Svět kostiček - zámek Slavkov - Austerlitz, III - V 2015

Založil Peesko, 23.02.2015, 19:07:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Peesko

Pozvánka na výstavu "Svět kostiček" do zámeckých prostor ve Slavkově u Brna:

Rádi bychom pozvali všechny příznivce pestrobarevných kostek na výstavu, jenž je určena nejenom pro děti, a která bude obsahovat bezmála 300 exponátů z populární stavebnice Lego pod názvem Svět kostiček.

Návštěvníci se mohou těšit např.: na filmovou tvorbu z této stavebnice, která představí témata The Simpsons, Back of the Future, Harry Potter, Toy Story – Příběh hraček, Ghostbusters – Lovci duchů; exponáty představující známé architektonické skvosty z různých koutů ČR. Pro děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek s vláčkodráhou, ke stavění kostky Duplo i Classic – Basic. Pro nejmenší návštěvníky výstavy bude v prostorách dětského koutku ke kreativní tvorbě umístěn originální Lego hrací stolek.

Výstava nabídne návštěvníkům velmi zajímavou podívanou na část rozsáhlé sbírky továrních setů ze sortimentu společnosti Lego za posledních téměř 40 let její produkce, vlastní tvorbu člena československého fóra kostky.org, který se představuje pod přezdívkou Peesko a dále exponáty dalších vyzvaných vystavovatelů. Součástí výstavy bude i několik překvapení.

Slavnostní otevření proběhne vernisáží ve čtvrtek 26. března 2015 v 16.00 hodin v Historickém sále slavkovského zámku, kdy bude zároveň zahájena nová turistická sezóna na zámku. Výstava bude přístupná souběžně s provozem zámku v galerii v přízemí do 17. května 2015.
Peesko

Peesko

#1
fotografie exteriéru a expozičních prostor
Peesko

Peesko

Návrh expozičních prostor pro realizaci výstavy Svět kostiček.
Peesko

Peesko

Reklamní plakát k výstavě Svět kostiček.
Peesko

Peesko

Rád bych pozval všechny příznivce pestrobarevných kostiček na unikátní výstavu 360 exponátů z 200.000 dílků stavebnice Lego, kterou zahájíme vernisáží v prostorách přízemní galerie zámku Slavkov - Austerlitz ve čtvrtek 26. března 2015 v 16.00 hodin. Výstava bude trvat do 17. května 2015 pod názvem ,,Svět kostiček".
Náplní výstavy bude tematická expozice dioramat města:
City - stavba, City –Trains - vlaky, City - letiště, City přístav a překladiště, zábavní park a sportoviště, speciální kolejová vozidla, modelová vozidla ze série Model Team a Creator, dále skulptury, alternativní modely, viněty a další exkluzivní exponáty z řad továrních setů, i ,,MOC" tvorby (My own Creation – má vlastní tvorba). Velkým lákadlem může být i filmová tvorba z kostiček, která představí témata The Simpsons, Back of the Future, Ghostbusters – Lovci duchů, Spongebob, Lego Movie, exponáty známých architektonických skvostů z různých koutů ČR. Tovární sety z různých časových období budou v jednotlivých tematických celcích při vzájemném porovnávání představovat na první pohled patrné proporční, hmotové i estetické rozdíly na časové ose dle roku vydáníexponátů a dostupných kostek někdejší produkce společnosti LEGO.
Nelze opomenout také prostor pro malé slečny, pro které je připraveno komfortní, pestrobarevné diorama města Heartlake, sestavené ze stavebnic Lego Friends.
Pro nejmenší děti bude připraven plnohodnotně vybavený dětský koutek s Lego Duplo® vláčkodráhou, ke stavění kostky Lego Duplo® i Lego Classic® (Basic). Pro návštěvníky výstavy bude v prostorách dětského koutku ke kreativní tvorbě umístěn originální Lego hrací stolek.
V prostoru pokladny si návštěvníci budou moci zakoupit jakékoliv z vybraných druhů stavebnice Lego, které projekt výstavy "Svět kostiček" nezastřešuje. Sety jsou zajištěny nezávisle jiným prodejcem za ceny stanovené z jeho strany.
Příprava výstavy je sice rozsáhlá a časově náročná, ale nabídne návštěvníkům velmi zajímavou velkoplošnou podívanou na část rozsáhlé sbírky továrních setů (ze sortimentu společnosti LEGO za posledních téměř 40 let její produkce), vlastní ,,MOC" tvorby autora výstavy a člena československého fóra "kostky.org", který se představuje pod přezdívkou "Peesko" a dále exponáty vyzvaných dalších vystavovatelů, stavitelů a sběratelů, jejichž vlastní i převzatá tvorba i části sbírek tematicky vytváří, díky úzké a vstřícné spolupráci, ucelenou rozmanitost celé výstavy. Kromě umístění exponátů v expozicích se někteří vystavovatelé ("Matka", "Tomik", "Bruno") představí i v tištěné podobě pomocí čestných posterů, které budou vyvěšeny na zdech jednotlivých výstavních prostor. Projekt výstavy Svět kostiček spolupracuje i s regionálními vystavovateli, z nichž prezentují svou tvorbu i část sbírky dva vystavovatelé z Brna.


