Co je classic castle?

Založil Colonel32, 09.10.2005, 12:06:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Colonel32

pod pojmem classic castle si kazdy predstavi neco jineho... treba pro me je to 1984-1995

myth

Ako Classic Castle beriem stavebnice z prelomu 70-tych a 80-tych rokov - teda set 375 Castle a ostatné sety s ním súvisiace. Classic Castle pre mňa končí príchodom setov s minifigmi s designom "Crusaders" a "Black Falcons" (1984).
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

chadzi

souhlas s mythem, classic je zlutak + kosmicky prilby  ;) to co pise colonel bych oznacil za 'zlatou eru', pac par prisly dragoni a fright knights.

Jindroush

Žluťák bych tedy jaksi nebral v potaz, ten bych dal do pra-castle, než do castle. Wolfpack jsou asi tak poslední pořádní...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Colonel32

dragon byli divni, ale royal byli jeste v pohode (klasicka castle kola u kocaru, a tak celkove to vypadalo jako castle), coz pak do rytiru tak nejak zahrne i draci, kteri se v podstate svezou.. naopak prichodem pana netopyru, ktery je v podstate jeste horsi nez vetsina kk, byly ty hrady dobre oddelene, co je jeste dobre, a co uz je spatne...

Colonel32

tak to zkusme definovat takto:

Mezi skutecne "rytire" patri crusaders, falcons, black knights a royal knights. Forestmen a Wolfpack nejsou "rytiri", ale spise takove ozbrojene bandy, a dragon knights nejdou zaradit vubec... maji sice mece a stity, ale nemaji brneni, a prilby maji tezkopadne, ale impresivne vypadajici, nejsou tedy utilisticti, ale jejich sila je ve vizualnim zjevu. jsou odstrasujici. Jako jedini nebojuji ferove muz proti muzi, ale bojuji za pomoci kouzelnika a draka... ale svezli se s dobou, proto je ja osobne radim mezi rytire

Dejv

#6
Mne osobne se libi black knights, dnes jsem sehnal 6086 za flasku zeleny. Je zajimave, jak si nekteri lide nevazi lega...

muzzo

Citace od: sparkz kdy 12.11.2005, 21:55:38
Mne osobne se libi black knights, dnes jsem sehnal 6086 za flasku zeleny. Je zajimave, jak si nekteri lide nevazi lega...

Nemohu se zbavit pocitu, že jsi se dopustil podvodu. Využil jsi nevědomosti prodejce a neinformoval jsi ho o skutečné ceně jím nabízeného zboží. Takhle obchodovali zámořští objevitelé s domorodci. A nakonec napíšeš, že si neváží lega?  ??? A to Ti to snad vadí?

Dejv

O ceně jsem ho informoval, nic jsem nezatajil. Jen mě zarazilo, že za to chtěl jen tak málo.. A nemusíš do mě hned valit..

muzzo

#9
Omluvím se Ti, jestli jsi mu řekl, že by za to dostal 31 což zhruba představuje 300 lahví toho alkoholu za který to prodal.

Edit: jo omlouvám se za mystifikaci, ještě jednou promiňte.

Colonel32

jestli to bylo komplet vcetne bilejch pirek, tak za to skutecne mohl dostat az 3000 korun. Jestli si mu rekl, ze to ma prez dva tisice, ze za tisicovku nebude mit nejmensi problem to prodat, a on ti to stejne nabidl za lahev zeleneho, tak jste bud velmi dobri kamosi, nebo si mu uz mu predtim nejake flasky koupil

Cavelon

Citace od: muzzo kdy 12.11.2005, 23:04:52
2 500 což zhruba představuje 300 lahví toho alkoholu.

Fľaša alkoholu za 8,33 Kč? :o Preboha, to čo je za ekrazit? ???

Colonel32

tipuju, ze se muzo upsal s jednou nulou

Micho

Citace od: muzzo kdy 12.11.2005, 22:03:30
Citace od: sparkz kdy 12.11.2005, 21:55:38
Mne osobne se libi black knights, dnes jsem sehnal 6086 za flasku zeleny. Je zajimave, jak si nekteri lide nevazi lega...

Nemohu se zbavit pocitu, že jsi se dopustil podvodu. Využil jsi nevědomosti prodejce a neinformoval jsi ho o skutečné ceně jím nabízeného zboží. Takhle obchodovali zámořští objevitelé s domorodci. A nakonec napíšeš, že si neváží lega?  ??? A to Ti to snad vadí?

Zaujímavý názor, pri tejto myšlienke som sa normálne pozastavil. To by chcelo solídnu anketu na túto tému. Myslím, že sa dá o tom polemizovať.

Mnohí zberatelia starožitností preliezajú staré pôjdy a keď tam nájdu nejaký zberateľský kúsok slušnej hodnoty, tak pochybujem, že by informovali domáceho, čo tam má. Proste sa dohodnú za nejakú cenu (alebo zdarma), dajú to dokopy a strelia to za mohonásobne vyšiiu cenu. Ja si myslím, že ich znalosti a vedomosti sú ich know-how.

Citace od: muzzo kdy 12.11.2005, 23:04:52
Omluvím se Ti, jestli jsi mu řekl, ľe by za to dostal 2 500 coľ zhruba představuje 300 lahví toho alkoholu za který to prodal.

