Bitva ( Návrh castle projektu pro Lipno)

Založil Aki, 06.11.2012, 22:21:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Citace od: Ryxe kdy 14.10.2013, 14:38:10... stavitele,kteri se nezucastni pro jistotu napsali alespon pocet svych vojaku,aby byla jistota,ze se vsem vrati v plne sile.

Jo tak ona to byla jen kulisa, aháá. Jsem čekal, že jako po skutečné bitvě budou ztráty a zranění ;D
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Ryxe

No, není jisté, jestli se na bitevním poli najdou všechny usekané končetiny, trupy a hlavy >:D.

Kuba

Pomáhal jsem s části bitvy, Vybavuji si, že jsem vyskládával vojáky Danyboye2127 a ty s Elfím erbem, taky s Hardegonem Linhiho a Vlčí od Akiho. Od Pasina jenom těch 5 koní co bylo ještě v krabičce, zbytek jeho pěšáku už byl vyskládan na bitevním poli. Co se týče těch sedláku, co má Pasin v tomto vláknu, tak to nevim, jen si vybavuji něco o tom, že někdo tvrdil, ať se tam žádni neoznačení minifigové bez erbu nedávají, ať se to pak neplete.

Danyboyovi vojáci a Elfí erb, by se měli přes Hanku dostat ke mě (tedy pokud si to kluci domluvili). Při první příležitosti je předam Danyboyovi2127.

peki

Citace od: Jukuruku-Kuba kdy 14.10.2013, 20:29:41

Danyboyovi vojáci a Elfí erb, by se měli přes Hanku dostat ke mě (tedy pokud si to kluci domluvili). Při první příležitosti je předam Danyboyovi2127.

Hanka bude pouze v pátek dopoledne, vzhledem k nenadálé události. Pobalí svoje věci, vezme jeden hrad a Lugbulk pro Ostravu.  CD a bitva se bude rozebírat určitě později.

Aki

#154
Citace od: Hardegon kdy 14.10.2013, 13:28:15
(ale nevim, komu patřila). Pokud mi někdo pošle fotky, dám to tam dohromady.
Jenom připomínám, že jednotlivé družiny jsou nafocené na stranách 4 a 5 tohoto vlákna.  8)

Dám dohromady co kdo a komu

Edit: snad jsem na nikoho nezapomněl.
Linhi - bude na místě, odebere si sám.
Daniel - bere Linhi
Ryxe - bude na místě, odebere si sám.
Šipka - bude na místě, odebere si sám.
Danyboy - ? Poštou? Ozvi se mi prosím
juraj909 - ? Poštou? Ozvi se mi prosím
Aki - bude na místě, odebere si sám.
Apollo - předám já, odveze Ondrej.
Sanna - bude na místě, odebere si sama, případně vyřeší Ryxe.
Thrawn - bude na místě, odebere si sám.
Pasin11 - předám já, odveze Ondrej.
Sakoras -  bude na místě, odebere si sám.
Hardegon -  bude na místě, odebere si sám.

Jediné co mi uniklo, kdo tam dal všechno baseplate, stromky a zeleň? Bylo by dobré pokud jste něco z toho zapůjčili a nebudete u rozebírání, aby jste se mi také ozvali.

linhi

Tak Dan tam nebude a armadu mu vemu ja,jinak vim ze u bitvy je spousta me zelene
a take nejake green plate a bricky,bohuzel se pak musim poradit s tim
kdo to stavel co je vlastne moje  ::)

peki

Citace od: Aki kdy 14.10.2013, 21:21:29
kdo tam dal všechno baseplate, stromky a zeleň? Bylo by dobré pokud jste něco z toho zapůjčili a nebudete u rozebírání, aby jste se mi také ozvali.


Baseplate zapůjčila Hanka má je podepsané, potom dala k dispozici takové MOC stromky

Aki

Citace od: peki kdy 15.10.2013, 10:39:18
Baseplate zapůjčila Hanka má je podepsané,
Všechny určitě ne, ale pokud jsou podepsané, tak je to OK.
Citace od: peki kdy 15.10.2013, 10:39:18
potom dala k dispozici takové MOC stromky
Super.

A jak to uděláme s balením? Stromky se budou asi dát vzít v pátek dopoledne, ale byl bych nerad, kdyby se baseplate braly dřív, než se rozeberou družiny!

Hana129

#158
JJ, nechávala jsetm tam navíc zelené baseplate 10* 32*32  a 10 * 16*32 + asi 200 ks zelených Wedge, Plate 3 x 2, pravé  i levé + stromky. Baseplate jsou podepsané hana129 v rohu vespod. Stromky jsou navlečené na černých hose drátcích.

Balit to nebudem, měla by tam být krabice, tak to nechejte v ní. Pravděpodobně tam budu nechávat věci do Berouna, tak to pak dejte pak  k tomu.