Peesko, Svět kostiček.
Peesko

Peesko

Pozvánka k televizním obrazovkám.

Informace o projektu putovní výstavy Lego exponátů Svět kostiček, pozvánka na výstavu v prostorách zámku Slavkov - Austerlitz a přehlídka vybraných exponátů mé tvorby i tvorby dalších vystavovatelů "(Matka" "Tomik" a "Bruno") bude ke shlédnutí tento pátek 27. března od 06:15 do 08:30 postupně ve čtyřech pětiminutových živých vstupech pořadu Dobré ráno na ČT2 exkluzivně z Brněnského studia České televize.

Peesko
Peesko

Peesko

Výstava exponátů ze stavebnice Lego pod názvem "Svět kostiček" a pozvánka k televizním obrazovkám i na aktuální výstavu v prostorách zámku Slavkov - Austerlitz:

Pořad Dobré ráno na televizní stanici ČT2, pátek 27. března 2015.

První řivý vstup:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/315292320020030/?video&index=390281#video

Druhý živý vstup:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/315292320020030/?video&index=390435#video

Třetí živý vstup:
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10435049455-dobre-rano/315292320020030/?video&index=390443#video
Peesko

Johny650

Parádní výstup. Moc fajn se na to kouká. Dnes tam asi zajedeme s přítelkyní :)

Díky.

PS: jen dotaz ohledně Ghostbusters. Na netu jde stáhnout free návod?

Marty713

Petře, krásná prezentace.
Otázky, které ti pokládali, patří k těm, na než každý z nás musel už někdy odpovědět. Zvládnul jsi to bezvadně bez ztráty kytičky. Výstava, musí být krásná, škoda, že je to pro mě přes celou republiku.

Ohledně alternativních modelů už by to opravdu možná chtělo trochu víc osvěty vůči veřejnosti a snad, jak mi psal Tomáš, zřídit na fóru, samostatnou sekci.

Ještě jednou paráda!

Bruno

Petře super, fakt se to povedlo, vystoupení na ČT2 bravůrní a já jsem moc rád, že jsem součástí.

Peesko

Díky moc za chvály, pánové. Inu, jsem moc rád, že jsem byl do pořadu Dobré ráno pozván a mohl jsem představit část nejen své tvorby a svých sbírek, ale přednostně i další vystavovatele, kteří s projektem "Svět kostiček" úzce spolupracují. Zájem o spolupráci ze strany dalších sběratelů a stavitelů originální MOC tvorby je více než velký a již eviduji více než tři desítky zájemců, kteří mají zájem být součástí tohoto projektu. Každý ovšem nesplňuje kritéria, která jsou pro udržení prestižní úrovně projektu SK striktně stanovená. I tak je to příjemná zkušenost, že se o tomto projektu začíná vědět a je o návštěvu výstavy zájem.  Pro projekt Svět kostiček chystám několik inovací a rozšíření o další plnohodnotný program. Více prozatím neprozradím. ....

