Ochrana kupujících Aukro

Založil standa26, 14.05.2013, 15:24:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

standa26

Dobrý den, rád bych se podělil o svou špatnou zkušenost s inzertním portálem Aukro.

       Před vánoci jsem zakoupil ve 4 aukcích lego od jedné uživatelky, která mě okradla. Pokud by chtěl někdo detaily, mohu upřesnit. Neokradla pouze mě, komentáře s negativním obsahem se tam množilo tolik, až jí aukro nakonec zablokovalo účet. Platba z mojí strany za lego byla okamžitá a provedená začátkem prosince roku 2012. Po 14 dnech, kdy jsem nedostal žádné lego, pouze sliby a výmluvy. Zahájil jsem tedy aukro spor a kontaktoval administrátora. Ten mi dal jasné instrukce, jak postupovat a že by bylo vhodné využít programu ochrana kupujících. Jedná se o splnění třech podmínek. Odstoupení od kupní smlouvy formou předepsaného emailu, který odešlete kupujícímu, doklad o zaplacení přes účet a podání trestního oznámení. To vše musíte vytisknout a zaslat na vlastní náklady do 90 dnů na adresu aukra a pak vám budou vráceny peníze s tím, že když policie zajistí vrácení peněž, aukru je musíte vrátit.

       Je květen, peníze nemám, vyplnil jsem 11 formulářů a komunikoval s 8 administrátory s těmi posledními velmi neslušně. K poškozené částce cca 4500kč jsem si připočetl ještě čas a náklady na odeslání a vyplňování formulářů. (S právem jsem obeznámen částka 5000tis trestný čin, spojení těch lidí, aby částka byla vyšší a podobně... vše se nezdařilo, policie věc odložila). Takže abych to zkrátil, ani na aukru není bezpečno a za ty jejich sazebníky, jsem se rozhodl po cca 5-6 letech opustit od působení na aukru ve velkém.

       Detailnější popis situace – po vyplnění a získání všech tří dokumentů a následném odeslání na adresu aukra, jsem nedostal 30 dnů žádnou odpověď. Po 30 dnech, kdy sem jim sám napsal, se mnou začal komunikovat nový administrátor, který chtěl vědět vše od začátku a nechal mě vyplnit zase formuláře, od znova. Pak mi řekl, že dokumenty nedostali. Předložil jsem jim podací lístek a archivovanou komunikaci s jejich pracovníky. Následně se rychle dohledali dokumenty, ale bylo mi oznámeno, že musím vyplnit další formuláře, které musím odeslat elektronickou podobou. Pak se zase nic nedělo. Kontaktoval jsem znovu aukro a odpověděl mi další administrátor a chtěl to ode mě, od znova vyplnit vše. Takto si mě točili v kruhu, než uplynula doba 90 dnů, kdy mi oznámili, že mi vrátí 1500kč, což byla jedna z aukcí, že více mi vrátit nemohou, když jsem nezahájil spor u všech zbývajících aukcí, ale pouze u jedné z nich, přesně jak mě navedl první administrátor. Nakonec jsem se s nimi velmi, ale velmi neslušně pohádal a oni mi nevrátili nic. Naopak zrušili mi volné vystavování aukcí, které mi nabídli na 300 aukcí zdarma, když jim spadl nedávno server a chtěli rychle tohle proplatit, jinak mi zablokují a smažou účet. Chtěli se mě tedy zbavit, tedy tak to vnímám. Zaplatil jsem těch cca 140kč, protože se na aukru dají sehnat celkem zajímavé věci. Ovšem masivní působení na aukru z mé strany je už vyloučené.
Dále se snažím získat peníze nazpět, píši skrze facebook, přátelům osobě, která mě okradla, abych jí aspoň tou to cestou donutil k reakci a vrácení peněz, co mi patří. Zatím bez výsledku. Mohu vše doložit, mám to archivované a za svou ne zrovna dobrou zkušeností si stojím. Nebudu zde však publikovat konverzaci s administrátory, jelikož se jedná o dost citlivá data z mé strany. Výjimka je pouze u lidí se kterými se znám. Mohu však publikovat jméno ženy, která mě okradla, čísla aukce a podobně, třeba máte někdo stejnou negativní zkušenost. Takže závěrem pozor na aukro. Nashledanou.



