X- Wing´s 7140+7502

Založil Police collector, 04.09.2005, 19:46:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Legendární X-wing se v legu objevil již dávno -  v roce 1999 coby jedna z prvních minifig stavebnic této série, časem přibyl i UCS, mini stavebnice a zcela nový, přepracovaný set s Yodovou boudou. Zde bych chtěl napsat o svých zkušenostech s minifig modely.

Obrázky všech setů najdete zde:

http://brickset.com/search.aspx?query=X-wing


První X-wing je vybaven čtyřmi  figurkami, Lukem Skywalkerem, Biggsem a mechanikem + R2D2. Krom vlastního letounu zde nalezneme i údržbářský kluzák. Samozřejě, žádná Mk-I neexistuje. To jen Lego v roce 1999 nezvládlo X-wing zcela ke své spokojenosti, Výsledný produkt je značně divný, tvarově a konečně i barevně dost mimo. Přesto jsem z něj měl tehdy velkou radost - protože to byl x-wing kterého jsem chtěl páchat z raketového vozidla z X-racers, či jak se ta řada jmenovala. Pokud ho někdo chce do sbírky nechť si ho sežene, no podle mého, krom figurky Biggse a mechanika s pirátím ksichtíkem za to nestojí.

50% - zajímavé figurky jinak ruce pryč

7502 z roku 2003 (u nás až leden 2004) je lepší - v legu vylepšili co se dalo a tak je nový minifig x-wing mnohem dokonalejší- jak tvarově tak detailově, má pohyblivá křídla poháněná mechanicky takže se nastavují díky otáčení všechna naráz, zvětšenou plochu křídel, lépe udělanou kabinu, přední noha je zatahovací... Vláček ani Biggse tu již nenajdeme, zato nechybí Yoda (Jóodu, ty hledáš Jóoodu ?) a velice pěkně zhotovená a vybavená Yodova  bouda jež se rozevírá podobně jako staré hrady - nechybí v ní ani postel pod jejiž matrací je ukryt meč, sud, hrnek, termoska s kafem, nebo co to na tom Dagobahu pili. Prostě - tenhle X-wing je už na jedničku !

90% - mnohem lepší než stará 7140 a bouda je skvělá - pokud nemáte - berte - už nebudou !

P.S:

7140 vyšlo před dvěma lety znovu jako 7142 ale u nás nebyl v prodeji. Prvotní edice, tedy 7140 ano.
Terminated.

myth

#1
Aby sme boli presný - Incom T-65 X-Wing starfighter (Lego X-Wing) bol vyvinutý spoločnosťou Incom Corporation krátko pred jej znárodnením Impériom. Než stihli agenti Impéria ovládnuť spoločnosť, tvorcovia stíhačky počas nájazdu rebelov utiekli spolu so všetkými plánmi a prototypmi.

Predchodcom X-Wingu nebol žiaden dávno zabudnutý ATR-170 :P, ale bol ním Z95 Headhunter. Predchodcom Z95 bol ARC-170 starfighter (Lego ARC-170). Oba tieto modely boli vyvinuté spoločne korporáciami Incom a Subpro.

V-Wing (Lego V-Wing) bol naozaj predchodcom Tie fighteru (Lego Tie fighter). V-Wing bol vyrobený spoločnosťou Kuat Drive Yards. Koncept skoro všetkých stíhačiek KDY (vrátane V-Wingu) bol predaný spoločnosti Sienar Fleet Systems. Tieto dve spoločnosti boli hlavnými dodávateľmi zbraní pre Palpatinovo Impérium.

A ešte vysvetlenie skratiek (keby tu náhodou neboli samý SW fanatici 8) ):
ARC - Aggressive ReConnaissance
TIE -  Twin Ion Engine

Edit: TIE fightery boli vyvinuté a vyrábané v Sienar Fleet Systems.

Edit #2: Toto bola reakcia na pôvodnú verziu Collectorovej recenzie, kde bola uvedená nejaká rozprávka o predchodcoch X-wingu. Tento post iba uvádzal informácie na pravú mieru. Pôvodná recenzia však bola zmenená.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.