V případě zájmu o spolupráci - vystavování Vašich sbírek, resp. přednostně Vaší MOC tvorby, mi pište, prosím, do SZ.

Díky


Peesko
Peesko

Tomik

Smekám před tebou, Petře. Zvládnul jsi to na výbornou. Docela mě rozesmála ta scéna se žralokem a upadlým kolem - asi budu muset začít dělat svoje modely ještě pevnější... ;D
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

Peesko

Žralok je v pořádku spravený, Tome. Ondra pravděpodobně na žraloka tlačil moc a šoupl s ním šmikmo svahem, proto vyzul kolečko z osičky. :-)
Peesko

Peesko

Obrovský úspěch! Za první tři dny od vernisáže navštívilo výstavu "Svět kostiček na zámku Slavkov - Austerlitz již více než 1.000 návštěvníků!!!! Mediální zájem o tento projekt dělá skutečně divy....
Peesko

Neřád :-)

#14
Ahoj pár fotek , bohuzel jsem to úplné neodhadnul  tak je fotek jenom pár a horších :-(

https://picasaweb.google.com/116521250745198868587/SvetKosticekZamekSlavkovAusterlitzIIIV2015



Marty713

Díky! Na ty lokomotivy (zvlášť brejlovce) bych vydržel koukat hodiny ;)

Neřád :-)

Citace od: Marty713 kdy 30.03.2015, 10:55:37
Díky! Na ty lokomotivy (zvlášť brejlovce) bych vydržel koukat hodiny ;)

jj ty jsou uplne luxusni  ;D taky jich mam nejvic fotek  :P

Peesko

Budu ty Brejlovce, Bardotky i Pešingra stavět i v jiných barvách. Ještě chystám postavit další prasotraktor a zkusím i Taurus. Máte se na co těšit.
Peesko

Neřád :-)

Citace od: Peesko kdy 30.03.2015, 19:30:52
Budu ty Brejlovce, Bardotky i Pešingra stavět i v jiných barvách. Ještě chystám postavit další prasotraktor a zkusím i Taurus. Máte se na co těšit.

Já se přimlouvám o jednu730.635   ;)

Peesko

730.635 je rozestavěná v barvě červeno-žluté a červeno-bílo-modré. Podvozek bude u jedné černý a u druhé tmavě šedý. Čekám jen na objednané díly z BL. Na další výstavě již některé kousky budou k vidění. Předpokládám, že budou k vidění ve Šůuknově, možná v Letohradu. Do Žebráka jedou RC modely.
Peesko

Peesko

Peesko

Neřád :-)

Citace od: Peesko kdy 31.03.2015, 17:42:05
730.635 je rozestavěná v barvě červeno-žluté a červeno-bílo-modré. Podvozek bude u jedné černý a u druhé tmavě šedý. Čekám jen na objednané díly z BL. Na další výstavě již některé kousky budou k vidění. Předpokládám, že budou k vidění ve Šůuknově, možná v Letohradu. Do Žebráka jedou RC modely.

jj Lokomotiva řady 714 "lego" by byla stylová  ;D

Peesko

Těším se, až se dostanu do Hladomorny k rozestavěným dílkům. Aktuálně se musím vymarodit a připravit výstavu SK do Žebráka, pak bude zase pár týdnů čas na stavění, než se rozjedou letní výstavy ve Šluknově a Letohradu.
Peesko

Peesko

Projekt putovní výstavy "Svět kostiček" navštívilo na zámku Slavkov - Austerlitz za první víkend přesně 1067 návštěvníků! K dnešnímu dni ode dne otevření výstavy se návštěvnost vyšplhala téměř ke 2.000 návštěvníků. Následující velikonoční víkend bude z hlediska velkého počtu rezervací k návštěvě také velmi zajímavý.

