Ranč - projekt Friends

Založil milanv, 05.03.2017, 12:58:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

milanv

Ranč U růžového poníka

Byl horký letní den a celý svět se smál. Na ranči U růžového poníka právě probíhá soutěž Trailer Loading video. Družstvo Sedmikrásek už má svou krávu téměř v cíli a chystá se další dvojice koní. I když, co to? Franta, zdá se, přišel na "zlepšovák"! Napadlo ho, že když by místo krávy byl jeho poslušný bělouš Toník, vyhráli by na celé čáře. A tak ho na poslední chvíli přemalovává podle reklamy. Projde mu to u rozhodčích? Bude pohár pro vítěze jeho?

K tomu všemu hraje veselá hudba, občerstvení teče proudem a jedna blondýna si jde dokonce pod dojmem ze soutěže koupit boty v místním stánku. Marně jí prodavačka Lucka přesvědčuje, že tyhle jezdecké nejsou - naše zákaznice, naše paní.

Friends Ranch by Milan Vančura, on Flickr
Pán na Žlutém hradě

HD

Celek je perfektně zvládnut, ale ty střechy... to zírám.
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

Petronel

No krása! :D Je tam spousty pěkných prvků, nejen ty úžasné střechy, ale i ta velká cedule, auto, stromy!
A ta žlutá střecha musela být nejen pěkně drahá, ale i velká piplačka ne?  :D

jojik

To se ti fakt povedlo. A na tu střechu se nemůžu vynadívat super nápad .

Izabella08

Milane, celé Tvé dílo je opět veledílo...jako z pohádky...všude motýlci, veverka v okýnku, zajímavé listí na stromech.
Střecha...to mi hlava nebere, těším se na skutečnost. Celkově letecky to vypadá naprosto vymazleně:)

Pool

Pěkně vymazlený model  :)

HD

PS: A ještě se mi velmi líbí, že to v sobě nese odkaz na starší dívčí řady (botky a podivné zábradlí u zastřešené (nemůžu se zbavit nadšení) stodoly, ohradu nevyjímaje)
Pokud Vás zajímá přehled mojí tvorby, následujte link na rozcestník:
https://linktr.ee/horcikdesigns

milanv

Děkuju vám všem za moc milé komentáře. Friends diorama byla pro mě větší výzva než jsem čekal, hlavně kvůli tomu omezujícímu designu figurek znemožňující většinu scének, co člověka napadnou. Takže je pro mě fakt radost, že se výsledek líbí!

Ještě ty fotky vylepšit, já vím. Ale na tyhle větší věci ještě nejsem doma zařízený, tak je to taková improvizace. Chudince kočce udělám někdy detail :)

Pro Martina: to jsi vystihl přesně, přesně o to jsem se snažil, použít nenápadně i starší holčičí řady. A to jsi ještě nepřišel na všechno :D
(A naopak já zase nakonec nepoužil všechno, co jsem měl připravené.)

Nápad na techniku střechy držím v sobě už několik let, dokonce jsem se kvůli tomu snažil dát tu páčku předloni do lugbulku, ale neprošla a navíc už žlutá nebyla k mání. Říkal jsem si, že do Castle sekce se vám to bude ještě hodit: různé chýše, přístřešky...
Pán na Žlutém hradě

Cavelon

Tie figúrky sú fakt otrasné, nedajú sa napr. ani posadiť na koňa! Na rozdiel od figuriek z Belville setov je to slušne povedané, na zaplakanie! Zrejme podľa dizajnérov sa dnešné deti nepotrebujú hrať ako kedysi a toto im musí stačiť. Maximalizácia ziskov je prvoradá.
Moja dcéra má to šťastie, že má aj Belville sety a môže sa hrať s koníkmi aj jazdcami tak ako sa patrí. Nebola to malá investícia, ale vôbec to neľutujem. :)

matka

Skvělé! Byla jsem zvědavá, jak si coby vinětář poradíš s detaily bez použitelných figů. A rozhodně jsi nezklamal! Nadchly mě hlavně stromy, co opravdu vypadají jako stromy, a boží střecha Lucčina obuvnického stánku. Ale jinak samozřejmě obdiv zaslouží i celá precizně vyvedená stodola. Moc se mi to líbí.
Paní na Žlutém hradě

Igorus

Milane co k tomu (stejně jako k tvým ostatním dílům) říct.

Prostě super! Na první pohled to vypadá velmi jednoduše, ale když se člověk zadívá, tak se začnou objevovat ta tvoje hlavní parketa. Detaily, využití drobných dílů aby celek vypadal ještě lépe...

Fakt palec nahoru ;)

Díky moc za účast!

otaznik

Moc pěkná scenérie. Osobně se mi ale nelíbí auto, přední náprava by měla být více vpředu.

milanv

K autu bych chtěl poznamenat, že oproti klasickým City autům je tohle uzpůsobené pro Friends, takže se tam figurka Friends vejde i se svýma dlouhýma nohama. Jenom s ohledem na logiku a pravidla soutěže Trailer loading jsem to nemohl v té scenérii ukázat - nasednutím do auta končí ta závodní disciplína, takže v průběhu nahánění krávy (telete) do přívěsu ještě nemůže v autě nikdo sedět.

Petronel: ta střecha nebyla ani tak drahá díky tomu, že jsem téměř dva roky ty páčky sháněl, aby byly za dobrou cenu. Vždycky po kouskách. A musel jsem počkat až jich budu mít postupně nastřádáno dost. Trochu jsem trnul, abych to pro Friends stihl.

Jo, drsnější by bylo to udělat v Tan, už ta možnost je :)
Pán na Žlutém hradě

MÍLA

#13
To auto se mi taky moc nezdá, největší problém je ta přední kapota z jednoho kusu, kdyby se udělala z tiles nebo slopes místo toho střešního dílu, tak by mohla být kratší, o to jestli je to pro minifiga nebo pro minifigurku tady vůbec nejde, jde o ne moc dobře zvolený díl pro kapotu.

Zbytek vozidla je dobrý, takový klasický pickup s přívěsem.

Nebylo by pár fotek samotného vozidla, hlavně ten předek ?

milanv

Všechny fotky jsou na flickru, víc jich nemám. Samozřejmě můžeš zkusit to postavit jinak a ukázat.
Pán na Žlutém hradě

MÍLA

Když by si vynechal ty slope inverted co máš před nápravou, a místo Wedge 4 x 6 by si použil několik slope curved, tak by se ta kapota hned zkrátila, nevím jak máš udělaný prostor pod kapotou ani jak si tam uchytil ten naviják ale ta přední maska bude asi na Brick modified with stud on 1 side nebo přes Bracket.

Sanna

Nádhera, ta střecha na té stodole je parádní. Celkový dojem je parádní.