Dotaz pro Duplo vláčkaře

Založil Pixie, 28.06.2006, 08:42:03

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pixie

Potřebuji od vás pomoc - snažím se přesvědčit manžela, že by se nám hodil alespoň jeden malý Duplo vláček, ale zatím bez úspěchu. Zatím jsem nadhodila fakt, že vetšina Dupla je omyvatelná, narozdíl od dřevěných vláčkodráh (do kolejí se špína po čase "zažere" a nenapadá mě, než vzít na to brusný papír...), a že jdou ty díly používat i k normálnímu stavění. Jelikož mám ale nulové zkušenosti s Duplo vláčky (a nevím ani kde se na ně byť jen zblízka podívat - dost mi tu schází nějaký ten značkový Lego Shop  ;) ), potřebovala bych vědět, zda Duplo koleje a vláčky vydrží i hrubé zacházení malých kluků, nebo jestli se vám někdy něco ulomilo (je to sice děs a hrůza, ale když je s tím nechám samotné, tak se alespoň jednomu povede o trať zakopnout, nebo na ni šlápnout - vydrží to?) A samozřejmě, pokud uvedete další důvody, proč pořídit Duplo vláček, budu jen ráda! Předem moc a moc děkuji!

Llevelyn

Duplo vydrží všechno.. >:D a je komplet omyvatelné, krom el. dílů. Vláčky jsou buď inteligentní.... velmi vychytané, obyč. elektrické a ručomanuelo postrkovací.. třeba Thomas. Vyžadují jen více prostoru na zemi k rozložení.

Více poví Sam.no, bo vlaky doma mají a malí kluci si tam hrají, včetně toho našeho. 8)

Koupit lze i se slevou z druhé ruky...
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Jarmila

Náš DUPLO vlak přežil  i LEGO DEN v mateřské školce, když do ní ještě Josífek chodil. Koleje rovné i oblouky, křižovatka, výhybky, most a přejezd - jedna mašinka s vagónky - to vše předhozeno "dravé zvěři" v mateřské školce v počtu asi 20 dětí. A že to tedy nešetřily. A přežilo to všechno - kromě baterek do mašinky.  ;D Ty byly v poledne naprosto vyčerpány.  ;D Takovýto LEGO DEN jsme dělali se synem asi 4x. A nikdy žádný problém. Takže to musí přežít i Tvé děti.
A kluk, přestože máme i vlaky z normálního lega, tak čas od času jde Duplo mašinku prohnat po kolejích. A to je mu už 9 let.
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Pixie

Díky moc, Jarmilko, tomu říkám pořádný zátěžový test! Když to přežilo školku, tak už to musí přežít opravdu všechno...
Doufám, že si najde čas i Sam, jelikož teď mi nastává dilema jaký vláček...bohužel nemám na to koupit několik vláčků (což by bylo nejjednodušší řešení) a také se obávám, že až manželovi řeknu cenu některého většího setu, tak upadne do mdlob...jenže kupovat to jednotlivě mi nepřijde moc výhodné...
Z druhé ruky by to bylo fajn, ale na mimibazaru a aukru nějak nic zajímavého není...víte ještě o jiných místních zdrojích? (U německé ebaye mě poněkud odrazuje jazyková bariéra, poštovné a pošta...ikdyž kdoví - mají tam spoustu pěkných věcí...)

sam.no

Duplo vláčky jsou super a vydrží hodně, jak už bylo napsáno. K výběru bych řekla, že inteligentní jsou lepší, protože mají víc funkcí, jezdí dopředu i dozadu, zastavují na kamenech a podle druhu kamene na něj reagují (hlásí nádraží, tankují, zastavují, houkají, couvají, s každým strojvůdcem mají jiné funkce), jsou u nich 2 nevýhody: 1. když vykolejí, nezastaví se, kola se točí dál (u nových mototových vláčků se okamžitě zastaví) 2. druhá nevýhoda je, že se již nevyrábí a je problém je sehnat. Takže k dostání převážně z druhé ruky nebo e-bay. Nejlépe koupit velkou sadu DeLuxe 3325 +nádraží 3327  :)

http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=1278699
paní na mmb ho ještě má, ale má tam už zájemce, je to starší inzerát, ale neodstranila ho, tak ho třeba stále má, musíš to zkusit. I když ta cena je docela dost, protože vím, že to z jara měla za 2500,- a teď to má za 3000,-, nějak podražila :-\