Zámek Slavkov - Austerlitz bude přístupný i o Velikonočním pondělí, a to od 09.00 do 16.00 hodin.
Peesko

Peesko

Derniéra výstavy ,,Svět kostiček"

Jste srdečně zváni u příležitosti zakončení krásné a návštěvnicky úspěšné výstavy ,,Svět kostiček" na blok přednášek a workshopů na zámek v neděli 17. května 2015 od 12 hodin v Rubensově sále slavkovského zámku, kde budete mít možnost absolvovat poutavý přednáškový cyklus samotného autora výstavy Ing. arch Petra Šimra (Peesko) nebo se aktivně seznámit s postupy, jak si co nejsnáze postavit model pouze z jedné stavebnice Lego. Využijte také poslední možnosti návštěvy této krásné barevné výstavy, která bude v tento den otevřena od 9 – 17 hodin.

V rámci derniéry bude pro návštěvníky výstavy "Svět kostiček" připraven následující plnohodnotný program:

Přednáškový cyklus s tématy:

12:00 - "Svět kostiček" - krátké představení projektu putovní výstavy Svět kostiček a slovníček pojmů kostkařů - přednáší "Peesko"

12:15 - "Kreativní tvorba v kostičkovém designu" - poutavá fotogalerie výtvorů včetně světové tvorby "AFOLů" – dospělých fanoušků Lego kostek (the Adult Fan of Lego) - přednáší "Peesko"

12:45 - "Kreativní virtuální tvorba" - výukový seminář o základech virtuálního 2D a 3D návrhu a tvorbě v nejdostupnějším počítačovém programu LDD, uživatelské prostředí, práce s knihovnami a generování výstupů pro zajištění dílků, realizace navrženého díla - fotogalerie; - přednáší "Peesko", délka prezentace cca 25 - 30 minut.

Workshop - "Alternativní modely":

13:30 - Workshop na téma "Alternativní modely" návštěvníky seznámí s tím, jak si co nejsnáze postavit model pouze z dílků jedné stavebnice Lego. Program se skládá ze dvou částí: prezentace, při které Vám zkušený stavitel alternativních modelů Tomáš Vít, známý pod přezdívkou "Tomik", ukáže užitečné tipy a triky, které používá při stavbě alternativních modelů a ve druhé části si budete mít možnost pod jeho vedením postavit svůj vlastní model ze setu 31017, který Vám poté po společném focení zůstane. První část workshopu je volně přístupná a pro účast ve druhé části potřebuje mít set 31017 - ten si můžete buď zakoupit na místě za částku 250 Kč, nebo s sebou přinést vlastní.

Pozn.: Z kapacitních důvodů pro účast na workshopu prosíme zájemce, aby o závazné rezervaci ke koupi továrního setu z naší nabídky (případně zajištění vlastního setu 31017) a souběžně také rezervaci místa pro tvorbu Alternativního modelu ve vyhrazeném prostoru informovali nejdéle do 8. května 2015 na e-mailu peesko@seznam.cz.

Peesko

Peesko

Výstavu Svět kostiček na zámku Slavkov - Austerlitz navštívilo od 26. března do 17. května 2015 celkem 9.128 návštěvníků. Výstava zde byla poprvé a nabídla expozici sestavenou celkem z 330.000 kostiček. Pro velký ohlas i zájem nejen ze strany veřejnosti, ale i vedení zámku se na konci jara roku 2018 na zámek Slavkov opět vrátí a na více než dvojnásobně velkých prostorách bude realizována minimálně do konce letních prázdnin expozice, která bude složená ze 3.000.000 kostiček. Je to výzva, ale také nic nemožného. :-)

Zajisté je na co se těšit.


Peesko
Peesko