(Vlastní) Výstavba Dragon Masters vesnice

Založil nerow, 17.05.2011, 21:21:00

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

nerow

Tak po mnoho let trvání Dark Ages se vracím ke stavění. S Legem jsem prožil celé své dětství cca od 3 let do 13 let. Teď se k němu ve dvaceti vracím. Jelikož jako dítě jsem nebyl zaměřený na na žádné téma, měl jsem sety od Town až po pirates. A hlavně castle setů jsem měl minimum. Hrad jako takový jsem nikdy neměl, takže si určitě chci v blízké době udělat radost s 6086. A teprve nedávno jsem začel se sběrem castle součástek. Posledních pár měsíců jsem investoval do minifigů ze sérií Black Knights, Dragon Master. K tomu jsem ještě začal sbírat minifigy Fright Knights a Royal Knights.

Mám v plánu postavit vesnici s opevněním na rozloze cca 2x2 m. Dobu výstavby tipuji na 1 - 2 roky. Hlavně z důvodu shánění a financování součástek. Momentálně jich zrovna moc nemám.

Jako první stavbu bych zde rád prezentoval kovárnu. Spotřeboval jsem na ní víceméně všechny černé bricky a plates. Spousta detailů tam ještě není hotová, hlavně interiéry. Stavbu bych rád nechal podrobit kritice a na její základně stavbu předělat a vylepšit. Jelikož nejsou součástky na další stavby, jsem ochoten rozebrat, zohlednit případné vaše připomínky, znova postavit, nafotit, ukázat. Pak postavit zase něco nového. Když přibude více součástek, nějakou stavbu nechám postavenou a již ji nebudu bourat. Má vize je vesnice s opevněním ve stylu setu 6086 (barevná inspirace), tzn. černá se šedými doplňky.

Osobně si myslím, co by se mělo změnit:
- Snížit konstrukční výšku 1 NP (1. nadzemní podlaží)
- Propracovat střešní konstrukci o nějaký vikýř
- Oba štíty lépe propracovat. Bohužel už nebyly kostky na narušení jednolité černé plochy
- Zvětšit délku anglického dvorku o jeden stud. Aby se dal zadělat mříží.
- Udělat pozednice

Budu mnoho rád za jakýkoliv příspěvek.

Fotkám jsem přidal na kompresi. Nevěděl jsem jestli všechny přílohy nesmí překročit 512 kb, nebo jestli jedna příloha může mít max 512kb..tedy 10x  512 kb v jednom příspěvku.

Luky1987

Ahoj, rozhodně máš pěkně udělanou střechu, tyhle techniky moc lidí nepoužívá.
Každopádně by to chtělo Lego umýt a trošku zapracovat na prezentaci ;)
Máš na fotkách hodně odlesků, chce to fotit bez blesku, nejlépe před jednobarevným pozadím...
Jinak každý kdo něco prezentuje je vítán :)

Hardegon

Je super, že hradařů neustále přibývá. :)

Co se týče stavby, i když jde o malé dílko, docela se mi líbí. Ale ty anglické dvorky mi tam nejdou. Středověké sklepy mají být strašidelným temným místem.  >:D

nerow

#3
Luky1987 Zatím mám omyté jen věci co mi přišly z aukra apod. Svoje mám v plánu umýt hned po maturitě. Teď na to nebyl čas. Střechu mám ve stylu 6048 - Majisto's Magical Workshop. Přijde mi to jako nejlevnější vyřešení střešní konstrukce a pohledově ne až tak hrozné. Teď jen nakoupit hodně červených plates. No a to focení musím zlepšit :) Až budu stavět v2.0 určitě si na tom dám víc záležet.

Hardegon Co se týče anglických dvorků, snad se ani v té době nepoužívaly. Nebo jsem je teda na žádném MOCu zatím neviděl  :)

A na střešní plášť jsem umístil sněhové zachytávače. Ale taky nevím jestli v té době používaly  :P

Hardegon

Citace od: nerow kdy 17.05.2011, 21:33:59
Hardegon Co se týče anglických dvorků, snad se ani v té době nepoužívaly. Nebo jsem je teda na žádném MOCu zatím neviděl  :)

Asi ani u novověké stavbě by mi to tam neštimovalo. Zůstanou ve finální verzi, nebo je to jen první nástřel?

nerow

Do finální verze je klidně odstraním. Brzo MOC rozeberu, udělám si poznámky pro finální verzi. A začnu další stavbu a to Armory Shop. Takhle bych postupně postavil všechny stavby co plánuji, udělal si poznámky pro finální verze a pak s mnoho kostkami znova sestavil do finálních podob jako celek vesnici s opevněním.

germik

A hele, další stavař :D
1) Anglické dvorky i sněholapy určitě pryč - do středověku se nehoděj  ;)
2) trochu zkus zapracovat na té šedé - ty dva bricky vysoká podezdívka je moc jednolitá
3) Má to být kovárna, co tam plánuješ postavit? Docela by se tam hodilo nějaké vodní kolo jako je třeba v MMV  :D
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Insectslayer

Super, konkurence.  ;)
Vytknu ti pár věcí: Dle mého úsudku je tvoje věž moc malá. (Neinspiroval ses u mně? ;) ) Určitě bych jí rozšířil. Vojáci se do kovárny taky moc nehodí. (Nebo je to jen na zkoušku?) A rozhodně zapracuj na fotkách. A pokud je to kovárna, mohl bys udělat nějakou jen zpola uzavřenou dílnu.
Ale líbí se mi docela střecha, jako levná varianta je to fajn.

nerow

Masetex: Tvůj MOC jsem viděl, ale zdrojem inspirace nebyl. I když mám postavený ten věšák  ;D Co se týče té věže, tak asi soukromá ochranka no  :) Ta věž se mi takhle malá libí. Kdybych ji zvětšil na nějaký rozumně větší rozměry, vypadalo by to možná i podobně jako ta tvoje stavba :) A nakonec to vlastně být kovárna nemusí. Prostě jeden z rodinných domků :)

germik:
1) Oboje půjde ve finální verzi pryč
2) Pokusím se to narušit nějakým tím oprýskáním
3) No tu kovárnu asi přejmenuji na normální budovu a kovárnu pak třeba postavím jako jednu z dalších budov. Stavěl jsem jen tak podle fantazie, aniž bych se podíval na dispozice kováren.

No mám v plánu udělat udělat opevnění ve tvaru nepravidelného mnohoúhelníku. Obklopit to vodou. A do uvnitř udělat veškeré stavby pro soběstačný život. Od rybářských chatrčí mimo opevnění, přes divadlo až po hlavní palác. Nápady by byly, jen zatím není potřebný materiál...
Takže jak třeba mluvíš o tom vodím kole, udělám třeba pak přímo vodní mlýn.

Jinak díky všem za kritiku. Vše zohledním pak do finální verze. Za týden po maturitě se vrhnu na další stavbu. Nejspíše menší divadlo  :) A taky se divím, že si ještě C32 nerýpl, jak je jeho zvykem  ;D


Colonel32

C32 má následující stupnici: chválí | kritizuje | nemá sílu reagovat | maže
Stačí ti to jako rýpnutí?