Nové vláčky, také nejsou špatné :), ale jezdí pouze do předu, houkají a tankují, zastaví po sundání z kolejí. Navíc, když ho dítě blbě zvedne jen za střechu, tak to dobře nedrží a letí. :(


Petrjr

   Koleje jsou naprosto v pohodě. Vláčky, po viditelné stránce, také. Ale už se mi stalo, že u jedné z lokomotiv začalo blbnout horní spouštěcí tlačítko. Pak se to zničehonic zlepšilo a poslední stav je takový, že tlačítko je "tvrdší" ale funguje. Žádné opravy jsem nedělal.
   Pro upřesnění: Vycházím z 5ti leté zkušenosti se starším typem vlaků, před intelli-train: 2932, 2933 a pod. Hodně hrané.

Llevelyn

Nákup z e-bay není problém, pouze nelze zaručit co přijde.. tedy to co je na obrázku, ale není jasné v jakém stavu. Dražila jsem pro Jarmilu "velký" vlak, ani jsem ho nerozbalovala a předala.. snad byl v pořádku. Na mimibazaru už chodí docela dost věcí kupovaných na Německém e-bay, podle mého to přímou aukcí pořídíš levněji. Takže buď se poohlídni po slevách v obchodech a nebo pouvažuj nad aukcí.

Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Akinom

Já jsem první vlak koupila na www.annonce.cz paní prodala základní sadu a spoustu kolejí navíc za 700,--Kč. Ale stejně jsem neodolala a koupila potom ten inteligentní - sadu de luxe... a s tím souhlasím, že ta je nejlepší. A pak to chce přikupovat a přikupovat.... neodolatelný je most, tunel, závory a co nejvíc výhybek a kolejí.... Můj manžel z toho taky není zrovna na větvi, ale když se malá se všema návštěvama zavře v pokoji a 2 hodiny si jezdí s vlakem... tak rozhodně nenadává... a zájem vydrží dlouho.. Kamarádce se s duplo vlakem hraje 12tiletý kluk. A vydrží hodně.. i jednoleté a dvouleté destruktory... pro ty je lepší nepředvádět vlak na baterky, ale koupit ten ruční - veselá mašinka... přece jen je nebaví se pořád jen dívat... jak to jezdí samo a rádi si projedou dráhu ručně stručně.

Llevelyn

Jste mě tak zblbli, že jsem mladýmu koupila taky vláčky... ;D ;D ;D ;D ;D Pořád žadonil o vlaky, dostal dřevěnou vláčkodráhu, ale nic moc. Lámou se koleje, jezdí jen na rovině....nedá se moc okolo dostavovat.. takže nafasuje Duplo a nebude mi brát ty moje. >:D
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

***Banana.com

No, Duplo vydrží skoro všechno..malá s ním hází o zem co to jde, a že umí švihnout, já se svými dříve 135 a nyní 116 kg občas taky došlápnu na pohozené díly a zatím vše bez úhony ;D

Andry

\Prosim prosim mam dotaz...po precteni tohoto fora jsme totalne zblbla a cele dny surfovala nez jsem snad objevila stare inteligentni vlacky...a rovnou sadu 3325 - SNAD UZ DORAZI. A ted resim, jestli koleje a vyhybky muzu dokupovat uz ty nove...to by melo pasovat, ne??

Dekujuuuuuuu

Tomášek

Citace od: Andry kdy 06.08.2006, 21:38:08
...to by melo pasovat, ne??

Dekujuuuuuuu
Ano, pasují... 8)
Procházím DARK AGE.

Akinom

Odpověď pro puntičkáře.... nové výhybky a koleje sedí dobře, jen od de luxe sada inteligentních už má jiný odstín šedé... ale to jen tak pro upřesnění... na funkci to samozřejmě nemá žádný vliv.  :)

tazzy

Citace od: Akinom kdy 12.08.2006, 12:53:58
Odpověď pro puntičkáře.... nové výhybky a koleje sedí dobře, jen od de luxe sada inteligentních už má jiný odstín šedé... ale to jen tak pro upřesnění... na funkci to samozřejmě nemá žádný vliv.  :)


Opravdu?? Aspoň Duplo mohli této barvy ušetřit >:( Díky za info.

