. Ať už se jedná o srovnání setů 7657 s 10174, 7658 s 10134, 6212 s 7191, 6211 s 10030, 6206 s 7181, nebo srovnání 4504 s chystaným 10179.

Ale zpátky k setu. Bohužel v době, kdy se u nás ještě pár kousků tohoto setu potulovalo, jsem tíhnul spíš ke klasickým minifigovým setům a cena 4000 Kč se mi zdála příliš vysoká. Po koupi UCS AT-ST mě ohromila velikost a dokonalost setů a tak jsem se začal schánět po dalších UCS (zatím jsou v mé sbírce sety UCS 10174, 7181, 7191, 10030 a 10019).

Jeden kousek UCS Tie Interceptora se mi podařilo vysledovat na e-bayi, kde ho prodával jeden človíček z USA za bezvadnou cenu 99 USD. I s poštovným mě to nakonec vyšlo na 128USD. U této ceny by i zůstalo, kdyby k tomu naši snaživí celníci nepřihodili DPH a clo ve výši 400 Kč.

Balení
Vzhledem k tomu, že se jednalo už o použitý set, byl bez krabice (což mě při rozměrech krabice, které by jistě zvedly cenu poštovného, celkem nemrzelo). K setu byl přiložen originální návod, vše bylo v sáčcích v pevné kartonové krabici. Co mě velmi potěšilo, bylo že prodávající si dal tu práci a set rozložil na jednotlivé dílky a dokonce vyčistil – všechny dílky byly jako nové – a pak že Američani jsou líní.

Stavba
Set se staví velmi dobře, překvapilo velmi dobře vyřešené sedadlo pilota, stejně tak přístrojové desky. Okno je udělané speciálně pro tento set (viděl jsem ho jen na Tie Advanced ze série UCS, na které si výhledově také brousím zoubky).

Křídla jsou připojena mnohem pevněji než u minifigového Tie Advanced. Co mě potěšilo jsou skvěle vyřešené laserové kanony na konci každého křídla. Co mě však velmi překvapilo, je použití lopat z town setu ve střední části křídel.

Podstavec je velmi stabilní, umožňuje dvě polohy modelu (vodorovnou a nakloněnou). Model je také velmi dobře vyvážen, i když jsem měl strach ho postavit na poličku, aby nespadl dolů, zjistil jsem že nemusím mít strach.

Produkt
Model je velice pěkný, velký, i když vedle ISD a Tantive IV příliš nevynikne. To je dáno také tmavě šedou a černou barvou modelu, které oživuje barva modrá (která se mi původně vůbec na stíhačkách Tie nelíbila, ale která je asi nutná, aby se model neztrácel na pozadí. Rozhodně doporučují 4 z 5 pilotů Impéria.

Hodnocení

Klady
Velikost
Vzácnost setu
Bezchybný design
Star Wars

Zápory
Vedle větších modelů kvůli barvě příliš nevynikne (kdo jste si ho všimli na fotce s ISD a Tantive IV?
Modrá barva



grohl

#2
Interceptora jsem po několikadenním škemrání pořídil přítelkyni s tím, že jej smí sestavit až po zvládnutí všech zkoušek ve škole.

Set mi dorazil za směšných 80 USD včetně návodu s dílky ve vynikajícím stavu a bonusovým Tie Pilot minifigem nedávno až domů. Po kontrole dle inventáře na Peeronu chyběly jen čtyři maličkosti v dark grey, které nikterak nenarušovaly vzhled modelu. Po dvou týdnech polehávání v šuplíku nadešel okamžik stavby a po pár hodinách přítelkyně úspěšně Interceptora dokončila.

Vzhled je naprosto skvělý a set působí velmi masivně. Mezi největší pozitiva počítám provedení kabiny. Její kryt je obrovský a úžasný. Kolem sedadel se nachází velké množství přístrojů a interiér UCS X-Wingu oproti němu vypadá asi stejně komfortně jako sedadlo Trabantu proti prostorám pro pasažéry v limuzíně.

Zaujalo mě využití sextantů v kabině jako zaměřovacích zařízení a lopatičky na křídlech dotvářející zaměřovací senzory.

Jako další pozitivum hodnotím absenci samolepek až na informační štítek na stojanu. Silueta lodi je zde navíc zobrazena v příjemném odstínu modré, který ladí s doplňky na lodi. X-Wing je na tom se svou nepochopitelnou zlatou o mnoho hůře.

//EDIT
Nestabilita byla způsobena nepozorností při stavbě a axle 4 byla zasunuta o jeden stud níže. Nyní je vše v pořádku ;)

grohl

Přikládám fotku Interceptora mojí přítekyně.