KTERÉ RYTÍŘE MÁTE NEJRADĚJI ? - ANKETA

Založil muzzo, 14.11.2005, 13:37:40

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Kteří rytíři jsou vaši nejoblíbenější?

- Castle Figures   (figi prvního hradu)
- Crusaders (Lví rytíři)
-  Black Falcon (Orlí rytíři)
-  Black Knights (Černí rytíři)
- Forestmen (Lesní lidé)
- Wolfpack (Vlčí lidé)
- Dragon Lords (Dračí rytíři)
- Royal Knights (Královští rytíři)
- Black Bulls Knights ( rytíři býci )
- Leos Knights ( rytíři krále Lea )

muzzo

Vzhledem k tomu, že se Colonel nemá k tomu aby udělal něco se svojí anketou, považujte tuto anketu za doplnění té jeho a ještě jednou hlasujte. Tentokráte však pouze pro tři klany.


Colonel32


muzzo

Citace od: Colonel32 kdy 14.11.2005, 14:44:05
kde mas nightlordy, vladeka a matyase?

Pravda je taková, že i tyhle hrůzy tam patří a proto kdo pro ně chce hlasovat ať to napíše postem jako Colonel, který jim dal první hlas  ;D

rdk


Colonel32

kdyz chteji videt debakl novych rytiru na vlastni oci, tak ja jim v tom branit nebudu

Rever

Nemyslím si, že by rytíři z KK2 byli debakl  >:(, sám jich mám něco přes 50 a třeba štíři jsou podle mě docela povedení.

Divocak

Promiň, ale KKII opravdu JE debakl... :-[ A povedené helmy Štíry nezachrání.

Colonel32

skorpioni rytiri jsou fajn, ale to je asi tak jedina vec z cele serie...

Jindroush

Co je debakl? Morcia se prodávala jako housky a synátora ani nenapadlo se rozčilovat, že rytíř je fialovej - naopak mu to usnadnilo rozpoznávání. Asi by neškodilo víc soudnosti a přihlédnutí k věkové skupině, pro kterou je to určeno. A ta je poměrně dost nekritická.  ::)

To se můžeme bavit do alelujá. Prostě když se ti nelíbí, kup si kw a postav si to podle vlastních představ.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

KKII je bezpochyby hnusná série pro AFOLy pamatující 80.léta, ale z hlediska TLC to debakl určitě nebyl, protože pro děti na hraní byly ty hrady myslím dobré, a o to hlavně jde.
Stejně jako Biohnus a Exoforce, což jsou řady, které si třeba podle mého názoru logo LEGO na sobě vůbec nezaslouží, ale na vlastní oči jsem viděl v Tesco HM, kde se velmi často služebně pohybuji, jak právě tyto dvě řady rodiče berou útokem... ::) :P

Divocak

No jo no, o to bohužel jde. Všichni soudní lidi musí uznat, že KKII je z designerského hlediska debakl pro LEGO samotné a srovnání se strarými sety bohužel jen poukazuje na úpadek a vyčerpanost tvůrců LEGA posledních let. Bionicle, Exoforce, ale i třeba příšery u Vikingů a jejich AA-guny ;) ;) - to si dnešní děti prostě nezasloužily. Snad to aspoň nadějně vypadající Castle 2007 trochu změní.
To jestli se to prodává je věc druhá, ale jestli tomu tak trochu nevede i omezená nabídka;). Zrovna jsem tak stál v Tescu u LEGA a dvě maminky jen kroutily hlavou nad Bionicle a jedna říkala, že její malý chce mít tenhle hnus doma. No jo no, dnešní děti jsou už holt jiné. Zatímco my jsme jako malá mláďata seděli vylepení u televize a sledovali Kačery a Chip a Dale a nebo třeba i Robina Hooda, dneska ta děcka hledí na Pokemony a Digimony a podobné věci, co se sem valí z Asie. Osobně ale můžu bez rozpaků říct, že kdybych byl starý jako tehdy a měl si vybrat mezi Black knighty, Crusadery, Robinem Hoodem a Vlčochy na jedné straně a KKII na druhé, na druhou stranu bych se ani nepodíval:) 

Colonel32

nebylo by nacase prestat balistam rikat AA-guny?

gejzimirko

To divocak: Nemozes. Osobne mozes bez rozpakov akurat tak povedat, co si teraz myslis ze by si bol urobil vtedy ;) Ja sice tiez mozem povedat ze som presedel HODINY nad starymi katalogmi, a bol som zamilovany do castle serie...ale rozhodne si netrufam povedat co vsetko sa mi ako 5-X rocnemu prehanalo hlavou.

BTW predpokladam, ze vsetci sudni ludia to vsetko tak ci tak uznavaju, ale nechapu, na co je dobre pisat uz asi po tisici raz to, co uz bolo davno napisane...

A este btw vol. 2: tak ako, urobi sa anketa, ktora ma byt "doplnenim" ci "skompletovanim" nejakej inej, predoslej, ale chybaju v nej polozky? To uz je o com? Ja osobne povazujem Royal knights za asi tak 5x hnusnejsich ako su netopieri rytieri, ale az by som robil anketu, tak by som sa citil povinny tam dat vsetky polozky., a nie iba tie mne sympaticke. To uz rovno urobim anketu: ktori rytieri su vasi najoblubenejsi, a dam tam Crusaders, Forestmen a Black Falcons!! Hlasujte!! (kto chce dat hlas niecomu inem, nech to urobi slovne)
"Every culture has its distinctive and normal system of government. Yours is democracy, moderated by corruption. Ours is totalitarianism, moderated by assassination."

Divocak

Citace od: Colonel32 kdy 22.12.2006, 12:44:12
nebylo by nacase prestat balistam rikat AA-guny?

Až na tu loď nějakou balistu dají, tak pak možná. Bohužel ten AA turet co je tam teď k ní má hodně daleko... >:D

myth

Citace od: Divocak kdy 22.12.2006, 16:16:18
Citace od: Colonel32 kdy 22.12.2006, 12:44:12
nebylo by nacase prestat balistam rikat AA-guny?

Až na tu loď nějakou balistu dají, tak pak možná. Bohužel ten AA turet co je tam teď k ní má hodně daleko... >:D

Ona je to balista, nie AA gun. Pevne verím, že sme si vyjasnili terminológiu a budeme používať tú správnu.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Divocak

No, možná kdyby si to uvědomili i původní designéři, byli by teď Vikingové ještě daleko lepší set než už jsou ;D

Aki

Citace od: myth kdy 23.12.2006, 16:00:35
Citace od: Divocak kdy 22.12.2006, 16:16:18
Citace od: Colonel32 kdy 22.12.2006, 12:44:12
nebylo by nacase prestat balistam rikat AA-guny?

Až na tu loď nějakou balistu dají, tak pak možná. Bohužel ten AA turet co je tam teď k ní má hodně daleko... >:D

Ona je to balista, nie AA gun. Pevne verím, že sme si vyjasnili terminológiu a budeme používať tú správnu.
Ach jo, vstupuji do toho nerad, ale když už jsi u té terminologie.....
To co mají ti vikingové na přídi není ani nic z II. světové ale ani žádná balista. Jde zcela jasně o katapultu ! Rozdíl mezi katapultou a balistou je v použitém střelivu. Od toho se také odvíjí i případný český název pro katapultu a to šípomet!
Tedy nepředpokládám, že by mne někdo přesvědčoval, že ty podlouhlé střely s gumovou hlavicí někomu nepřipomínají šípové střely, ale spíše kamené či kovové koule kterými se stříli z balisty8)

K použití katapulty na lodích jen tolik. Nejvíc byly rozšířeny ve starověku, jak v Řecku, tak za Říma. Ve středověku se sice na lodích taky vyskytovaly, ale jsem přesvědčen že nikoli na drakkarech. Když už tak to byla záležitost Byzance a ostatního východu, jako pravého dědice starověkého Říma. Ještě za první křížové výpravy neznali křižáci (jako správní barbaři- tedY i Normané, potomci vikingů...) ještě téměř žádné válečné stroje.

Tedy zpět k vikingům - u nich je zcela jistě použítí všech balist, katapult, praků a onagerů záležitostí zcela srovnatelnou s rohy na přilbách apod. Přesto jde o hračku, která není modelová. Jde v ní o zajímavost a akčnost a přitom není problém jí z lodi (stejně jako rohy z přileb) odejmout, pokud rodiče dítěti vysvětlí, že to není věrné historické realitě.  ;) 8) ::)
Poprosil bych tedy všechny, aby Divočákovi nebrali jeho (vcelku správný, ale špatně presentovaný) názor na toto použití válečných strojů a Divočáka o výrazně sofistikovanější vyjadřování s heslem: Mnohdy méně je více.  ;)
Howg

myth

Citace od: Aki kdy 23.12.2006, 21:36:13
Jde zcela jasně o katapultu ! Rozdíl mezi katapultou a balistou je v použitém střelivu. Od toho se také odvíjí i případný český název pro katapultu a to šípomet!
Tedy nepředpokládám, že by mne někdo přesvědčoval, že ty podlouhlé střely s gumovou hlavicí někomu nepřipomínají šípové střely, ale spíše kamené či kovové koule kterými se stříli z balisty.  8)

Vidíš, ja som bol doteraz v tom, že z katapultu sa strieľa kamennými guľami a z balisty šípmi.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

Aki

Citace od: myth kdy 23.12.2006, 21:42:44
Vidíš, ja som bol doteraz v tom, že z katapultu sa strieľa kamennými guľami a z balisty šípmi.

