Svarenie povídací vlákno

Založil Aki, 02.12.2014, 11:03:45

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Aki

Aby se vlákno s příběhem nezaplevelovalo a taky aby se mohly nastínit plány, zajímavosti apod. tak je tu toto vlákno.

Aki

#1
Dnešní fotky jsem se snažil dělat za šera, aby bylo vidět, že linhiho hrad má i vnitřní osvětlení. Není to úplně ono, žádný super fotograf nejsem. Za tmy jen s osvětlením z vedlejší místnosti to bylo tragické. Dneska dopoledne jsem to zkusil v tmavší místnosti a taky to bylo ještě tmavé. Nakonec jsem umístil do rohu místnosti lampičku a ta dodala snad už dost světla, aby to bylo viditelné. Jen ta ostrost ještě není taková.

Teď se zase musí pár dní počkat na další, dostavuji interiér Trnína, aby do hry mohl vstoupit i pan Přibík.

Kuba

Aby nemělo mužské pokolení ostudu, že oni pít a veselit se neumí, udělej i nějakou pánskou jízdu u Selete a sudu vína :D

I když otázka, jestli jim bude ještě do veselí, když se pomalu ale jistě schyluje k bitvě. Tak třeba pak oslaví vítězství :)

Aki

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 02.12.2014, 12:30:15
Aby nemělo mužské pokolení ostudu, že oni pít a veselit se neumí, udělej i nějakou pánskou jízdu u selete a sudu vína :D
I když otázka, jestli jim bude ještě do veselí, když se pomalu ale jistě schyluje k bitvě. Tak třeba pak oslaví vítězství :)
Do bitvy je ještě daleko. Do té doby bude i nějaká oslava. I když čistě pánská jízda to asi nebude. Jedině, že bych do Stráže přistavěl i nějakou lázeň. i tam by ale chlapi nějakou tu lazebnici potřebovali.  >:D

Mr. Cube

Můžu mít dotaz? Jak vzniknul ten název "Svarenie"?

Aki

#5
Dotaz mít samozřejmě můžeš, jsem za něj dokonce rád, i když jsem chvíli musel přemýšlet, jak to vlastně bylo. Ty základní charakteristiky jsem totiž vymýšlel před 7 - 8 lety.
Základem byl můj požadavek, aby jméno bylo slovanské a neodkazovalo na žádnou skutečnou zemi. V té době jsem taky ještě docela hrál Travian a tam jsem používal jako jména svých vesnic jména slovanských bohů. A z těch jsem si nakonec vybral i tentokrát. Tudíž Svarenie je vlastně doslovně země boha Svaroga. Ale i ten byl vybrán hlavně kvůli zvukomalebnosti, možná i trochu proto, že mi je paganství sympatické, a v neposlední míře se to hodilo do příběhu:
Citace...Zde zavrhli i své původní bohy a přijali víru kříže. Jen název země a lidu co ho obývá dodnes na ně odkazuje.

Jo a ještě je tu vlastně jeden odkaz - Když nebudu používat diakritiku, tak moje příjmení je: Svara.  >:D

Mr. Cube

#6
Díky za odpověď, s tímhle pozadím to na mě působí zase o něco zajímavěji.  ;) Když jsem ten název viděl poprvé, tak mě napadlo, jestli to nění něco ve slovenštině.  ;D

richchie

Citace od: Mr. Cube kdy 03.12.2014, 17:48:10
Díky za odpověď, s tímhle pozadím to na mě působí zase o něco zajímavěji.  ;) Když jsem ten název viděl poprvé, tak mě napadlo, jestli to nění něco ve slovenštině.  ;D
to by nebolo "Svarenie" ale "Zváranie"  ;D ;D ;D

Aki

#8
Jak jste jistě pochopili půjčil mi Linhi celý hrad Trnín, aby se mohly nafotit jednotlivé, tam se odehrávající epizody. Má to ale jednu velkou chybu. V hradě mu chybí interiery.  :(
Takže jsem se pustil do stavby a úprav a vznikl interiér nazvaný Erbovní sál. Bude sloužit Přibíkovi jako trůní, i když tam ten trůn ještě není. Ostatně zařízení tam sice nebude moc, ale nějaké se tam ještě dát musí, než zase budu moci fotit.

Rozměry, tvarem i logikou sálu, jsem se držel stávající stavby exteriéru Trnína. Aby to ale bylo efektní, tak jsem interier malinko "přifoukl". Erby na štítech jsme stáhli z BS (autora jsem si nepoznamenal) a mají představovat erby šlechtických rodů Trnínského knížectví.
A ještě musím zmínit, jak super jsou kostky z Lugbulku. Tmavě modrou jsem pokládal za drahou, ale moc krásnou barvu a bez LB bych si jí asi nikdy nepořídil tolik, abych z ní mohl stavět celé stěny.  ;)

Kuba


Anatyt

Parádna sála! Ako fotka realnej. Aj tie sedáky pod oknami vo výklenkoch!

milanv

Tak tohle je paráda na druhou! Nejenže je to pěkné na pohled, ale je na tom opět vidět, že máš podobné věci nastudované a celek pak vypadá perfektně reálně. Už se těším na příběhy odsud.

Mimochodem, takto se točila i spousta pohádek nebo historických filmů, že interiéry byly jinde nebo dokonce v ateliéru a úkolem bylo to "spasovat" tak, aby si nikdo ničeho nevšiml...
Pán na Žlutém hradě

Aki

#12
Konečně jsem nasbíral dost inspirace a postavil dost kulis aby příběh mohl pokračovat. Přeci jenom se Lipno blíží a i když nebude celý příběh do vernisáže dokončen, měl by být dokončen alespoň kus zahrnující celou zimu - když už je za námi.

Pro potřeby bitvy i příběhu jsem se rozhodl postavit moduly terénu, které mohou sloužit jak kulisy, tak bitevní pole. Ty nejpropracovanější ale plánuji využívat i jako terén za městem pro můj projekt středověkého města.
Jeden z modulů jsem postavil se skalním převisem, pro dnešní scénku s uprchlíky. Více fotografií najdete zde. Tak snad se bude také líbit.

PS. ještě jsem malinko upravil dialog v prvním příspěvku. Přišel mi takový hodně kostrbatý, tak nyní je to snad lepší.

Aki

#13
Konečně mi načetli BS - takže tady je galerie. Jsou v ní jak fotky bitevního portálu, tak větší fotky dnešního přepadu dřevorubců z Dubče, ale i pár dalších fotek z budoucích epizod/políček.
link

PS přidal jsem ještě dvě fotky z exterieru trnínského hradu. Přišlo mi škoda abych to odbyl jen těma dvěma.

Nu a co říkáte na Dubečskou kapitolu? Jde to? Děj jsme vymýšleli se Sakorasem. Interier tvrze stavěl Sakoras sám. Les na jednom z bitevních modulů, jsem si vystřihl sám. I když není stavebně nic moc extra, tak ale na ty fotky jsem docela hrdý.