Splneny sen aneb Anglie, pro legare zeme zaslibena

Založil petras81, 06.05.2006, 19:34:27

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

petras81

      Bylo nebylo.... za devatero horami a devatero řekami a hlavně za mořem, i když jenom trošku , jedno království... A přesně tam jsem zhruba před dvěma měsíci nasměroval svoje kroky. Našli jsme si tu s přítelkyní práci v jedné rodince jako au-pair couple, což ve zkratce znamená asi to, že ona se stará o 3 děti a já o zahrádku.... spíš pořádnou zahradu, protože než ji třeba jenom posekám, země se dvakrát otočí okolo své osy (a to na to mám pořádnou sekačku) I přes počáteční stres spojený s ukončením pracovního poměru a tím, jestli vše vyjde jak má, mohu teď již s klidem říct, že tahle cesta znamenala splnění jednoho dětského snu... mého snu. No a proč se o to štěstí s někým nepodělit... i když jenom slovem. Kdo jiný by to měl pochopit, když ne lidé na tomto fóru...

Hezky se pohodlně posaďte a naslouchejte tomu, co vám chci říct. Po příjezdu nám trvalo zhruba týden než jsme se rozkoukali a zabydleli. První věc kterou jsem tu důkladně prozkoumal byl počítač... mé pozornosti neušlo ani to, že v oblíbených položkách je odkaz na ebay.co.uk... říkám si... ''mohl by jsem se podívat, co se tu dá sehnat'' No a tak jsem začal zkoumat a brouzdat po stránkách ebay a k mému údivu jsem zjistil, že tu ty lidi prodavaj Lego... někdy levně, jindy trošku dráž, ale co je podstatné... seženete tu úplně všechno. Lidé jsou tu trošku movitější než u nás a tak i těm svejm smradům kupujou dražší hračky, většinou v počtu nemalém. No a co udělá smrad když vyroste a začne se zajímat spíš o to, kde sehnat nějakou slečnu (nebo na speka) a ne o hračky ve svém pokojíčku? Prostě je hodí na půdu, nebo je prodá na ebay.... jo jo... tak to tu chodí... nemaj tu k Legu žádnou úctu... prostě ho maj taková kvanta, že si ho nevazej a klidně ho prodaj Ale tím lépe pro nás...

Udělal jsem si tedy vlastní účet na ebay a začal dražit. No a protože jsem měl vždycky rád piráty a hrady, tak jsem se porozhlédnul po těch setech, co jsem jako klučina vždycky chtěl a trávil celé hodiny nad katalogem (asi to znáte). Měl jsem ještě docela štěstí, protože máma před rokem '89 docela cestovala a tak jsem byl zásoben, ale ty velké sety mi unikaly... Třeba jako Barracuda, nebo Eldorado... a přitom jsem je tolik chtěl asi jsem nebyl dost hodný. No ale nevadí, co nebylo naplněno v detsvi, to doženu teď... řekl jsem si a začal trávit hodiny a hodiny na netu dražením. Nejdřív jsem sety kupoval za každou cenu... bylo to asi způsobeno prvotním zápalem pro věc.

Teď jíž nejsem tak zbrklý a rád si počkám na doboru cenu. Minulý týden jsem třeba koupil hrad 6082 i s instrukcema za 5 liber a to je si myslím docela úspěch... Postupně jsem takto nakoupil to, co jsem vždycky chtěl a i něco co jsem nechtěl, ale když byla cena dobrá, tak jsem to prostě vzal... Tak se stalo že mám 6276 Eldorado Fortress, 6274 Caribbean Clipper, 6285 Black Seas Barracuda.... atd. (viz. přiložené foto) Prostě vše podstatné z té slavné éry pirátů... jo to byly časy. Někdo možná namítne: ''A co 6286 Skull's Eye schooner? Ten je také podstatný... '' Promiňte, ale mě se tahle loď prostě nějak nezdá upřímně je to hnus... barevné provedení je příšerné a vůbec to vypadá moc jako hračka pro děcka Kdo ji má se teď určitě rozhněvá, že jsem ji takle strhal.... ale na Barracudu prostě nemá, to je kráska největší (taky jsem si koupil hned dvě, ale jedna už je formálně prodaná jednomu z vás....)

Ve zkratce jsem si za posledních cca 6 týdnů splnil svoje sny za 6 let... pošta jezdi mezi 10:00 a 10:15 a já se vždycky nemůžu dočkat jestli přiveze balíček pro mě. Když s ním potom zatřesu, tak slyším ten nejkrásnější zvuk na světe, který nenechá žádného znalce na pochybách... je to zvuk přesýpajících se kostiček a jiných plastových dílku.... krása.... neznám lepší zvuk. V závěru se chci omluvit za absenci háčku a čárek, ale na klávesnici je tu prostě nenajdete.... (prohnal jsem to kontrolou pravopisu... tak snad je to lepsi)

Tak a ještě něco na závěr.... planuju tu ještě nějaký čas zůstat, takže nekončím.... teprve jsem začal Kdyby někdo stal o mé zkušenosti s nákupem lega na ebay dejte vědět.... rád se o tom rozepíšu.