Akinom

Já puntičkář jsem, takže mi dalo dost práce vyměnit paradoxně nové za staré.... Nový most červený je taky už ta nová šedá.... Hoďte někdo už konečně nějaké nové foto drah duplo vlaků... potřebuji inspiraci.... nejsem žádný extra stavitel... každý nápad dobrý.

Petrjr

Citace od: Akinom kdy 13.08.2006, 20:04:12
Hoďte někdo už konečně nějaké nové foto drah duplo vlaků... potřebuji inspiraci.... nejsem žádný extra stavitel... každý nápad dobrý.
Nemyslím si, že to pomůže k inspiraci. Ale pár holých drah, co si děti postavily, sem hodím.

Petrjr

...

Petrjr

...

tazzy

Pěkné, ale odkaď máš tu zelenou mašinku?? Pokud vím tak jsou jenom modré a červené. :o :o

Petrjr

To jsou ještě pre-intelli train modely. Ta zelená je ze setu 2933.

tazzy

Citace od: Petrjr kdy 14.08.2006, 20:13:15
To jsou ještě pre-intelli train modely. Ta zelená je ze setu 2933.


Ahaaaa, já jsem myslel že ty letošní jsou úplně nové. V té době už jsem se o Duplo nezajímal a opět se k němu vracím až teď díky mým neteřím, tak jsem trochu ztratil přehled;)

Hana129

Tak to je tedy nádhera, dokonce mě láká vyměnit klasiku za duplo vláčky,
je vidět, že si děti užívají a vyhrajou. ;)

Petrjr

#22
   S klasickými jsem si hrál jen párkrát. A pokud mohu soudit, tak duplo vláčky koleje mají jednu velkou výhodu: mají "vůli" při napojování tak akorát, aby vlaky projížděly bez problému, ale aby se na delším kolejišti dala "deformovat" trať. Takže děti mohou stavět bez předchozího návrhu a při troše štěstí se vždy koleje nějak napojí.

Petrjr

#23
Kolo s 11, 12 a 13 zatáčkami - tedy s kolejnicemi o jednu méně, akorát a o jednu více. Je to sice hodně napružené, ale funkční.

tazzy

Tohle se mi právě na Duplu líbí, u klasického Systemu se vždycky rozčiluju, že se mi to tam a tady rozpadává, že mi vykolejuje vlak atd. atd. Duplo do sebe skvěle zapadá (kolikrát mě bolí prsty od zatlačivání klasických kolejí) a je pružné.

Raistlin M

Citace od: Petrjr kdy 15.08.2006, 01:28:14
Kolo s 11, 12 a 13 zatáčkami - tedy s kolejnicemi o jednu méně, akorát a o jednu více. Je to sice hodně napružené, ale funkční.

Není to ale bohužel funkční do nekonečna. Náš trpaslík si předevčírem stěžoval, že mu nechce po trati jezdit mašina, tak jsem na to koukl a měl udělaný takový pochybný tvar z rovných a zatáček, přičemž to měl tak napružený, že se to místy až zvedalo, jak šroubovice. ;D
Tak dostal hlasitější instruktáž na témata: "Přemýšlení při hraní" "Další nekoupím" "Pohodlnost" "Skvrny na slunci" a následně jsem to musel zcivilizovat.  ;D ;D ;D ;D

Akinom

Paráda, jste se nějak rozjeli.... posílám inspiračku....  :P

Petrjr

   Tak to si přisadím. Jako další inspirační dávám plakát, který byl součástí starých duplo vláčkových setů. Prosím omluvte kvalitu foto - nezbylo než s bleskem, takže šikmo (abych minimalizoval odrazy) a o zbytek se postaralo zmenšení a větší komprese obrázku. Na požádání se mohu pokusit po částech naskenovat a spojit.

Llevelyn

Naprosto geniální rozlišení oblouků a rovinek.. pro malé děti perfektní. 8)

Posílám žádost o nezmenšené foto nebo scan... ;)
Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

Petrjr

Citace od: Llevelyn kdy 15.08.2006, 21:04:16
Posílám žádost o nezmenšené foto nebo scan... ;)
Už se na tom pracuje. Navíc koukám, že zde je obrázek limitován šířkou 800, takže se mi to ještě dozmenšilo a vypadá to opravdu ošklivě. Jakmile budu mít scan hotov (někdy během noci), tak sem hodím odkaz, ať je to i pro ostatní případné zájemce.