Intelli mašinky

Založil lenka74, 13.04.2008, 16:27:06

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

lenka74

Ahoj, měla bych jeden připitomělý dotaz na ty, co mají Intel-li mašinky. Máme velkou sadu s benzínkou a několik kusovek z aukcí, včetně nových. Vše funguje, je super, ale jedna věc mi nedá spát. Údajně intelli vagonky mají v kombinaci s intelli mašinkou dávat jiné zvuky. Pravda je taková, že ani ten panoramatický, si ten cargo nic jiného nedělá, zvuky jsou totožné s i bez. Baterky máme pochopitelně vloženy, intelli kameny máme všechny, kufříky do intelli vagonku taky.
Není k tomu potřeba nějaký infra vysílač? Ty vagonky mají jako infra přijímač, mašinka ale naspodu nic nemá....
Díky předem za osvětlení.

GNOSIS

Přikládám fotku podvozku intelli, je na baterky a komunikuje s mašinkou přes infra vysílače na podvozku (po stranách) a v mašince (schované pod krytem). Funguje to tak, že mašinka na cargo kamenu zastaví a začne vyluzovat zvuky překladiště a podle bedny kterou přiložíš na podvozek vydá zvuk. Takže červená - kvokání slepic, modrá - cinkání skleniček, zelená - nádobí, hrnců, žlutá - bimbání hodin. Na fotce jsou označené spínače zvuků pro překladiště, kdy každá bedna má zespodu jiný výstupek. S nádražním kamenem je to podobné mašinka zastaví a vyloudí zvuky nádražního hlášení, po zasunutí cestujících a kufrů jsou další zvuky. Intelli podvozky jsou stejné a reagují podle toho co na něj zrovna dáváš i do vzdálenosti cca 30 cm. A rozhodně je s tím hodně zábavy. Více informací je zde intelli.
Proč ti to nefunguje to opravdu netuším, ale podle toho co popisuješ je problém v podvozku, takže bych ho zkusil rozšroubovat - jemně a zkontroloval bych i vizuálně jestli něco není rozbité či ulomené.