(Vlastní) Royal město

Založil Marťan, 11.07.2007, 16:52:12

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Nejlépe ztvárněná postava z Royal města

Kovář
Podkoní
Prodavač lektvarů
Prodavač zeleniny
Prodavač v "army shopu"
Zelinář
Hrobař
Rybář
Obyčejný sluha
Pokrývač

Nede23

Jdu do toho, ale všichni rovným dílem !!!  >:D ;D

Marťan

Citace od: Ned23 kdy 12.09.2007, 16:36:57
Možná by nebylo špatné udělat kapličku na té skále u hřbitova. Spíš třeba jenom takovej pomník. Nějakej oblouk, věžička, jen tak symbolicky. Anebo udělat kapli celou a místo té skály. Když by to bylo u toho hřbitova tak by to bylo i logické a nemusel bys hledat místo jinde. A když bys to zakomponoval k té skále, tak zase ušetříš kostky. Ale i bez kapličky je to super :D

Plánuju ještě přehodit a přestavět jednotlivé domy a desky. Ten hřbitov by mohl být jinde a to jezero taky přehodím někde jinde. Uvidím, jak výjdu sa kostkama.


Citace od: linhi kdy 12.09.2007, 20:30:46
Tak leda udělat sbírku peněz - Marťan je chudák už asi pěkně vyždímanej - každej chce něco dodělat,tak ať ti něco pošle ne?   ;D

Tento nápad se mi zamlouvá  >:D už se něco vybralo??  ;D

Marťan

#92
Tak jsem si zase hrál a pustil jsem se do celkové přestavby města. Trošku jsem popřemýšlel nad rozložením jednotlivých budov a zvolil jsem tu variantu, která mi připadala za všech nejlepší. Co se tedy změnilo?

- na starém městě mi neseděl ten hřbitov. Byl uprostřed cesty a ve skutečnosti by tam asi takhle nikdy nestál. Hřbitovy se asi dělaly někde poblíž města, nebo na nějakém pahorku. Tak sem tedy zvolil ten pahorek a šoupnul jsem tam hřbitov.
- Dále jsem musel přemístit jezero. Myslím, že teďkom má lepší pozici než předtím.
- Musel jsem odstranit pole s obilím, jelikož jsem baseplate 32x32 nahradil dvěmi 16x16, aby mi pěkně vyšlo místo na cestu. Jinak to pole ve starém městě bylo taky nedomyšlené...bylo nějak z ruky. V novém jsem ho chtěl dát nějak vedle farmy, nebo ho s tou farmou spojit, ale nevyšlo už mi na to místo. Tak jsem ho vypustil úplně.
- místo toho jsem na jednu 16x16 postavil takové menší skaliska (viz dva zamilovaní  :-*)
- upravil jsem "nerovnosti" - povrch a zlehka jsem vytyčil trasu, kudy bude cesta  (dílky už jsou objednány a na cestě ke mě  :D )

Co plánuji do budoucna?

- dodělat cestu (až mi příjdou dílky)
- dodělat zvířectvo
- asi nahradím lego stromy za velké stromy z hnědých a zelených dílků (myslím, že pak to chytne ten správný šmrnc)

Nede23

Jo, teď je to mnohem lepší. Hlavně mi přijde velice logický ten hřbitov u kasáren  ;) (občas se stane, že náááhodou se nějakému vojákovi přihodí nešťastná náhoda, tak je to praktické, člověk jenom zajde za roh a nemusí o tom vědět celá vesnice  ;D 8) )

A milenci by si měly dávat pozor na zmije, co se na tom pahorku vyhřívají  >:D.

Podle mě je to mnohem realističtější než verze předtím a to pole snad rozchodíme  ;)

Marťan

#94
Tak mi přišly dílky a konečně po dvou týdnech jsem zase mohl sednout k legu a stavět. Chytil jsem se zeleně a cesty. Jak jsem již psal výše, na cestu jsem použil reddish brown plate. Snažil jsem se to ještě nějak ohradit zelenými plates, aby to nebylo nějaké vystouplé. No posuďte sami. Taky jsem dodělal ty stromy. Myslím, že to pěkně oživilo cestu. Klasické lego stromy jsem tam zatím ještě nechal, myslím, že by to tam mohlo i zůstat. Dodělal jsem taky i zvířátka (slepice+kouhout). Další zvířectvo už tam asi nebudu dělat. Ještě snad chybí dodat figy na cestu a mělo by to být hotovo. Jo, a přibyla další postava do našeho města - klempíř (pokrývač).

- snad jsem splnil očekávání Achada...
- pokud byste měli ještě nějaké návrhy na zlepšení, budu rád za každý komentář....

zakm

Je to dosť dobré , tá cesta sa ti podarila a najlepší pohľad na to je zhora. Perfektná je aj postupná dokumentácia a rozširovanie Royal mesta a ktomu nerovný terén ktorý z vlastnej skúsenosti urobiť je náročnejšie. ;)
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

nesquick

je to fakt moc pěkný moc se mi líběj ty stromy u cesty ty tomu dodaly šmrnc ;D
ale stejně nej sou ty slepičky :D
prostě nemám slov je to nádhera ;)

tazzy

Pěkné, ale té cestě ještě stále něco chybí, co třeba naházet mezi hnědé dílky i několik tan a i pár černých placek?? ;)

kupeclega

Jojo, stavby i slepičky jsou hezké. Já spíš mám výhrady k Royalům jako k celku. Nebo spíš k jejich erbům. Pro mě není nafintěný lvíček to pravé středověké ořechové.
Ale to cos ty vytvořil si zaslouží uznání.

linhi

 Je to super - mě třeba zaujal i ten borec na střeše,jinak cesta je bombová a pokud můžu rýpat tak bych do ní taky přidal pár různých odstínů.Stejně se mi nejvíc líbí kasárny! A co bude dál?? Budeš ještě něco podnikat?

Skyder

Celkom sa ti to podarilo...  ;) Len tak dalej
Skyder

Marťan

Díky chlapi za kladné komentáře, jsem rád, že se vám to líbí. Tu cestu ještě vyzkouším nějak upravit. Černé plates bych měl a light gray možná taky, ale tan nemám.

To LINHI: Určitě plánuju postavit něco do budoucna, ale nevím, kdy zase budu mít na lego čas. Jinak teďkom se v nejbližší době chystám na ten komiks ale u toho asi žádné nové stavby nebudou. Použiju k tomu mé město a hrad...

To KUPECLEGA: Royal bylo moje první lego které jsem dostal. Byl zrovna rok 1995 a já jsem v nějakém shopu uviděl "most přes řeku" a tak strašně jsem si ho zamiloval, že jsem musel v pozdější době koupit celou sérii Royal. V tom roce byli ještě dračí rytíři, ale ti se mi moc nelíbili. Ale co, každej tíhne k orlíkům a crusaderům, tak musí být i někdo, kdo zastává Royal...   8)

kupeclega

Tak, tak ;) Pravdu díš. To nebyla kritika na tebe, jen můj názor na epochu po roce 1995

stambi

úplně chápu, já se taky držím svého prvního castle, proto jsou moje hrady navzdory Jindroushovi žloutkově žluté, na Tvých inovacích je nejgeniálnější ten pokrývač, konečně řešení pro nedostatkové střechy, odteď budu mít hrady plné pokrývačů...
;D ;D ;D štambi

Jindroush

Že si z něčeho dělám srandu, neznamená to, že se to nemá stavět  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Marťan

#105
Citace od: stambi kdy 20.10.2007, 00:05:18
... na Tvých inovacích je nejgeniálnější ten pokrývač, konečně řešení pro nedostatkové střechy, odteď budu mít hrady plné pokrývačů...
;D ;D ;D štambi

Tak to mě pobavilo :-) No ono to bylo s tou střechou asi takto. Dostavěl jsem další verzi města a chtěl jsem to vyfotit a dát na web, ale zrovna tu střechu jsem neměl ještě dokončenou. Sice dílky už jsem na ní doma měl, ale prostě s lenosti se mi to nechtělo dodělávat. Tak mě napadla další postava "pokrývače" a nápad jsem uskutečnil. Ani jsem netušil, že vás to tak zaujme :-)
Jinak mě malinko mrzí, že Stáje mají zatím 0 bodů oblíbenosti. No snad tam někdo bodík přidá, když uvidí kompletní provedení: více v galerii

Snažil jsem se i ve stájích nějak dodělat tu cestičku. Prvně jsem tam měl jen reddish brown plates, ale jak jste psali, chtělo by to něco více, tak jsem tam hodil nějaké round bricky. No nvm...

Marťan

Výsledky ankety:

Která z Royal budov se vám nejvíce líbí?

Kasárny = 13
Farma = 7
Tržiště = 6
Kovárna = 3
Stáje = 0




Marťan

#107
Napadlo mě založit další anketu, tentokráte s názvem: Nejlépe ztvárněná postava z Royal města

Do ankety jsem vybral následující postavy:

01 = Kovář
02 = Podkoní
03 = Prodavač lektvarů
04 = Prodavač zeleniny
05 = Prodavač v "army shopu"
06 = Zelinář  :-*
07 = Hrobař
08 = Rybář
09 = Obyčejný sluha
10 = Pokrývač

Marťan

Finální fota města najdete na mém webu. Cestu jsem nechal tak jak byla, protože jsem na to neměl potřebné dílky (tan atd).

Marťan

#109
Postavil jsem novou budovu ve stylu svého Royal města. Sice už delší dobu město neexistuje, takže ji tam nemůžu doplnit, ale to nevadí. Celou sbírku mých domů + všechny obrázky nové budovy naleznete  zde    

Inspiraci jsem čerpal:  http://www.velkopavlovicko.cz/cil/cil.py?idcile=CIL552

Marťan

#110

Gibur

Trošku problém,ty fotky jsou ve pidi formátu.
Sám jsi smradlaví Elf!
Poslání Trpaslíka: ,,Naostřit sekeru,rozetnou skřeta,vykutat zlato,žít..."

Colonel32

#112
Kromě toho (pidifotek) je celkem zásadní problém ve stavbě - větrné mlýny se vždy staví tak, aby své lopatku mohly natočit vstříc větru, ať už tak, že kulatá stavba má otočnou střechu s vrtulí, nebo stavba, která se otáčí okolo své osy celá.

Marťan

Stačí si přečíst text o dva řídky výš a uvidíš proč jsou v pidi formátu ;-)

Jinak ještě přikládám foto, jak vypadala původní verze mlýna. Pořád se mi na tom ale nelíbily ty "větrné lopaty", tak jsem je pak předělal.

linhi

Musíš mrknout přímo na web Marťana ,tam je více fotek v lepším rozlišení,jinak mlýn je supr!
Ještě bych některé lopatky něčím vyplnil.

Marťan

#115
TO COLONEL: Neboj ,studoval jsem podstatu větrného mlýnu a tato skutečnost mi neunikla. Problém je v tom, že styl lopatek a natáčení mlýnů bylo více. Já jsem udělal jednoduchou verzi, kdy se mlýn netočí (myslím tím natáčení mlýnu podle větru)

PS: něco jako toto:  http://kloboukyubrna.xone.cz/foto/95/full/klobouky-085pw.jpg

Colonel32

#116
Citace od: Marťan kdy 05.06.2009, 17:29:08
Stačí si přečíst text o dva řídky výš a uvidíš proč jsou v pidi formátu ;-)

Z pozice moderátora bych ocenil, kdyby se v tom příspěvku nacházela alespoň jedna fotka v běžné velikosti

Citace od: Marťan kdy 05.06.2009, 17:29:08
Já jsem udělal jednoduchou verzi, kdy se mlýn netočí (myslím tím natáčení mlýnu podle větru)

PS: něco jako toto: klobouky-085pw.jpg

Ale vyobrazený větrný mlýn je přece ten typ mlýna, který stojí na kuří nožce a otáčí se okolo své osy celý. viz. http://www.barice-velketesany.cz/o-obcich/historie-tesany-mlyn.php?ctj=tip

Marťan

To COLONEL:

Pokud se otáčí, tak zřejmě budeš mít pravdu. Toho jsem si nevšim, že se otáčí úplně u základů. Já měl dojem, že mechanika otáčení byla převážně u mlýnů holandského typu : http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=2466840 kde se vlastně horní část (dejme tomu střecha s uchycením rotoru) otáčí podle větru. A u těch německých typů se to dělalo asi jinak => jak říkáš kuří nožky :-)

you have my apology  :)

Marťan

#118

Šejmus

Pěkný :)
Akorát mi k dřevorubeckýmu táboru opravdu nesedí stavba z černého kamene a s červenou střechou...
Fool of a Took!