Games 2024

Založil Anatyt, 02.05.2024, 20:17:43

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Anatyt


Tomik

Jo, jo, není nad klasiku. Ty figurky vypadají jako vysoustružené.
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

poMOCník

Konecne nejake slusne vypadajici sachy. Kdyby tu byly tyto, nemusel jsem vymyslet ty svoje. Ackoli zabavne to bylo taky.

Nektere figury akorat maji teziste moc nahore. Konkretne kun a dama je na tom nejhur.

otaznik

Ještě šachovnice mohla být trošku střízlivější = bez "ozdob" na boku.

Drobuliatko

A asi sa s tym aj lahsie hra ako s tymi figurkovymi sachmi, kde boli study. Tie boli asi skor na ozdobu.

Strider

Má to trochu woke vadu na kráse. Klasická figurka krále má na hlavě kříž ve své barvě. Dokonce je tomu tak i v mezinárodně používaném 2D zobrazení (tam mají, ó hrůza, křížek i střelci). Soudruzi se zamysleli, co s tímto politicky nekorektním nešvarem a dali oběma králům na hlavu zlatou nanofigurku ::) Jak kreativní! Zlaté lejno by bylo bývalo ještě kreativnější. Ale trochu připomíná turban, a to by mohlo být už nebezpečné  ;)

ramsey1

A ještě si poradili i s barvou figurek samotných oproštěním se od obligátní bílé s černou :laugh:

poMOCník

Citace od: Strider kdy 10.05.2024, 09:10:33Má to trochu woke vadu na kráse. Klasická figurka krále má na hlavě kříž ve své barvě. Dokonce je tomu tak i v mezinárodně používaném 2D zobrazení (tam mají, ó hrůza, křížek i střelci). Soudruzi se zamysleli, co s tímto politicky nekorektním nešvarem a dali oběma králům na hlavu zlatou nanofigurku ::) Jak kreativní! Zlaté lejno by bylo bývalo ještě kreativnější. Ale trochu připomíná turban, a to by mohlo být už nebezpečné  ;)

Vidíš, to mě třeba vůbec nenapadlo. Docela často jezdíme na šachové turnaje a polovina sad vůbec nemá krále s křížem, ale vypadá spíš jako takový větší střelec (viz foto). A to není nějaký moderní výstřelek, jsou to všechno starší figury.

Takže nic woke bych v tom nehledal, pouze volba designu.

Mimochodem mám doma historickou šachovou sadu, kde král má na hlavě přesně takový zvláštní "ocásek", který připomíná nanofigurku.

20240202_114341.jpg

peter

Citace od: poMOCník kdy Včera v 11:35:17Vidíš, to mě třeba vůbec nenapadlo. ... a polovina sad vůbec nemá krále s křížem, ale vypadá spíš jako takový větší střelec

Díky, i já si doma prohlédl starší závodní šachy a král je přesně takový jak píšeš, tedy bez kříže ;)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.