Petr - oprášené modely s dětství

Založil holub, 14.05.2013, 18:38:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

holub

Zatím představím moje sety z děství,které jsem nedávno začal opět stavět a v ramci toho jsem narazil i na toto forum.Jelikož lego pro mě bylo dost cenné mám od něho vše a neztratilo se mi skoro nic,včetně krabic tak se taky pochlubím i když toho moc nemám.ASi to zažilo dost lidí tady jak tu prohlížím,na druhou stranu právě pro to se možná dost stavebnic zachovalo jako zachovalo,takže to znáte  ;)
Rodiče mi začli Lego kupovat až po dlouhé době,co jsem si pravidelně prohlížel katalogy 1993 a 1994,a napodoboval jsem ruzné sceny s Chevy - která právě byla v době po převratu daleko více IN s rodičovského pohledu a i cenově přijatelnější.Po par letech -v roce 95 nebo 1996 jsem si konečně vyškemral k narozeninám první Lego(malou formulku ještě ukážu nebo doplním) a začal tak i můj příběh.
Podle mě je to navíc zlatá doba doba Lega a nad katalogy,prospekty,plakáty asi nejeden "slintal" a proto i zůstanu u Lega této doby jelikož k němu mám nejvíc vztah a strašně jsem ho vždy chtěl.Vubec moje první setkalní z Legem si pamatuju velmi letmo,jako pozorovaní vitríny naší hračkárny kde se proháněl Monorail (neska by to bylo hned pryč že ? :D),mě se strašně libil a to jsem ještě nevěděl co a že je to Lego.
Podle mě s modelů té doby vyzařuje taková příjemná pohoda a připadá mi že to nebylo tak tupé pro to je mám nejraději."Moderní" divoké a primitivnější lego cca kolem 2000 a dál pro mě znamenal postupný upadek lega a i konec zájmu,a to i věkově mě to přestalo bavit,na druhou stranu asi nejen pro mě že.Připadá mi že se začíná na dnešních modelech více makat a je zase vidět že na něm pracují noví zaměstnanci mojí (naší) generace,objevují se celkem aktraktivní kousky.

Právě mám sestaven svůj největší a nejoblíbenější set 6543 (http://www.brickset.com/detail/?Set=6543-1) ,tehdy jsem ho objevil v hračkárně jako nějakou uloženku a zlevnili ho aby se toho zbavili,i přesto tehdy stálo asi 2300,- a byla to pro mě veliká krabice kterou jsem hrozně chtěl  ;D přal jsem si ho a nasledně dostal k vanocum.


Foto je tady:  http://hb-killaz.rajce.idnes.cz/Lego_sbirka  ,zatim tam toho moc neni :) jo a u přístavu ten Octan pickup ty kola to takhle neni origo (ty mám samozřejmě taky),trochu jsem jen tak tunil :D


otaznik

Samozřejmě věc pohledu, ale podle mě LEGO od roku 2003 jde, co se týká témat i samotných setů, opět výrazně nahoru. Jako zlatou dobu vidím éru 80. let a počátek 90.

holub

#2
ano to máš pravu,poslední roky sou v klidu v jedné větě sem psal že se to zlepšuje zase zpět do starejch kolejí.Já sem hlavně myslel takový to období jak asi píšeš.Moc ty nový nesleduju ale tam se mi pár modelů libí to máš pravdu že zas tak špatné ted už není.

holub

#3
TAk jsem si udělal konečně po letech radost a splnil si přání mít lego vlak,sbírka rozšířena o vlaky - 4565 a nakladní nadraží 4555.
Pocity jsou zatím jakože to nadraží s jeřábem best of,lego vlak je ve skutečnosti parádně robustní a veliký než jako to vypadá na fotkách a diorámatech v katalogu,set 4565 má tak trochu futuristický design oproti 4555,ale zase má pěkně veliké vagony oproti starším nakladním vlakům což vypadá dobře.A je to docela origo designerský kousek.

PS: Chybí mi propojovací kabel mezi elektromotor a ledku v lokomotově ,takže mi to nesvítí,nemá někdo nahodou na prodej ?diky

germik

Wow, tohle nádraží s tím jeřábem jsme jako malej vždycky okukoval v katalogu se zatajeným dechem! :D :'(
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik