Nová Castle stavba - s tou bych chtěl jet do Brna......

Založil linhi, 18.06.2007, 13:19:17

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jak se vám líbí název hradu - Milín?

Celkem jde
Hodí se k němu
Nic moc
Fuj

linhi

Tak jsem začal s opravou a zastřešil bránu. Zdá se mi to tak lepší.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

Marťan

Tak jsem si konečně říkal: " No to snad není možný, Linhi ten hrad fakt snad dodělá! " Ale vzápětí mě usadila na zem ta skutečnost, že když nerozebere hrad Linhi, tak to za něj udělá "minilinhi" ...  8)

(že by to bylo v rodině?   ;D )

smiky

No to je smůla ale tvůj syn stihl rozložit jen tu věž???????

linhi

Fotky jak pokračuje rekonstrukce - zadní malou rohovou věž vystřídal palác a v druhém rohu plánuji vybudovat velkou čtvercovou věž - donjon.

linhi

Jinak to není zlobr ničící hrad,ale já :-)

Igorus

Vypadá to, že nová stavba bude ještě lepší než ta předchozí. Nakonec budeš ještě rád, že to malej rozbrickoval.  ;D

Šejmus

Hele mám jednu radu- to že ti malej rozbrickoval věž neni nic proti tomu, kdyby ti to z toho stolku slítlo na zem. Jinak fakt pěkný  ;)
Fool of a Took!

linhi

#67
Začal jsem se stavbou čtvercového donjonu který bude přístupný z 1 patra paláce malým mostkem.Bude velký asi 3 patra a sežere hodně light gray..... 20x20 studů.

linhi

Tak hlavní věž mého hradu je tu!

linhi

Na věž přijde ještě dřevěné bedněné patro jako bylo na bráně,také budou v patře interiéry.

linhi

Takže další pokrok - k dokončení už je jen kousíček!!

Hrad už má jméno! Milín - ani nevím jak mě to napadlo :-)

Aki

Docela dobré, škoda, že tam nebude ta kaple o které jsme spolu mluvili.
K čemu bude sloužit první patro toho objektu vedle brány?
Spodní patro stejné budovy bych využil spíše na stáje a prdnul tam normální dvoukřídlé vrata s otvíráním ven.
Tu bránu přeci jenom děláš věžovou? Myslel jsem, že jí nakonec uděláš jako průjezd v normální zastřešené budově (prodloužený pravý trakt).

Jarmila

Citace od: linhi kdy 06.11.2007, 22:55:31
Takže další pokrok - k dokončení už je jen kousíček!!

Hrad už má jméno! Milín - ani nevím jak mě to napadlo :-)

Jak Tě to napadlo, to taky nevím. Ale Milín je na mapě na Příbramsku, je to trochu větší vesnice  ;D a hrad tam mají tak maximálně v pohádkové knížce v místní knihovně. Asi bych raději volila nějaký fantazy název, než pak vysvětlovat každému bloudovi, že to není žádný skutečný hrad. Co třeba Milník?
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

linhi

Hmmmm ani jsem nevěděl že nějaká taková vesnice existuje :-) Ale mě se Milín celkem líbí,co na to ostatní?  Jinak jsme se už s jedním kostkařem dohodli na nafocení obléhání hradu - jeho 150 vojáků bude pěkná armáda.Milín ovšem tím pádem asi padne.....

***Banana.com

Citace od: linhi kdy 08.11.2007, 09:04:23
Hmmmm ani jsem nevěděl že nějaká taková vesnice existuje :-) Ale mě se Milín celkem líbí,co na to ostatní?  Jinak jsme se už s jedním kostkařem dohodli na nafocení obléhání hradu - jeho 150 vojáků bude pěkná armáda.Milín ovšem tím pádem asi padne.....

Skutečný Milín na Příbramsku má ve zdi kostela projektil z houfnice, to ten Tvůj s kamenem z katapultu dopadne ještě dobře  ;D

Aki

#75
K původu názvu Milín:

Prof. E. Ježek: Věřil bych, že kmen mil- je původu osobního. Máme osoby Milov, Milevo, Milina, Milovice, Milevice a podobně. Dvůr, jejž založil staročeský Mil, nazýval se Milóv (dvór), příslušníci jeho byli Milovici, resp. Milevici.

Tedy jestli se Lihiho hrdina jmenuje Mil, tak proč by se hrad nemohl jmenovat třebas Milín.  ;)

Aki

Jak jsem linhimu slíbil, pokusil jsem se své nápady i lehce ztvárnit. Fotky nejsou nic moc, jelikož nejsem žádný fotograf a byl jsem rád, že mi vůbec vydržely baterky. Pokud by šlo o nějakou presentaci, tak bych to asi smáznul, ale tohle jsou čistě pracovní fotky.

Přirozeně je tam spousta nedodělaků se kterými se mi už nechtělo hrát - např. střecha oktagonálního závěru hradní kaple.

Pro pochopení - na levo (z pohledu zvenku by měla stát ta menší věž se skosenými rohy. Napravo je kaple jejiž spodní patro funguje jako flankovací bašta (proto ty střílny).
Z druhé strany jsem přidal, pro naše země typickou, pavlač. Její délka by mohla být po celé přední frontě (tedy až přes výše zmiňovanou věž).
Rozměry jsem se snažil zachovat, ale přesto tam drobné úpravy jsou - průjezd brány je o jednu kostku snížený, ale určitě se tam najdou i nějaké další - jen mne teď nad ránem už nenapadají.

linhi

No Aki je to nádhera!!!!!!!!! Jen nevím zda tu kapli nedát jinam,přeci jen by v čele vypadala divně ne? Já myslím že by to bylo fakt lepší na tom zadním lomeným paláci!

Aki

#78
To už záleží na tobě. Na Bezdězu je taky v čele.  ;)

foto

peter

Citace od: linhi kdy 09.11.2007, 08:42:26
Jen nevím zda tu kapli nedát jinam,přeci jen by v čele vypadala divně ne? Já myslím že by to bylo fakt lepší na tom zadním lomeným paláci!

Citace od: Aki kdy 09.11.2007, 10:50:38To už záleží na tobě. Na Bezdězu je taky v čele.  ;)

Na Bezdězu jsem nikdy nebyl, ale loni jsem byl na Frýdlantě a tam mají kapli kde by ji asi zase rád měl i Linhi. Tedy není hned u vstupní brány ale v jednom z bočních traktů - viz foto. Každopádně i tak je podle mě dost na ráně.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Aki

#80
Nechtěl jsem říct, že je možné jen umístění v čele hradu. Možné je samozřejmě umístit ji i u zadního paláce, nebo je také možné ji umístit tak aby presbyterium kaple směřovalo do nádvoří (nejen ven z něho). např. kaple v Lipnici
To je to, co už záleží na linhim. 

linhi

Přesně na to myslím - umístit ho na zadní palác a směřovat ho do nádvoří! Zase jste mě ukradli nápad dříve než jsem ho realizoval :-)

linhi

Takže pokračuji ve stavbě Milína,minulé fotky jsem smazal aby to zde nezabíralo místo.Chybí již jen několik dílů na střechách a doladit přírodu.No posuďte sami.

zakm

Fakt super, pekné rozpracovanie . Pači sa mi ako sme tu mohli vydiet postupný vývoj tvojho MOCu.  Už sa tešim do Brna  ;D
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

nesquick

je to nádhera už se těšim do Brna až si to prohlídnu z blízka :)

linhi

Ahojky tak střechy už mimo hřebenáčů komplet a pracuje se na skalách a příjezdu k hradu - no posuďte sami

otaznik

Na věž bych dal nahoru místo černých šedé slope bricky.

Marťan

Citace od: otaznik kdy 28.12.2007, 13:01:28
Na věž bych dal nahoru místo černých šedé slope bricky.

Souhlasím s Otaznikem (ty slope vyměň), a taky mi tam nějak nesedí ty rostlinky, které rostou z šedé baseplate. Ale to snad ještě nějak budeš upravovat... jinak to vypadá moc hezky

linhi

Ano pod rostliny přijde ještě zelený podklad.Ty šedé slope ještě nemám a tak jsem tam dal černé.

linhi

Takže teď všechny stavitele prosím o vyjádření,provedl jsem totiž změnu na paláci a mrkněte na to.Jen napište zda je to teď s tou novou nástavbou lepší či horší než předtím. Děkuji všem za podnětné připomínky.Ondra