Best Regards
Peter

Marťan

To má někdo ale štěstí.......tiše závidím..... ::) :-\

otaznik

Je super, že sis splnil sen. To tady asi většina z nás  ;D
Ebay už tu ale samozřejmě známe a pilně využíváme.

petras81

jj... ebay je mazec... dobre ze z ni lego berete, lepsi nez ho tam nechat nejakejm anglanum, nebo nemcourum....  ;D ;D jenom skoda, ze je tu v GB tak drahe postovne... Ale zase na druhou stranu musim uznat, ze Royal Mail je naprosto spolehliva ;)

Peetrs

Koukám, že už ode mě nebudeš škemrat lodě! ;)  ;D Musím uznat, že jsi mě za těch 6 týdnů skoro dohnal. Nashromáždění těchto setů mi trvalo o dost déle, gratuluji!!!  :)

P.S. Black eys schooner naživo vypadá moc dobře. Původně jsem byl také zarytým zastáncem Barracudy, ale jen do té doby než jsem Schooner tak trošku omylem vydražil a postavil... ;)

petras81

 ;D ;D no delal jsem si tak trosku srandu.... to vis ze bych ho chtel, ale odrazuje me cena.... vetsinou se vysplha vys, nez jsem ochoten akceptovat....  :-[ a to same je s Imperial Trading postem... mozna jsem chyt zrovna dve spatne drazby, ale cena sla u obou pres 55 liber....

Peetrs

Citace od: petras81 kdy 08.05.2006, 11:05:39
... mozna jsem chyt zrovna dve spatne drazby, ale cena sla u obou pres 55 liber....

Pod tuhle cenu se dostaneš jen velmi těžko. Já jsem Black eye Schooner sledoval přes tři měsíce na ebay.de (s ebay.uk nemám žádné zkušenosti, ale asi to bude podobné) a cena se stále pohybovala mezi 75 - 130,- EURy a Imperial trading post je to samé, ten jsem ještě nikdy neviděl jít pod 70,- EUR!

chadzi


Colonel32

BLACK Seas Barracuda
SKULLS Eye Schooner

peeters dela bordel v nazvech...


Jindroush

Pozor na to, že v tý divný zemi, kde jezděj na špatný straně, volej Blaira a huhňaj, se jim LEGO sety jmenujou jinak...

Viz zde: http://www.brickset.com/search.aspx?Theme=Pirates

(Takže prostor ke zmatení zde je)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Poco

#10
Skulls Eye Schooner mám naštastie ešte od rodičov, dostal som ho na Vianoce. ;D Podľa mňa, spolu s Black seas barracuda jednoznačne TOP 10 lego model všetkých čias. (mám ich tiež obe)

Imperial trading post za 55 libier je teda docela hodne, na ebay.de som ich videl aj pod 40 Eur, ja osobne som za to cvakol 55 Eur...  :'( Ja sa vám ináč docela čudujem, že ste tri mesiace ochotní čakať... ja ked niečo chcem, tak to zvyčajne vydražím do 2-3 týždňov, +-5 Eur je úplne egal, to zaplatím aj tak na poštovnom pri nejakom inom predajcovi. Ak mám povedať pravdu, osobne som ešte nic za lacný peniaz nedostal, ak nepočítam 6274  Caribbean Clipper (17 Eur, stav ako nový).

petras81

Co jsem videl na ebay.co.uk, jeste nikdo Barracude nerekl Black Shark... a to same u ostatnich... ale je jasne, ze prodejce vzdycky chce, aby to bylo snadno k nalezeni a tak se pridrzi internacionalniho nazvu....
Ted sleduju dva Imperial Trading posty na ebay.co.uk... oba dneska konci... za par hodin.... napisu za kolik do toho nekdo spadnul ;D ;D ale uz ted jsou za 34 a 26 liber...

Peetrs

#12
To all: Omlouvám se zmatení názvů!

To Poco: 55,- EUR za Imperial trading, je naprostá bomba asi jsem špatně hledal. Já na něj narazil vždy za draho. Ty tři měsíce čekání na Schooner, se mi ovšem vyplatily. Nakonec jsem ho získal za 46,- EUR ;), jenže ta aukce končila úplně nelogicky v půl druhý ráno (učil jsem se na zkoušku a otevřel jsem to úplnou náhodou). V normální časy se ta cena vždy vyšplhá neuvěřitelně vysoko a přes sto EUR, jsem ho již viděl dvakrát.

Colonel32

#13
co je zajimave je, ze pokud prolistujete starsi ceske katalogy, tak vetsina veci se jmenuje podle britskych nazvu, treba Imperial Flagshipu jsem skutecne mnoho let rikal Sea Lion

petras81

#14
Tak Trading posty se prodaly za 31 a 41 liber... jenomze ten za tech 31 ma v popisu, ze nejsou vsechny minifigs... ale jinak jedna z tech lepsich cen... ale ja jsem koupil neco jineho. Neprislo vam nikdy divne, proc maji pirati vetsi lode nez vojaci? Me teda jo... a tak jsem koupil jeste jeden Caribbean Clipper a udelam jim poradny trojsteznik.... jj :D

stambi

maximálně souhlasím s názvem tématu, já sehnal 5 velkých lego TECHNIC za pouhých 59 liber včetně poštovného...
štambi