(vlastní) Jídelní vůz

Založil hawran, 11.03.2012, 13:09:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hawran

Zdravím a přicházím s dalším "hybridem" tedy něčím mezi modelem a dětskou hračkou. Tentokrát jsme se pokusili udělat imitaci jídelního vozu Mitropa bývalých DR (Deutsche Reichsbahn)
Nakolik se nám to povedlo posuď te sami... Předlohou LEGO modelu byl samozřejmě osobní vůz ze setu Emerald Night. V této verzi je dlouhý pouze 24 studů (místo původních 28 - protože jsem na BL koupil špatnou trainbase...) a tudíž má jen tři okna (plus kuchyňku)
Dále jsem zmenšil šířku přechodu mezi vozy z původních čtyř studů na tři (respektive ze dvou na jeden). Jak prohlásila moje žena tenhle vagón je jenom pro hubený  :)
Důsledkem této změny jsou mimo jiné i dveře trochu "našikmo". Je toho dosaženo použitím kombinace jumper plates a plates 3 x 1, viz přiložené obrázky.
Střecha je upravena tak, že nejsou použity Slope, Curved 2 x 4 x 2/3 ale Slope, Curved 3 x 1 No Studs. Podle mého názoru taktová střecha vypadá lépe než u vozu Emerald Night.
A poslední změnou proti originálu je uchycení dveří (v originále Brick, Modified 1 x 1 with Clip Vertical + Brick, Modified 1 x 1 with Handle, na našem voze Bar 6L with Thick Stop + Brick, Modified 1 x 1 with Clip Vertical + Plate 1 x 1 with Clip Vertical)
Bricks Forever!

Colonel32

To zkosení je hezké jako prvek, ale je v děsném nepoměru vůči délce vozu...

http://images.auktionsbuddy.de/maalgyan/20110630_Auktion_81609_239.jpg

hawran

Vagon je strašně krátký, vím to, tak to ber třeba jenom jako studii (navíc to barevné schéma...)
;) (ono se to ani moc jako něco jiného brát nedá...)
Bricks Forever!

hobby

Ten prvek sešikmení je u těchto vagonů skoro novinka a tak ji vítám, dodává na zajímavosti. Přesto bych ještě hledal dál, aby průchod byl opravdu na dva study, možná nějaký snot, nevím, nebo jen sešíkmení na 5 studů, jako jsem před časem sám použil u Hurvínka.
Délka vozu je opravdu velmi málo, takhle ani nepřipomíná originál, ale to ty opravíš :).

hawran

Aha, já věděl že už tohle někdo někdy někde použil...
Dík Hobby!
Bricks Forever!