Podle mého najdeš nejlepší zdroj a vysvětlení zde;)

Divocak

#19
Já teda nevim, sice se na té tvojí stránce píše co říkáš. Já ty stránky taky znám, brácha podle nich pletl kroužkovou zbroj, ale pokud se podíváš třeba na tenhle obrázek:
tak tady z balisty střílí šípy/šipky.

Aki

Víš vždycky se dá najít nějaká anomálie. Obrázek který jsi ukázal odhaduji na dobu pozdější (nejspíš tak 18. či 19. století) - neuvedení zdroje mi docela chybí - tudíž dobu, kdy se tyto stroje již běžně nepoužívali. Zaměnit balistu s katapultou tak asi nebude problém. Je to podobné jako když dnešní našinec si při pronesení slova katapult, hned automaticky vybaví prak či onager.
Nejsem žádným odborníkem na středověké stroje, ale znám fundovanost lidí, kteří stránky, na které jsem dal odkaz, tvoří a jsou pro mne v těchto ohledech většími autoritami.
Navíc tedy neznám jen stránky, ale znám i lidi co je tvoří a jejich projekt, tak trochu z blízka. V některých případech s nimi i spolupracuju.  ;) 8)

(PS - ta proužková zbroj, bude asi překlep. Neměla to být brň? - tedy kroužková košile?)

Edit: Tož jsem se tedy dopátral toho obrázku a jde o ilustrace knihy The Antiquities of England and Wales od Francise Grose z roku 1783. Takže platí co jsem již napsal. Kniha zřejmě používá i svou vlastní terminologii, kromě záměny katapula-balista je zde i záměna onager-katapult.

Divocak

Jo, dík, byl to překlep. Už jsem to opravil. Napsal jsem zbroj, protože nešlo jen o košili ale i ostatní části - kuklu a podobně. No vidíš to, když používá každý svou terminologii, jak se v tom pak má normální člověk vyznat ;D

H0636

Pro mě mají kouzlo všechny stavebnice(teda ty starší), ale kdybych si měl vybrat asi jsou to orlí rytíři. Novější stavebnice z posledních let stojí za pendrek a tím myslím téměř ve všech tématech.

otaznik

Citace od: H0636 kdy 16.02.2007, 11:47:15
Pro mě mají kouzlo všechny stavebnice(teda ty starší), ale kdybych si měl vybrat asi jsou to orlí rytíři. Novější stavebnice z posledních let stojí za pendrek a tím myslím téměř ve všech tématech.
To by mě zajímalo co máš konkrétně na mysli - Technic je skvělý, Castle, který vyjde také vypadá dobře, Creator je fajn, City se vrací ke starým tématům... Já naopak vidím velký posun k dřívější zajímavosti.

Marťan

Citace od: otaznik kdy 16.02.2007, 12:23:20
Technic je skvělý, Castle, který vyjde také vypadá dobře, Creator je fajn, City se vrací ke starým tématům... Já naopak vidím velký posun k dřívější zajímavosti.

Připojuji se k Otaznikovi, nové sety které vyjdou jsou moc fajn a už se těším, až si něco koupím z Castle nebo Police...  >:D

Jožka7

#25
Já mám také nejraději Černé Sokoly (Black Falcons), měl jsem je jako první a jejich znak je heraldický úžasný.

Jinak "žeru" KK II, ty jejich "přilby" nemají chybu. >:( Ve firmě asi zbylo moc helem z motorek či formulí nebo co. ???
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da Gloriam.

Jožka7

Hmm, tak jsem chudší o jednoho Škorpióna :-[ (to jsou asi nejlepší záporáci všech dob, se vší úctou k ostatním). Jsem se vrátil z vandru a ejhle, zmizela mi obsluha od jednoho fireballového katapultu. :o Jak se ukázalo, v pátek byl u nás zedník kvůli správce okenního parapetu. Vzhledem k tomu, že fig nikde není, připadá v úvahu jen jediná možnost. Grrrrr. >:(
Non nobis, Domine, non nobis, sed Nomini Tuo da Gloriam.

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Omar


peter

Citace od: Omar kdy 12.07.2007, 12:47:55
Netuší tu někdo, kam patří ninjové????

Použij tlačítko vyhlodávání. Na fóru se to už minimálně jednou řešilo ::)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.