Asi by som mu to nepovedal a tým ho zachránil pred alkoholickým opojením.  8)

Micho

#14
Citace od: muzzo kdy 12.11.2005, 23:17:31
Ne jeho ľivotní styl je jeho věc a tohle je krádeľ, stejně jako u tě sběratelů ( mimochodem to je jeątě horąí, protoľe sparkz to snad nikomu nechce prodat)

Muzzo, keď sa ti chce, tak sprav anketu so správnymi možnosťami a uvidíme, aké budú názory. Ja sa za svoj nehanbím. Keby to bol môj dobrý priateľ, tak mu poviem o čo ide. Ale nič ma nenúti informovať všetkých o tom čo majú. Keď budú obe strany z obchodu spokojné, tak je to v poriadku.

Veď len my Afolovia, ako určitá úzka skupina ľudí zameriavajúca sa na Lego sme schopný dať horibilné sumy za určité veci z Lega. Pre ostatných to má malú alebo žiadnu hodnotu, len ako hračka.

Keď pozorám na eBay a niektoré staré veci z Lega idú za horibilné sumy, tak to nie je vecou chcenia? Pred 30 rokmi by nikto nemohol povedať, že to bude mať ešte nejakú cenu. Tú cenu vytvorili len obdivovatelia Lega.

Pozn. adm.: Muzzův post, který Micho citoval, by umazán.

Dejv

#15
koukám, že diskuze se rozbíhá.. Napíšu přesně jak to bylo: Ten člověk je můj dobrý kamarád, tak jsem se ho zaptal, jestli nemá nějaké lego na prodej. Řekl, že má 6086, už asi 5 let rozebrané, zaprášené a nepoužívané.
Nabídl jsem mu 2500,- , ale přátelsky mě poslal do p****e, ať mu prý koupím láhev jeho oblíbené zelené, dříve jsem pro něho něco udělal, tak jsem si řekl, že hloupý kdo dává, hloupšjší kdo nebere. Podotýkám, že jsme byli oba střízliví. Připadá vám to jako krádež?

EDIT: A prodávat to v žádném případě nehodlám. Jsem sběratel, nikoliv obchodník a zloděj.

Cavelon

Každý obchod je vecou dohody.
Ak chcem niečo predať alebo kúpiť za rozumnú cenu, tak si najprv zistím z nezávislých zdrojov (napr. na Internete) akú to má hodnotu. A je len na mne ako sa potom rozhodnem...
Pokiaľ niekto vyslovene neklame, tak ho IMO nemožno označovať za zlodeja. :P

Dejv

To Muzzo : Kdybych takhle někoho okradl ( což bych nikdy neudělal, navíc kámošovi ), tak bych se s tím tady asi nechlubil... To bych velice brzo skončil...

rdk

Prosím Muzza, aby nikoho neoznačoval za zloděje, když nezná podrobnosti. >:(

muzzo

Vzhledem k tomu, že jsem narazil na tvrdé moderování, si nejsem jistý jak dlouho tady tento příspěvek vydrží. Ale to co jsi popsal není koupě, spíš dar a potom se Ti s tichým přáním, chtěl bych mít také takové přátele,  omlouvám za osočování. A přeji Ti hodně hezkých okamžiků s nádherným setem. ;)

Dejv

Pokud to myslíš upřímně, omluvu přijímám a díky. Akorát bych to nenazval darem, ale když už to nazvat jinak než koupí, tak raději protislužbou.. Mějte se, jdu hajat, zítra mě čeká stavění...       Sparkz

Nopogo


muzzo

Tady v té diskuzi se, mimo jiné ;), řešilo spíš časové období ve kterém Lego produkovalo stavebnice označované jako classic castle, než konkrétní set.

Colonel32

nopogo je na rok 86 nejakej vysazenej, koukam...

Peetrs

Nedá mi to, abych nezareagoval na diskuzi, jež se tady rozpoutala ohledně výměny setu za flašku alkoholu.
Nevidím jediný důvod, proč informovat prodávající o ceně, kterou pro (protože cena je vždy subjektivní) daná věc má, neboť předpokládám, že když se prodávající odhodlá k prodeji, tak zná skutečnou cenu výrobku, který nabízí. Navíc bych mu zdarma sdělil informaci, kterou jsem musel sám s určitými náklady (časovými) získat. Proto mi úvaha o podvodu připadá dosti zvláštní. Já jsem nabídl cenu a prodávající na ní přistoupil, nenutil jsem ho k tomu násilím ani jinak, takže je vše v pořádku. Jsou snad všichni obchodníci realizující zisk na nákupu a prodeji zboží podvodníci???

A teď k hlavnímu tématu! :D
Pro mě jsou classic castle sety do roku 95, vyjma dračích rytířů. To jsou tak možná "fantasy" castle, ale rozhodně ne classic!

Nopogo

Citace od: Colonel32 kdy 23.11.2005, 14:00:52
nopogo je na rok 86 nejakej vysazenej, koukam...

njn byly mi 4 roky  ;) to byla kraaasa, kdyz jsme pro ty LEGA chodili do TUZEXU  ;D

z casoveho hlediska jsou pro me classic caste 1982-1992  :)