Hardegon

Ten terén pod bitvou jsem na poslední chvíli dodělával, tak mam napsáno, kolik kterých dílů je tam z mého. Nějaký ten strom tam mam taky, naštěstí si je poznam, tak bych tam rád byl při začátku rozebírání.

Aki

Citace od: Hardegon kdy 15.10.2013, 11:55:08
tak bych tam rád byl při začátku rozebírání.
To bych byl rád, kdyby jste tam s Ryxem u toho byli!  :D  8)

linhi

Take tam mam nejake dilky,to bude zmatek :-D

Apollo

Mám tam asi 40-50 Black Monarch rytířů - ta skupinka úplně nalevo. Plus nějaké zelené plates a myslím dva červené hady jako vnitřnosti. :)
Peace was a lie.

http://www.hiddenmanga.com

Hardegon

Citace od: Apollo kdy 15.10.2013, 16:39:36
Mám tam asi 40-50 Black Monarch rytířů - ta skupinka úplně nalevo. Plus nějaké zelené plates a myslím dva červené hady jako vnitřnosti. :)

Hadů příště prosím víc. Tolik jsme je při stavbě potřebovali  >:D

Kuba

Ještě jsem si vzpomněl, že mám taky pár dílku na Baseplate bitvy. Udělal jsem na ní zakončení té mé cesty, která vede kolem Rumpálku. Vůbec ale nemám představu přesného počtu. Bylo to provedeno ze zbytků, které jsem měl sebou jako náhradní díly. Především plate, nejvíce 1x2 tmavě šedá, a plate Tan možná hnědá.

Jak ale říkám, moc těch dílku nebude, tak pokud padnou za vlast, přežiju to  ;) .

Thrawn

Nechal jsem tam dvě zelené baseplate, měly by být podepsané. Nechtělo se mi je hledat pod tou bitvou, byla stále ještě téměř 100% kompletní. Tak pokud je někdo máte, tak se prosím ozvěte, díky  :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

Aki

#166
Bitva byla vcelku úspěšná, družiny se vrátily domů i s patřičnou kořistí (pár jich mělo cestu poněkud delší, tak ještě cestují) a tak se ptám:
Byl by zájem to příští rok zopakovat?
Pokud má být plocha výstavy větší (doufám, že se to týká i nezakázkových staveb), tak by se snad mohla najít i reprezentativní plocha pro bitvu, tak aby to nemusel být jen takový chumel, ale mohli bychom předvést i trochu více středověké vojenské taktiky.
To co letos prakticky zcela propadlo byla legenda a její presentace. Přitom to, že se sešlo tolik vystavovatelů je určitě "zajímavý příběh" Tady vidím velký potenciál a zároveň náš dluh. Presentace by mohla být na panelu v pozadí, ale i na video smyčce. Nick majitele, jméno pána popis jeho erbu, množství a druh ozbrojenců i přihlášení se k jedné ze stran konfliktu....

Je dost času aby se i družin mohlo sejít více a mohly se třeba i více propracovat.

Pokud bychom se dohodli na opakování, měl bych několik návrhů:
1) bitva by opět byla koncipovaná jako reálně (nejlépe vrcholně) středověká.
      1a) U takové bych požadoval, aby všichni vojáci měli na hlavě přilbu. Bylo by možné jí v rámci bojové vřavy některému z drnů sundat - jakože mu byla sražena, ale pak by se měla válet někde poblíž.
2) Každý voják by měl být na první pohled rozpoznatelný ke kterému erbu patří a to nejen barvami oblečení - tedy buď malý erb na torzu, nebo štít s erbem. Jde o to, že se při bourání letošní bitvy některé figy těžko posuzovaly ke komu vlastně patří, když měly jejich erby podobné či stejné barvy.
3) Ke každé družině by byly povinně přidány nejméně 3 baseplate a 3 "ostrůvky".

K další diskusi bych pak ještě měl návrh zda bychom neudělali všechny družiny jako reálné. Tedy bitvu skutečných šlechtických rodů (české, moravské, uherské, nebo i "německé"). Což by ale samozřejmě znamenalo velké množství custom samolepek.

Ryxe

Za mě není problém nějaké družiny dovést, momentálně dělám ke sv. Vítu kolekce s českým erbem, lucemburským, přemyslovským a i jiných význačných českých pánů, nějakých samolepek můžu udělat víc a použít na vlastní figy. Co se týče reálnosti celé bitvy, je to sice hezké, ale dle mého názoru to značně omezí spoustu lidí, kteří by se chtěli přidat. Pokud by jsme totiž lpěli na vzezření z vrcholného středověku, tak minimálně půlku letos zůčastněných můžeme vyškrtnou. Je totiž spousta originálních LEGO helem, doplňků na koně atd..., které prostě historickým reáliím neodpovídají, ale spousta stavitelů je používá.