MiHo

Citace od: standa26 kdy 14.05.2013, 15:24:39
... částka 5000tis trestný čin, spojení těch lidí, aby částka byla vyšší a podobně... vše se nezdařilo, policie věc odložila

Proč se nezdařilo spojení škody více lidí do trestného činu nad 5000 Kč ?

Biermann

Musím říct, že s ochranou kupujících na Aukru máme v rodině taky špatnou zkušenost. Když kdysi ženu obrali v nějaké aukci, tak se taky žádného odškodnění nedočkala.

Jak hrozný rozdíl oproti eBay/PayPalu, kde když jsem nakupoval nějaké součástky na RC modely a prodejce je neposlal (a nekomunikoval), tak stačilo dát dispute na PayPal a peníze jsem měl do týdne zpátky na účtu.

Futurion

Citace od: Biermann kdy 14.05.2013, 22:53:54
Musím říct, že s ochranou kupujících na Aukru máme v rodině taky špatnou zkušenost. Když kdysi ženu obrali v nějaké aukci, tak se taky žádného odškodnění nedočkala.

Jak hrozný rozdíl oproti eBay/PayPalu, kde když jsem nakupoval nějaké součástky na RC modely a prodejce je neposlal (a nekomunikoval), tak stačilo dát dispute na PayPal a peníze jsem měl do týdne zpátky na účtu.

To je právě jen díky PayPalu, který funguje svižně a spravedlivě. Kdyby Paypal nebyl, eBay jako takový by na tom byl lautr stejně jako Aukro. Ostatně to tak určitě je pokud se tam člověk odváží někomu zaplatit i jinak.

Systematik

Mírně off-topic si přisadím mínus k aukru, a to ,,PayU".

Měl jsem za to (když už se to jmenuje podobně jako PayPal), že je to ,,interní měna Aukra", tj. když něco prodám a prachy mi přijdou na PayU, můžu je převést (poté co něco vydražím) nějakýma pár klikama na prodávajícího. Ale to nejde.

Takže PayU je dle mne úplně na p***, slušně řečeno naprosto zbytečná oklika.

Matošo

PayU je v pohodě, používám to pořád.

Jeho výhoda je, že platíš Aukru, které platbu "garantuje", tzn. na Aukro účet prodávajícího se peníze připíší okamžitě a obchod se tím urychlí.
To, že je to občas nepřehledné a přesměrování na IB nefunguje u všech bank bezproblémově, je kapitola druhá...

Jenom k případu: Možná by stálo za to zveřejnit alespoň Aukro přezdívku oné dotyčné, ať víme o co šlo.

Archaon

Mozna namet pro adminy, jestli zde na foru neudelat specialni zalozku s aukcnim mechanismem na LEGO, casem se jiste zajemcu najde dost...

standa26

Zde tedy zveřejňuji paní zlodějku. Účet je vedený na adresu jejího manžela, ale kdo si zadá podle jména a města na fb rychle ji najde...  ;)

Číslo aukce 2850413722
Částka 4070kč
Číslo účtu  249885967/0300

Opětovné zaslání údajů o Uživatelipim30

Informace o nabídce: lego likvidace (2850413722).

Prodejce : pim30
petr grim
žitná 3
621 00 brno
Jihomoravský
Česká republika
rendagrim30@seznam.cz
728896862

Raistlin M

2 systematik: Přesně tak. Peníze si jen můžu převést k sobě. Pokud kamkoliv platím, tak to jednak udělám i tak ze svého účtu, ale zároveň ty peníze jdou třeba 2 dny. To je má poslední zkušenost. Je to nějak asi závislé na bance. Aukro si může ručit jak chce, ale někdy jdou peníze obratem, a někdy, jak jsem psal, 2 dny. Celkově tedy motivace platit nulová, motivace přijímat taky, protože ty peníze jen následně převedu, ale k ničemu nepoužiji. Je to buď ještě beta-verze, nebo možná trafika pro někoho. Funkční to není.